Най - вълнуващия въпрос зимно време.
6osi6 - майстор
С този метчик ли се резбова?
Прикачен файл:
М18х1.5.png
М18х1.5.png (65.19 KиБ) Видяна 2070 пъти
stilian20 - специалист
6osi6 завари една гайка.
6osi6 - майстор
Не заварявам. По-лесно ми е да го пробия, метчик 1 и 2 , шайба и болт. И да заваря гайка пак трябва да пробия отвор.
stilian20 - специалист
Ако имаш достатъчна дебелина за направа на резба разбира се че е по лесен вариант.
idealist - специалист
Ще се пробива отвор с ДРЕЛКА за резба М18х1.5 ??
Това е по-лесно ??
И каква е дебелината на метала ?
gnt69 - майстор
Аз си взех и монтирах само с дупка ф10 в изхода на котела леко разширена с бургия и сензора намазан с силикон. Бетон е. И хром никеловия кюнец остана свободен за почисване ако и когато има нужда.
6osi6 - майстор
idealist написа:
...
Дебелината на тръбата е 4 мм. Наѝ-лесно ще е да дойдеш и да завариш един винт.

bobi, пак си задушил котела.
Гледам, на Виадрус 20kW хората са оставили отвор за огъня най-малко 43 см2. Това е в мястото където се подава вторичен въздух и се охлаждат плочите, първата едностранно от въздуха, втората от водната риза зад нея.
Нагоре - при останалите две "каски на Кузцов" отворите са 80 см2 - 35 × 237 мм.
При теб отвора, ако са ми верни разстоянията, е 50 см2, горелката работи на по висока мощност от 20 kW, а мястото за подаване на вторичен въздух и охлаждане е далеч преди това - на 22 см.
Прикачен файл:
VIAD542.png
6osi6 - майстор
gnt69 написа:
Аз си взех и монтирах само с дупка ф10 в изхода на котела
Дупка за ⌀10 или за ⌀18?
gnt69 - майстор
6osi6 написа:
gnt69 написа:
Аз си взех и монтирах само с дупка ф10 в изхода на котела
Дупка за ⌀10 или за ⌀18?
Ф 10 и нещо е сондата върха това което мери. А пръсъединителния размер е 18 по незнам колко. Ама моя котел не ходи по дупките като колите затова плътна дупка и само силикон.

Прикачен файл

ламбда.jpg
ламбда.jpg (79.36 KиБ) Видяна 1979 пъти
bobi65 - специалист
6osi6 написа:
idealist написа:
...
Дебелината на тръбата е 4 мм. Наѝ-лесно ще е да дойдеш и да завариш един винт.

bobi, пак си задушил котела.
Гледам, на Виадрус 20kW хората са оставили отвор за огъня най-малко 43 см2. Това е в мястото където се подава вторичен въздух и се охлаждат плочите, първата едностранно от въздуха, втората от водната риза зад нея.
Нагоре - при останалите две "каски на Кузцов" отворите са 80 см2 - 35 × 237 мм.
При теб отвора, ако са ми верни разстоянията, е 50 см2, горелката работи на по висока мощност от 20 kW, а мястото за подаване на вторичен въздух и охлаждане е далеч преди това - на 22 см.
Прикачен файл:
VIAD542.png
[-X на са ти верни размерите.. 12.5 замени с 20 см и 4 замени с 5 см ..
И да знаеш че вече колко дни минаха и работи перфектно.. на 1100 гр. и се чудя дали да изпълня последната идея или да поизчакам още седмица примерно.. А иначе това е метчикът но по лесно е с гайката и заварката.. гайката е 0.80 ст..
Но ти си знаеш... само се съобрази с мястото и изискванията за правилен монтаж на сонда.. не всички положения на сондата са правилни..

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: