Като има задвижка се оправя положението, ама с ръчно задвижване и без буфер ми се вижда рисковано

ЧефоС написа: Опааа..... Не навлизай в непозната материя. Тук няма никакво място за сравнение с елементарен котел и атомен реактор.Извинявай Стефане, че съм споменал една думичка от свещената област на твоята компетенция, беше съвсем произволно и явно неподходящо сравнение. Може би трябваше да използвам израза "ракетен двигател" или нещо друго. Както и да е, искам спама да остане далеч от раздел "Отопление", ако ме разбираш.
srusev написа:Ехе тези яко са го презапасили даже за втора къща, то и 20ката ще му стигне, аз моя го взех 30 щото като направя тавана да мога да го вържа 100 м2 и с предстоящата изолация пак може да е в по голяма част от времето в запечатан режим.Да, точно от преоразмеряването идват големите проблеми. Той също има още едни 90 квадрата на първия етаж, които обаче не се ползват като жилищни и крановете на радиаторите са затворени. 30кВт котел ще е предостатъчен, като се има предвид, че минималната му мощност е 15кВт. Но положението е заварено и сега умувам какво да се предприеме за някаква оптимизация на работата на този котел и то с разумно минимално капиталовложение, тъй като явно че няма това да е основното отопление - както казах - трудно е за снабдяване с големи количества дърва. Има си климатици, има и възможност за газ. Ако се газифицира жилището, Атмосът ще остане като втора резерва.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: