Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:-D Гледам тоя сняг и си викам - това ако беше изолация .
LazarGanev - "Велик майстор"
Накарай помпата да спира под 60*С за да не изстива водата до 30. Аз за последните 11 дни съм изгорил един чувал 700кг слънчогледови пелети или около 110лв - това за 250м2 отопляема площ. Смятам го за нормално като се има предвид студеното време
Сега горя иглолистни пелети и със тях разхода стигна 60кг,преди това бях други доста тъмни и май бяха от широколистна дървесина.Вярно досега времето не беше чак толкова студено и вероятно затова разхода е бил по малък.Незнам със слънчогледови как ще бъде разхода,но пък те са и по евтини,определено ще пробвам.Мисля да викам техниците ако нещо може да се направи по настройките.
filmatoplo - майстор
За сега още устисквам по 1 чувал ,е баси и рекорда .Тука си ги пиша всеки ден ,снощи сложих чувала на 30ти вечерта ,след малко ще стане време да сложа другия последен за 2016 . :)

Прикачен файл

IMG_20161231_200509.jpg
IMG_20161231_200509.jpg (53.9 KиБ) Видяна 1649 пъти
Чираче - майстор
Отоплявам около 90 кв. м. жилищна площ. За месец декември/ за 1 месец/ съм зареждал два пъти по 15 чувала, и веднъж съм чистил пепелта от чекмеджето/беше наполовина пълно/. Поддържам температура 21-22 градуса в помещенията. Към котела е включен и 150 л бойлер, който е свързан и със соларния панел. Мисля, че е приличен разход. Още нещо. Къщата ми е с термопанели, +още 15 см вата преди обшивката. Ако е от значение, де.

Напоследък жена ми започна да се глези, и пали камината с цепени дърва от дъб. И котела почти не се включва. :?
lz2skt - специалист
Турболатори между ребрата също помагат.Най -лесният за изработка е от ивица ламарина 2мм примерно.На нея се изрязват П-образни разрези през разстояние.Получените правоъгълничета се закривявят едното наляво,другото на дясно и т.н.Лесно е за направа...без заваряване ...само с флекса и чук.....
filmatoplo - майстор
:supz: Само Швайгхофер .

Прикачен файл

IMG_20161231_211004.jpg
IMG_20161231_211004.jpg (34.27 KиБ) Видяна 1626 пъти
maistora1965 - специалист
filmatoplo написа:
За сега още устисквам по 1 чувал ,е баси и рекорда .Тука си ги пиша всеки ден ,снощи сложих чувала на 30ти вечерта ,след малко ще стане време да сложа другия последен за 2016 . :)
Що ми се струва че Филма пише от дясно на ляво или е от домашният пелин. :rolleyes:
filmatoplo - майстор
:-D Позна -едвам го написах това наобратно с пелети ,да го е ...и таблета снима наопъки.
Чираче - майстор
Така е с таблетите... :lol: Обратни са.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: