Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Pafkata - напреднал
Здравейте колеги.Имам котел 27кв на екоспар и смятам да му монтирам туболатори ,че разхода нещо не ме кефи.Та въпроса ми е следния: плътно ли трябва да влизат усуканите шини или навитите спирали и Кой вариант е по добър
filmatoplo - майстор
Спиралите се изработват и чистят по лесно , остави им луфт .
pesho_kj - напреднал
вт дек 25, 2018 11:58 amgnt69 написа:
пон дек 24, 2018 7:18 pmpesho_kj написа:
вт дек 18, 2018 4:59 pmnelim написа:
Българския bBoil си е контактно реле, което може да вържеш директно на бялата клема отзад.
Той обаче е скъп, ако искаш може да ползваш Sonoff, който обаче пуска 220волта и трябва да сложиш след него реле и чак тогава бялата букса ;)
Става и без още едно реле, трябва да отвориш Sonoff-a, да прекъснеш фазата към релето и да го използваш само като ключ
Сега ако кажеш и как да си направя и седмична програма в кои часове в кой ден от седмицата каква температура да поддържа цена няма да имаш. :partyman:
С удоволствие но моят още не е пристигнал, чакам го от алиекспрес и като го вържа започвам да го разучавам. Ако още не си го разучил до тогава ще споделя как се настройва
gnt69 - майстор
вт дек 25, 2018 8:23 pmpesho_kj написа:
С удоволствие но моят още не е пристигнал, чакам го от алиекспрес и като го вържа започвам да го разучавам. Ако още не си го разучил до тогава ще споделя как се настройва
Ок. А би ли споделил кой модел поръча. Аз още се колебая ще върши ли работа или да си карам с моя. :partyman:

Прикачен файл

proSmart_chart (2).jpg

Прикачен файл

Screenshot_20181211-000835.jpg
Screenshot_20181211-000835.jpg (16.17 KиБ) Видяна 2477 пъти
pesho_kj - напреднал
вт дек 25, 2018 8:43 pmgnt69 написа:
вт дек 25, 2018 8:23 pmpesho_kj написа:
Ок. А би ли споделил кой модел поръча. Аз още се колебая ще върши ли работа или да си карам с моя. :partyman:
https://www.google.com/amp/s/m.aliexpre ... =undefined
nelim - специалист
пон дек 24, 2018 7:18 pmpesho_kj написа:
вт дек 18, 2018 4:59 pmnelim написа:
Българския bBoil си е контактно реле, което може да вържеш директно на бялата клема отзад.
Той обаче е скъп, ако искаш може да ползваш Sonoff, който обаче пуска 220волта и трябва да сложиш след него реле и чак тогава бялата букса ;)
Става и без още едно реле, трябва да отвориш Sonoff-a, да прекъснеш фазата към релето и да го използваш само като ключ
да така става, за това не се бях сетил :)
nelim - специалист
Решил съм тия дни да вържа серпентината на бойлера, че седи така вече 2-ра година и си работи на ток.

Някой ще даде ли идея как е най-добре да се върже, бойлера е 80л Теси с една серпентина, но няма муфа за термостат, само 2-та изхода за серпентината.

Имам прекарани ф16 тръби до него, въпроса е каква арматура да си взема и как се връзват тези бойлери, като не мога да вкарам гилза вътре и да следя температурата?

Единствената ми идея е следния начин:
http://herz.bg/index.php?p=26&id=716
https://orex.bg/3-paten-ventil-za-termo ... p4307.html

Да сложа трипътен вентил който да отваря серпентината към бойлера само когато водата която постъпва е над 50 градуса, в другия случай просто да я хвърля директно към изхода на студената.

Някакви други идеи?
Pafkata - напреднал
Турболаторите ги направих от заземителна шина 40/4мм със стъпка 3 на 70 см дължина но се оказа че 8 от тръбите са ф54 мм а другите 2 са ф45.Дали ще е проблем големия луфт? Пружините ги направих от al заземително въже 8 мм като го навих на тръба 1цол(8 бр) и1/2(2 бр) със стъпка 3 см. Дали няма да се намали дебита на тръбите защото четох че колеги ги правят от 6 мм арматура
genaid_03 - напреднал
ср дек 26, 2018 2:15 pmPafkata написа:
Турболаторите ги направих от заземителна шина 40/4мм със стъпка 3 на 70 см дължина но се оказа че 8 от тръбите са ф54 мм а другите 2 са ф45.Дали ще е проблем големия луфт? Пружините ги направих от al заземително въже 8 мм като го навих на тръба 1цол(8 бр) и1/2(2 бр) със стъпка 3 см. Дали няма да се намали дебита на тръбите защото четох че колеги ги правят от 6 мм арматура
Ако може приложи снимки да ги погледна. :)
veesskoo - напреднал
пон дек 24, 2018 10:19 amHamavia написа:
Моите в момента саР20-160, Р21-140,Р22-140,Р23-170,Р55-48,Р95-7,Р96-7.така добре ли са?Р10е10 и не ми вдига водата повече от 48 градуса,а снощи го оставих Р10-12 и сутринта бункера почти беше свършил.
Добър вечер на всички
Ето малко истини
12kW - 0.8 минимален разход
18kW - 1-1.2 на час
25kW - 1.2 - 1.5
EcoSpar
Честито на печелившите , колкото и да ги базикате това е истината за камините :? :?: :razz: :razz: :razz:
Свалянето на P10 води до спъване на мощността на 1 степен - при мен е 16 и повече от 56 гр. на водата не вдига
Сложете си изолация , но разхода ще е един и същ просто ще се потите повече :lol: :lol: :lol: :lol:

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: