Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Моите в момента саР20-160, Р21-140,Р22-140,Р23-170,Р55-48,Р95-7,Р96-7.така добре ли са?Р10е10 и не ми вдига водата повече от 48 градуса,а снощи го оставих Р10-12 и сутринта бункера почти беше свършил.
darlu - помощник
Здравейте колеги,извинявам сее че си повтарям поста от преди няколко дни но съм закъсал ...
от миналата година съм с Алба 18кв и не е имало проблем но тази година през ден два изгасва и изписва че няма пелети в, бункера а той е пълен и когато отворя вратата е препълнено с незапалени пелети...пелетите са същите и по настройките не е пипано...
Благодаря
nelim - специалист
пон дек 24, 2018 11:46 amdarlu написа:
Здравейте колеги,извинявам сее че си повтарям поста от преди няколко дни но съм закъсал ...
от миналата година съм с Алба 18кв и не е имало проблем но тази година през ден два изгасва и изписва че няма пелети в, бункера а той е пълен и когато отворя вратата е препълнено с незапалени пелети...пелетите са същите и по настройките не е пипано...
Благодаря
Прочете ли цялата тема?
Вероятно имаш проблем с паленето и препълва кошницата вместо да запали, но това трябва ти да го кажеш кога се случва ;)

Ако е при палене, трябва да промениш параметрите по запалването - като прочетеш темата ще разбереш кои са.

Ако е по време на горене, ще трябва да пипнеш малко параметрите за горенето.
Камината изчистена ли е, комина как е?
darlu - помощник
пон дек 24, 2018 11:54 amnelim написа:
пон дек 24, 2018 11:46 amdarlu написа:
Благодаря
Прочете ли цялата тема?
Вероятно имаш проблем с паленето и препълва кошницата вместо да запали, но това трябва ти да го кажеш кога се случва ;)

Ако е при палене, трябва да промениш параметрите по запалването - като прочетеш темата ще разбереш кои са.

Ако е по време на горене, ще трябва да пипнеш малко параметрите за горенето.
Камината изчистена ли е, комина как е?
Колега четох четох но никъде не вядях кой точно параметър да променя и на колко а иначе се случва точно това което каза и то не всеки път защото е с стаен термо регулатор и на ден се пали по много пъти камината и комина са чисти.Когато се препълни с пелети изчиствам рестартирам и тръгва...
niknolti81 - помощник
пон дек 24, 2018 9:07 amveesskoo написа:
пон дек 24, 2018 4:10 amHamavia написа:
Добре де, как успявате с параметри Р10 над 15 и Р18 над 50 да постигнете разход 1кг.на час. От два месеца я ръчкам тая Алба 18 всеки ден с часове, и не мога да направя оптималните настройки,искам да си гори постоянно и кротко докато си достигне стойностите и загаси, но не и 20 мин след запалване, нужни са ми 22-23 градуса, водата около 50-52 градуса(топля бойлер) и нормален разход да изкарва поне 15-16 часа с един бункер.
Промени P70-160/90 времето за подгряване , P21 ,P22,P23 това са вентилаторите при запалване и подгряване на водата много е мощността за подгряване
P55 - примерно 48
P95 - 7 или 8 за да модулира във голям диапазон
и при промяна рестартирай контролера
Ако задържи около 2 часа работа и пак вдига свали P10 още :partyman:

Пробвай така
аз като намаля пар.70 от 150 на 90 пали по бавно имали някакво значение този пар.70 при самото запалване
?
filmatoplo - майстор
Ей ся си играх с една камина 10 киловата въздушна , комина има голяма тяга и нещо бърка вентилатора -свисти направо ,сега ще търся клапа за тягата :? :wink: Намалям въздуха обаче пак е силен ,пречи му още при паленето -с толкова силен не запалва .Фабрично въздуха за палене беше 65 а вентилатора се усилва все едно докрай ,намалих го на 50 уж стана :? но се влияе от тягата .
pesho_kj - напреднал
вт дек 18, 2018 4:59 pmnelim написа:
Българския bBoil си е контактно реле, което може да вържеш директно на бялата клема отзад.
Той обаче е скъп, ако искаш може да ползваш Sonoff, който обаче пуска 220волта и трябва да сложиш след него реле и чак тогава бялата букса ;)
Става и без още едно реле, трябва да отвориш Sonoff-a, да прекъснеш фазата към релето и да го използваш само като ключ
gnt69 - майстор
пон дек 24, 2018 7:18 pmpesho_kj написа:
вт дек 18, 2018 4:59 pmnelim написа:
Българския bBoil си е контактно реле, което може да вържеш директно на бялата клема отзад.
Той обаче е скъп, ако искаш може да ползваш Sonoff, който обаче пуска 220волта и трябва да сложиш след него реле и чак тогава бялата букса ;)
Става и без още едно реле, трябва да отвориш Sonoff-a, да прекъснеш фазата към релето и да го използваш само като ключ
Сега ако кажеш и как да си направя и седмична програма в кои часове в кой ден от седмицата каква температура да поддържа цена няма да имаш. :partyman:
ZGabrovski@gmail.com - помощник
пон дек 24, 2018 10:19 amHamavia написа:
Моите в момента саР20-160, Р21-140,Р22-140,Р23-170,Р55-48,Р95-7,Р96-7.така добре ли са?Р10е10 и не ми вдига водата повече от 48 градуса,а снощи го оставих Р10-12 и сутринта бункера почти беше свършил.
Колега, ако обърнеш внимание на моя пост по нагоре, за мен проблемът ти е в параметър 55 със стойност 48. Това означава модулация по димни газове с температура 96 градуса (П55*2). Така на практика камината никога не може да загрее ефективно водата във водната риза. При мен дори и на режим Auto не успяваше да постигне повече от 36-40 градуса в радиаторите. Камината аха запали и хоп веднага намаля от това, че димните стават 110.
Аз направих П55=110 (220 градуса) и така напрактика елиминирах тая модулация. Сега модулира по температура на водата =55 градуса. Камината гори равномерно. Харчи един букер за около 10 часа. През нощта баща ми я оставя на степен 2 и обикновено в 7 сутринта изчерпва бункера. П10 ми е 10 в момента, П18-49. Увеличих П24 на 190 и П28 на 240. Това защото се оказа, че слънчогледа е по калоричен от дървените, колкото и да е странно, му трябва повече сила на въздуха.
вт дек 25, 2018 12:16 pmZGabrovski@gmail.com написа:
пон дек 24, 2018 10:19 amHamavia написа:
Колега, ако обърнеш внимание на моя пост по нагоре, за мен проблемът ти е в параметър 55 със стойност 48. Това означава модулация по димни газове с температура 96 градуса (П55*2). Така на практика камината никога не може да загрее ефективно водата във водната риза. При мен дори и на режим Auto не успяваше да постигне повече от 36-40 градуса в радиаторите. Камината аха запали и хоп веднага намаля от това, че димните стават 110.
Аз направих П55=110 (220 градуса) и така напрактика елиминирах тая модулация. Сега модулира по температура на водата =55 градуса. Камината гори равномерно. Харчи един букер за около 10 часа. През нощта баща ми я оставя на степен 2 и обикновено в 7 сутринта изчерпва бункера. П10 ми е 10 в момента, П18-49. Увеличих П24 на 190 и П28 на 240. Това защото се оказа, че слънчогледа е по калоричен от дървените, колкото и да е странно, му трябва повече сила на въздуха.
Благодаря колега, да пробвах с Р55-80 първоначално и има ефект, вдига водата над 50 градуса, което ме удовлетворява, ще я оставя така и ще коригирам. Благодаря и весели празници

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: