Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:bussi: :wink:
Последна промяна от filmatoplo на пет ное 02, 2018 8:37 pm, променено общо 1 път.
Rumen72 - специалист
пет ное 02, 2018 7:34 pmТрифон П.Трифонов написа:
Понеже съм джалнат-перде, направих не един, а два груби опита.
Първият е на сухо, без пелети. Накрая горелката мина в разгаряне, излъгана от светлината на запалката.
400 ватовия, на Техногама, запъна само веднъж, но след 10 секунди подкара запалката.
Акумулатора е 80 аперов тягач.
После реших да опитам и с пелети. Не броих колко пъти запъва, но преди да направи 10 опита стопли запалката, падна тока и я подкара пустата му запалка. При опита, с пелети, работи и големият шнек, бяха натоварени, та са постоплили и електронното устройство. Запали под 2 минути май.
На който му се гледа как е протекъл следственият експеримент:
https://photos.app.goo.gl/Y25mVZo5y2WPAdem7
Качеството е отвратително, но става ясно.
Прави 6 опита от 10 възможни и пали на 87ата секунда слънчаците.
Днеска са ровя в OLX са и оооп, изненада, Техногама пуснали 850w и 1200w ups и. Не, че ми трябват де, моя 600w, и си пали и си пее с керамична запалка и приемник на стаен към него.

Прикачен файл

Screenshot_20181102-202649.png

Прикачен файл

Screenshot_20181102-202632.png
andy_forresite - майстор
Не знам дали има проблем със запалката, но с този брой запалвания непременно ще се стигне до такъв. Това са много стартове. Не виждам защо е нужно това. Може да се мине с 2 на ден, най-много с 3. Регулирайте хистерезиса. Нека следи стайната температура вместо вода или каквото там е зададено да следи. Като за стайната да не е 0.2 гр а 2-3 градуса.
Ако си с термоглави задай по-ниска темп на водата. Дай й време да погори като запали. На минимума явно ще е в това време. Италианска хубава камина, не я съсипвай така ;)
calcaneus86 - напреднал
пет ное 02, 2018 8:40 pmandy_forresite написа:
Не знам дали има проблем със запалката, но с този брой запалвания непременно ще се стигне до такъв. Това са много стартове. Не виждам защо е нужно това. Може да се мине с 2 на ден, най-много с 3. Регулирайте хистерезиса. Нека следи стайната температура вместо вода или каквото там е зададено да следи. Като за стайната да не е 0.2 гр а 2-3 градуса.
Ако си с термоглави задай по-ниска темп на водата. Дай й време да погори като запали. На минимума явно ще е в това време. Италианска хубава камина, не я съсипвай така ;)
Стартовете са по един на ден, но като застудее, ще се гаси само за почистване. Пак ще е веднъж на ден. Иначе имам и термоглави и стаен термостат. Слагам стайния термостат в някоя по студена стая с термоглава на макс., разбира се. Залагам на стайния термостат 25 градуса и така процедирам. Не знам до колко е правилно. Камината наистина е хубава, но не знам къде греша, освен в избора на инвертор.
пет ное 02, 2018 10:31 pmcalcaneus86 написа:
... Камината наистина е хубава, но не знам къде греша, освен в избора на инвертор.
UPSа е слаб за такава консумация. Акумулатора, той си е факт вече, ще работи и с друг, а този може да се продаде.
Какво стана със старата запалка?
Охооо, сетих са, че писах в една друга твоя тема.
Ако бях дал съвет за мощността на Кемота, щях да сгреша, признавам си. А акумулатора ти е хубав.
andy_forresite - майстор
Значи нещо не съм разбрал. Прочетох това
пет ное 02, 2018 8:34 amcalcaneus86 написа:
Наистина често се пали - всяка вечер да речем 20-тина пъти.
и реших че бъркаш някъде за да пали като старт-стоп система на автомобил. Извинявам се за акълите тогава. Каква е каминката ако не е тайна? Доволен ли си?
Чудя се дали да те питам за кемота за колко ще ми го продадеш :? Аз купувах такъв миналия сезон, пак 500W, но се отказах от него заради скапаното напрежение у нас. Превключваше високо и ниско напрежение и горенето ми отиваше по дяволите и към вътрешния шнек (с грейко 20 съм, не с камина). Ще запали със сигурност, поне докато не изгори тази запалка и не взема от японските по 350 вата. Иначе светкаха там сините ленти и да, до втората чертичка за натоварването бе в работен режим. Помня че вентилаторчето му се включваше за секунди докато подава големия шнек :) Изкара 2 часа и 30 мин с падане на едно деление с с 55ач (италиански :yawinkle: ) акумулатор от единия ми навес, ъ-ъ-ъ, едната кола де.
съб ное 03, 2018 10:13 amandy_forresite написа:
...Каква е каминката ако не е тайна? Доволен ли си?
...
Другата тема на колегата.
viewtopic.php?f=10&t=60212
Анди, със старата запалка ли си?
Новата е 300 вата. Мойта изгоря, смених я и сега пали по бързо, ама ЮПСа ми вие на умряло.
andy_forresite - майстор
Със старата. На една година ми е системата. А паленето въобще не става лесно. Средно 3 минути отнема. Някой път за 2,5 минути, като се е случвало и 4-5 мин. да отнеме. Шестиците се запалват малко по-бързо - между 2 и 2,5 минути.
calcaneus86 - напреднал
Да добавя, че днес, директно свързана към мрежата, пак не запали. Може и да не е виновен Кемота. Иначе сложих на контакта уред, който измерва консумацията. Ами камината стартира с 1045 вата, като постепенно спада до към 350 и това без да работи запалката. Как няма да алармира в началото инверторът, като е 500 вата. Отивам към трета запалка и ще пиша.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Няма кой да харчи 1kW освен запалката. Всичко друго общо харчи до 100W да е макс, ако имаш 2 шнека.
Виж си настройките при палене.
Достатъчно пелети над запалката трябва да има, вентилатор на слабо и т.н.
Времето за началната доза пелети е малко според мен!!!
Причината не е в запалката.
На нашите горелки са по 160W и си палят без проблем.
Изгарят, когато няма пелети за първа доза, чакат втора доза и бачкат по 20мин.

Тема "Проблем със запалка на пелетна камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: