Най - вълнуващия въпрос зимно време.
BlagoB89 - помощник
вт дек 17, 2019 8:02 pmseiko72 написа:
вт дек 17, 2019 2:01 pmBlagoB89 написа:
вт дек 17, 2019 11:24 amseiko72 написа:

здравей приятелю при TP8 параметър A01 трябва да ти е на 1 , а ако е на 2 при P26-0 камината ще се изключва , ще достига стойностите на стайния термостат ,а ти такъв нямаш монтиран.
Здравей, благодаря за отговора! В момента А01 е на 1. Знае ли се обаче другите опции 0-2-3-4-5 каква функция изпълняват?
P26 = 6 ? Това ок ли е?
Въпросът е ,че камината влизаше в standby режим при достигане на зададената Т на водата и сама гаснеше и след достигане на минималната Т сама си палеше ,а целта е да модулира и да не гасне след достигане на желаната Т. C03 и C04 също са корегирани като съм ги смъкнал с няколко десети надолу. C11 е с равна стойност като C3 в случая . Разхода грубо е 2 чувала и половина за 24 часа като Т на водата във водната риза е нагласена да бъде 55C. Сега камината надвишава зададената Т на вод.риза и достига до 58С и ги поддържа тях. Не влиза в модулация!
Здравей приятелю , не обръщай внимание на модулацията това не е целта направи така че хем да ти е топло, хем и икономично,А01 на 1 а другите не им обръщай внимание просто не вярвам с нещо да променят работата на камината, P26 - е управление на инсталацията която имаш, като например ако имаш инсталиран буфер е P26-1 . Препоръките са настройка P26-0
Благодаря за отговора приятелю!
Жив и здрав и весело посрещане на празниците :partyman:
Сърдечни благодарности на г-н Бърнит1 :)
Здравейте колега видях че поста е страх аз си закупих наскоро същата и аз имам проблем със почистването на кошницата намерили решение на проблема благодаря и ако може на лично да дадеш един телефонен номер
Здравейте, камината като влезе в модулация продължава да вдига градусите дори при занижени c11 на 0,2. А06-1 и преди пламък не се виждаше на модулация само тлеене, а сега се вижда. Камината не гасне, просто вдига до 60 62 при зададени 48 градуса.
burner - специалист
нед дек 22, 2019 10:11 amCris5258 написа:
Здравейте, камината като влезе в модулация продължава да вдига градусите дори при занижени c11 на 0,2. А06-1 и преди пламък не се виждаше на модулация само тлеене, а сега се вижда. Камината не гасне, просто вдига до 60 62 при зададени 48 градуса.
С какъв контролер си и коя година на производство ти е камината?
нед дек 22, 2019 11:01 amburner написа:
С какъв контролер си и коя година на производство ти е камината?
2016г е камината
Прикачен файл:
IMG_20191222_115934.jpg
burner - специалист
Моята е същата. Провери да не би да си променил неволно някой параметър, ако си пипал настройките. С 0,2 подаване трябва да угасне. Шнекът реално толкова късо време ли върти? Виждаш ли да мига индикацията, сигнализираща, че камината влиза в модулация?
seiko72 - специалист
здр може ли на лични да ми пратиш настройките си и ще ти видя проблема
нед дек 22, 2019 7:47 pmburner написа:
Моята е същата. Провери да не би да си променил неволно някой параметър, ако си пипал настройките. С 0,2 подаване трябва да угасне. Шнекът реално толкова късо време ли върти? Виждаш ли да мига индикацията, сигнализираща, че камината влиза в модулация?
Да мига, преди малко изчистих вентилатора отзад и мисля, че нещата се оправиха даже с тези занижени настройки даде грешка ер 03 ниска температура на изгорелите газове и изгасна. Сега съм ги завишил малко и ще видя как са нещата, но и на вън е топло и съм затворил повечето термоглави на 3 и може и затова да става така.
Здравейте. Весела Коледа. Ако променя параметър p05 "горивен цикъл" от 10 на 12 примерно ще се промени интервала, през който работи шнекът ли? Ще се включва на 12сек, а не на 10, както си е стандартно поне така го разбирам. И P15 тези два параметъра не са ми ясни. Благодаря ви предварително!

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: