Здравейте колеги.Имам котел 27кв на екоспар и смятам да му монтирам туболатори ,че разхода нещо не ме кефи.Та въпроса ми е следния: плътно ли трябва да влизат усуканите шини или навитите спирали и Кой вариант е по добър
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Pafkata
- напреднал
3268 мнения в "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения."
filmatoplo
- майстор
Спиралите се изработват и чистят по лесно , остави им луфт .
pesho_kj
- напреднал
вт дек 25, 2018 11:58 amgnt69 написа:С удоволствие но моят още не е пристигнал, чакам го от алиекспрес и като го вържа започвам да го разучавам. Ако още не си го разучил до тогава ще споделя как се настройвапон дек 24, 2018 7:18 pmpesho_kj написа:Сега ако кажеш и как да си направя и седмична програма в кои часове в кой ден от седмицата каква температура да поддържа цена няма да имаш.вт дек 18, 2018 4:59 pmnelim написа: Българския bBoil си е контактно реле, което може да вържеш директно на бялата клема отзад.Става и без още едно реле, трябва да отвориш Sonoff-a, да прекъснеш фазата към релето и да го използваш само като ключ
Той обаче е скъп, ако искаш може да ползваш Sonoff, който обаче пуска 220волта и трябва да сложиш след него реле и чак тогава бялата букса ;)![]()
gnt69
- майстор
вт дек 25, 2018 8:23 pmpesho_kj написа: С удоволствие но моят още не е пристигнал, чакам го от алиекспрес и като го вържа започвам да го разучавам. Ако още не си го разучил до тогава ще споделя как се настройваОк. А би ли споделил кой модел поръча. Аз още се колебая ще върши ли работа или да си карам с моя.

pesho_kj
- напреднал
вт дек 25, 2018 8:43 pmgnt69 написа:https://www.google.com/amp/s/m.aliexpre ... =undefinedвт дек 25, 2018 8:23 pmpesho_kj написа: С удоволствие но моят още не е пристигнал, чакам го от алиекспрес и като го вържа започвам да го разучавам. Ако още не си го разучил до тогава ще споделя как се настройваОк. А би ли споделил кой модел поръча. Аз още се колебая ще върши ли работа или да си карам с моя.![]()
nelim
- специалист
пон дек 24, 2018 7:18 pmpesho_kj написа:да така става, за това не се бях сетилвт дек 18, 2018 4:59 pmnelim написа: Българския bBoil си е контактно реле, което може да вържеш директно на бялата клема отзад.Става и без още едно реле, трябва да отвориш Sonoff-a, да прекъснеш фазата към релето и да го използваш само като ключ
Той обаче е скъп, ако искаш може да ползваш Sonoff, който обаче пуска 220волта и трябва да сложиш след него реле и чак тогава бялата букса ;)

nelim
- специалист
Решил съм тия дни да вържа серпентината на бойлера, че седи така вече 2-ра година и си работи на ток.
Някой ще даде ли идея как е най-добре да се върже, бойлера е 80л Теси с една серпентина, но няма муфа за термостат, само 2-та изхода за серпентината.
Имам прекарани ф16 тръби до него, въпроса е каква арматура да си взема и как се връзват тези бойлери, като не мога да вкарам гилза вътре и да следя температурата?
Единствената ми идея е следния начин:
http://herz.bg/index.php?p=26&id=716
https://orex.bg/3-paten-ventil-za-termo ... p4307.html
Да сложа трипътен вентил който да отваря серпентината към бойлера само когато водата която постъпва е над 50 градуса, в другия случай просто да я хвърля директно към изхода на студената.
Някакви други идеи?
Някой ще даде ли идея как е най-добре да се върже, бойлера е 80л Теси с една серпентина, но няма муфа за термостат, само 2-та изхода за серпентината.
Имам прекарани ф16 тръби до него, въпроса е каква арматура да си взема и как се връзват тези бойлери, като не мога да вкарам гилза вътре и да следя температурата?
Единствената ми идея е следния начин:
http://herz.bg/index.php?p=26&id=716
https://orex.bg/3-paten-ventil-za-termo ... p4307.html
Да сложа трипътен вентил който да отваря серпентината към бойлера само когато водата която постъпва е над 50 градуса, в другия случай просто да я хвърля директно към изхода на студената.
Някакви други идеи?
Pafkata
- напреднал
Турболаторите ги направих от заземителна шина 40/4мм със стъпка 3 на 70 см дължина но се оказа че 8 от тръбите са ф54 мм а другите 2 са ф45.Дали ще е проблем големия луфт? Пружините ги направих от al заземително въже 8 мм като го навих на тръба 1цол(8 бр) и1/2(2 бр) със стъпка 3 см. Дали няма да се намали дебита на тръбите защото четох че колеги ги правят от 6 мм арматура
genaid_03
- напреднал
ср дек 26, 2018 2:15 pmPafkata написа: Турболаторите ги направих от заземителна шина 40/4мм със стъпка 3 на 70 см дължина но се оказа че 8 от тръбите са ф54 мм а другите 2 са ф45.Дали ще е проблем големия луфт? Пружините ги направих от al заземително въже 8 мм като го навих на тръба 1цол(8 бр) и1/2(2 бр) със стъпка 3 см. Дали няма да се намали дебита на тръбите защото четох че колеги ги правят от 6 мм арматураАко може приложи снимки да ги погледна.

veesskoo
- напреднал
пон дек 24, 2018 10:19 amHamavia написа: Моите в момента саР20-160, Р21-140,Р22-140,Р23-170,Р55-48,Р95-7,Р96-7.така добре ли са?Р10е10 и не ми вдига водата повече от 48 градуса,а снощи го оставих Р10-12 и сутринта бункера почти беше свършил.Добър вечер на всички
Ето малко истини
12kW - 0.8 минимален разход
18kW - 1-1.2 на час
25kW - 1.2 - 1.5
EcoSpar
Честито на печелившите , колкото и да ги базикате това е истината за камините

Свалянето на P10 води до спъване на мощността на 1 степен - при мен е 16 и повече от 56 гр. на водата не вдига
Сложете си изолация , но разхода ще е един и същ просто ще се потите повече

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература