Само не ми ясно как този рутет ще активира USB порта в режим WIDS. Нещо не мога да го схвана, понеже USB порта за комуникация с 3G USB стик.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tom777
- напреднал
50 мнения в "Съвет за ON/OF от стаен термостат"
Хардуера е на tp-link, но firmware е съвсем друг. Без него ще стане точно нищо.
tom777
- напреднал
съб ное 16, 2019 5:09 pmnytro написа: Хардуера е на tp-link, но firmware е съвсем друг. Без него ще стане точно нищо.Разбирам, че нищо не разбираш по темата и само пускаш мухи. А ако евентуално разбираш, ще те помоля за конкретна информация, щото до сега е обща информация. Този UsB -> 485 дето си препоръчил е без заземление и е за Ардино, D- и D+ . Няма GND и може да повреди контролера на Plum. Проверих, доста е писано по руските и полските форуми по тази тема. Все още не са успели.

Аз нищо не съм препоръчал, нещо имаш проблем с четенето.
Много ползотворна дискусия.
morfei1
- специалист
На мен ми предложиха следната схема на вързване:
Схемата на контролера, който ще вкючва/изключва отдалечено пелетната горелка, вързан към котела на входа за стаен термостат.

Hmip Switch Actuator
Hmip Switch Actuator for heating systems – 2 channels.jpg (45.19 KиБ) Видяна 1748 пъти
Ако смятате, че нещо не е правилно или има опастност да изгоря нещо, дайте съвети какво да направя.
Схемата на контролера, който ще вкючва/изключва отдалечено пелетната горелка, вързан към котела на входа за стаен термостат.
Прикачен файл:
Hmip Switch Actuator
Hmip Switch Actuator for heating systems – 2 channels.jpg (45.19 KиБ) Видяна 1748 пъти
Ако смятате, че нещо не е правилно или има опастност да изгоря нещо, дайте съвети какво да направя.
Трифон П.Трифонов
- майстор
пон ное 18, 2019 2:20 pmmorfei1 написа: Схемата на контролера, който ще вкючва/изключва отдалечено пелетната горелка, вързан към котела на входа за стаен термостат.Изглажда правилно. Колко парички е това, че не го намирам?
Охооооо, сложих цаките и видях дребните символи.
Това чудо затваря контакт с подадено 230в напрежение.
Не е за вход СТ. Можеш да го ползваш, но през реленце, като вържеш оперативната на тия клеми, а за стайния вземеш от изпълнителната, която не е захранена с нищо- сух контакт демек, безпотенциален.
Всъщност, не ти знам контролера, но обикновено СТ се връзва на безпотенциален контакт.
morfei1
- специалист
Трифка, не е баш така. Така е ако ползваш мостове от фаза и нула към първи и втори канал на контролера. Вързано по-начина на схемата става и не пуща 230V според представителите. Говорих на дълго и широко с тях, обясних им какво искам да направя и те ме открехнаха за този вариант. Консултирах се и с Evgeniy, и той ми каза, че става, но за всеки случай препоръчва замерване преди връзването към входа за СТ да се види кви токове "подава" да няма ойт. Става също и онази голата платка за която говорихме с теб на пролет, но си иска кутийка, допълнително захранване.
Този контролер има повече възможности за управление, но повече в темата или по телефона. Говорих с инсталатора ми и той ми каза, че става. Като пари не е много повече от един безжичен Bboil - 160лв. а при положение, че имаш вече изградена HmIP е благодат, обаче....
Само, че както се надъхах да купувам, ми дойде идеята щот съм, черногледец и не искам да съм зависим. Спира интернет или ми спира временно достъпа до cloud на HmIP, старт бутона на котела е на ON, и паля и гася от контролера. Вънка е студено, аз как ще си пусна котела, като не мога да управлявам устройството в момента? Ако примерно изключа и включа бутона за старт и горелката запали ок, обаче ако не пали, щот контролера е прекъснал веригата, става много, много кофти и трябва да кормя кабели и да правя мостове на входа на котела за СТ, което хич не е ОК и не ме кефи като идея
. Мерака е голям, ма удобството да не се окаже неудобство в определена ситуация, която е напълно възможна.
Този контролер има повече възможности за управление, но повече в темата или по телефона. Говорих с инсталатора ми и той ми каза, че става. Като пари не е много повече от един безжичен Bboil - 160лв. а при положение, че имаш вече изградена HmIP е благодат, обаче....
Само, че както се надъхах да купувам, ми дойде идеята щот съм, черногледец и не искам да съм зависим. Спира интернет или ми спира временно достъпа до cloud на HmIP, старт бутона на котела е на ON, и паля и гася от контролера. Вънка е студено, аз как ще си пусна котела, като не мога да управлявам устройството в момента? Ако примерно изключа и включа бутона за старт и горелката запали ок, обаче ако не пали, щот контролера е прекъснал веригата, става много, много кофти и трябва да кормя кабели и да правя мостове на входа на котела за СТ, което хич не е ОК и не ме кефи като идея

Тема "Съвет за ON/OF от стаен термостат" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература