Последна промяна от filmatoplo на пет ное 02, 2018 8:37 pm, променено общо 1 път.
пет ное 02, 2018 7:34 pmТрифон П.Трифонов написа: Понеже съм джалнат-перде, направих не един, а два груби опита.Днеска са ровя в OLX са и оооп, изненада, Техногама пуснали 850w и 1200w ups и. Не, че ми трябват де, моя 600w, и си пали и си пее с керамична запалка и приемник на стаен към него.
Първият е на сухо, без пелети. Накрая горелката мина в разгаряне, излъгана от светлината на запалката.
400 ватовия, на Техногама, запъна само веднъж, но след 10 секунди подкара запалката.
Акумулатора е 80 аперов тягач.
После реших да опитам и с пелети. Не броих колко пъти запъва, но преди да направи 10 опита стопли запалката, падна тока и я подкара пустата му запалка. При опита, с пелети, работи и големият шнек, бяха натоварени, та са постоплили и електронното устройство. Запали под 2 минути май.
На който му се гледа как е протекъл следственият експеримент:
https://photos.app.goo.gl/Y25mVZo5y2WPAdem7
Качеството е отвратително, но става ясно.
Прави 6 опита от 10 възможни и пали на 87ата секунда слънчаците.
пет ное 02, 2018 8:40 pmandy_forresite написа: Не знам дали има проблем със запалката, но с този брой запалвания непременно ще се стигне до такъв. Това са много стартове. Не виждам защо е нужно това. Може да се мине с 2 на ден, най-много с 3. Регулирайте хистерезиса. Нека следи стайната температура вместо вода или каквото там е зададено да следи. Като за стайната да не е 0.2 гр а 2-3 градуса.Стартовете са по един на ден, но като застудее, ще се гаси само за почистване. Пак ще е веднъж на ден. Иначе имам и термоглави и стаен термостат. Слагам стайния термостат в някоя по студена стая с термоглава на макс., разбира се. Залагам на стайния термостат 25 градуса и така процедирам. Не знам до колко е правилно. Камината наистина е хубава, но не знам къде греша, освен в избора на инвертор.
Ако си с термоглави задай по-ниска темп на водата. Дай й време да погори като запали. На минимума явно ще е в това време. Италианска хубава камина, не я съсипвай така ;)
пет ное 02, 2018 10:31 pmcalcaneus86 написа: ... Камината наистина е хубава, но не знам къде греша, освен в избора на инвертор.UPSа е слаб за такава консумация. Акумулатора, той си е факт вече, ще работи и с друг, а този може да се продаде.
пет ное 02, 2018 8:34 amcalcaneus86 написа: Наистина често се пали - всяка вечер да речем 20-тина пъти.и реших че бъркаш някъде за да пали като старт-стоп система на автомобил. Извинявам се за акълите тогава. Каква е каминката ако не е тайна? Доволен ли си?
съб ное 03, 2018 10:13 amandy_forresite написа: ...Каква е каминката ако не е тайна? Доволен ли си?Другата тема на колегата.
...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: