• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alx359 - специалист
LazarGanev написа:
Сигурен съм, че повечето инсталатори също не познават логиката на работа на горелката. Освен това кадърните инсталатори си имат достатъчно ангажименти и биха желали да реализират нови проекти, отколкото да "печелят" чрез подобни изнудвачески методи. А пък некадърните инсталатори просто не могат да печелят дори и по този начин, просто защото са некадърни :)
Вярвам и аз в това. Поне за тези дето посещават този форум. Но кои и защо взимат такива "тактически" решения по ръководната верига на производителя, може само да гадаем.

ПП. Да уточня, че не визирах Интиел с горния си коментар. Ръководството се е показало много отзивчиво при отстраняване на проблеми и не вярвам, че биха се замесили в такива жалки "изнудвачески методи". Могат да поръчат да се напише по-ясно и пълно ръководство на по-опитни писатели на документация, обаче. Твърде често, тези дето сътворяват дадено изделие не са най-добрите за да обясняват на други как то работи - на разбираем, ясен език.

LazarGanev написа:
А нямаше ли възможност да управлява почистващ механизъм? Вече съм забравил, а не ми се рови.
Има опции за почистване, но те си ползват вградения вентилатор. Ще погледна пак по документите, но мисля не съм видял.

ПП. В тази схема излиза действително някакъв извод за "чистач" долу вдясно, но като няма такава обособена конфигурация в фърмуера, как ще се управлява?

Прикачен файл

Intiel-schematics.jpg
Intiel-schematics.jpg (49.68 KиБ) Видяна 1322 пъти
Последна промяна от alx359 на пон мар 16, 2015 1:06 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, щом на платката има извод, няма начин софтуера да не го позволява
alx359 - специалист
LazarGanev написа:
Е, щом на платката има извод, няма начин софтуера да не го позволява
В момента параметрите за цикъла почистване ползват вградения вентилатор. Може би ако се сложи доп. такъв на този извод, параметрите да важат за него вече. Ще трябва и тук да се експериментира значи.
То и при Грейко е така с Натурела - има възможност за подвързване на чистач, но не се ползва този извод, понеже горелката няма нужда от допълнителен чистач - вътрешния шнек и принципа на действие вършат това. Но вентилаторът се ползва за продухване, както при Бисолида
filmatoplo - майстор
Бях споменал за една идея за почистване на камерата отпред механично ,но това е др тема. А вместо чистач изхода може да се ползва да вентилатор. По принцип почистващ вентилатор може да се командва от друго освен платката.
alx359 - специалист
LazarGanev написа:
То и при Грейко е така с Натурела - има възможност за подвързване на чистач, но не се ползва този извод, понеже горелката няма нужда от допълнителен чистач - вътрешния шнек и принципа на действие вършат това. Но вентилаторът се ползва за продухване, както при Бисолида
Ами супер. Но ще значи ли тогава, че ако навържем доп. вентилатор на този извод, параметрите:

Код: Избери всички

Cleaning setting
- Period [0 до 24 часа, като при 0 почистването е изключено]. 
Интервал за почистване. =6h
- work time [1 до 180s]. =3s
- Cycle [1 до 3] =1
ще управляват него вместо вградения? Иначе други няма.
filmatoplo - майстор
Освен питане в завода, може да се тества.
alx359 - специалист
filmatoplo написа:
Освен питане в завода, може да се тества.
Пише ли нещо там на платката дето махна?

В "Pellet burner_rev3.doc" (стр. 13) дето дадоха от Интиел пише обаче:

Код: Избери всички

Захранващо напрежение чистач: 24V DC
Изход чистач: 24V/4А реверсивен
Вероятно става дума за управление на реле с намотка 24V. Какво мислят другите колеги?
Последна промяна от alx359 на нед мар 15, 2015 1:54 pm, променено общо 1 път.
Може да има нужда да се чекне някоя отметка или нещо друго. Най-лесно става с питане.
filmatoplo - майстор
На клеми 5 и 6 от Х3-какво е това, аз мисля че е 220 волта.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16

Тема "[Проект] Bisolid GP с 2 контролера (Натурела и Интиел)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: