При мен, гори от 18:00 до 12:00 на обяд на другия ден, на 55°,разход чувал и половина.Останових че стъклото ми се зацапва когато я загася, за времето докато изгасне, иначе за всичките 18 часа горене стъклото не се цапа. Пелетите ако има значение са Зехир Етрополе. Настройките са си фабрични, инсталатора ми е коригирал само времето за подаване на 2ра степен с няколко секунди на горе.Инсталацията като цяло е преоразмерена, 22 киловата е, камината е 16 киловата, но се справя и съм доволен.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pi6ligara
- специалист
5187 мнения в "Пелетна камина Грейко"
nikiww
- напреднал
Здравейте, не знам къде да пиша и дали тук е мястото, може ли да се добави "sleep Mode" в менюто на печката, за да може да си цъкнеш примерно 2 часа работа и след това да угасне, защото да нагласяш таймер за пускане и гасене е тъпо. Аз искам преди да легна да я нагласяш на 3 часа и да легна, а не да работи до сутринта. Според мен ще е много удобно. 
LazarGanev
- "Велик майстор"
И кое му е тъпото? В единия случай примерно в 22ч казваш на камината да работи още 2 часа, т.е до 24ч, а в другия случай само слагаш отметка да работи през третия таймер, който е от 17ч до 24ч. Просто различен подход заради различния софтуер. Да, съгласен съм, че камината на дърва е по-умна в това отношение - сложиш 2 дървета - работи 1 час и спира, сложиш 4 дървета - 2 часа часа работа, няма нужда да нагласяш таймери, всичко е интуитивно
.
nikiww
- напреднал
Е толкова ли е трудно да се добави? Едва ли. Примера с дървата е неуместен. Темата не е ли за мнения, препоръки, съвети и други такива? Като ползвател искам това, ако може. Ако не може здраве да е. 
Но моля някой запознат със софтуера да каже може или не. Благодаря.
Но моля някой запознат със софтуера да каже може или не. Благодаря.
Последна промяна от nikiww на нед ное 24, 2019 9:07 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
нед ное 24, 2019 12:35 amnikiww написа:Eдва ли има повече от около няколко, дето да са запознати повече от него.
Но моля някой запознат със софтуера да каже може или не. Благодаря.![]()
Просто ти метна алтернатива, която е също толкова неудобна (удобна), на исканата от теб. Резултата е абсолютно същият, а разликата е като да сменя ръката, в която държа кафето.
nikiww
- напреднал
Не знам как ви е удобно, току що пробвах, Еми страшно неудобно. Трябва да влизам в меню таймер, да видя какви са и т. н. В меню избор режим има таймер, но просто ги включва и изключва, което е неудобно, защото не си лягам под час, че да ползвам таймер примерно да се угаси печката в 3 часа. Проблема при мен е, че печката ми идва малко голяма и нощем почва да се гаси и пуска почти всеки час. Сега има по малка мощност печка, но миналата година нямаше. Пак повтарям, а и за други, ще е страшно удобно да си цъкнеш меню "избор режим" там да има заспиване или гасене сякаш да се казва след 3 часа или колкото си иска човек и готово. Готино, просто без ненужно чудене как беше, къде беше. Какво му трябва на човек-хубава печка, старо вино и една сгодна женица. 
Живи и здрави.
Живи и здрави.
gopeto87
- напреднал
Здравейте,
понеже последните две седмици опитвам различни настройки и различни пелети исках да споделя вчера кое ме учуди. Един колега е с Burnit Comfort и решихме да разменим чувалче пелети да видя неговите , а той да даде мнение за моите. Без да променям настройки като сложих неговите пелети, хем разхода ми се вдигна и пламъка значително намаля. Общо взето със зор сгрях апартамента. Значителна разлика. Днес се чухме и той ми каза, че като сложил моите пелети въобще не усетил някаква разлика . Какъв ли е извода? Аз съм с Бижу 16 и започнах да се чудя дали пък нашата камина да е по взискателна от към пелети ? Иначе мнението ми за камината е много добро. Горе на вилата съм с Екоспар 24 кв. и Бужюто много ми харесва и съм много доволен.
понеже последните две седмици опитвам различни настройки и различни пелети исках да споделя вчера кое ме учуди. Един колега е с Burnit Comfort и решихме да разменим чувалче пелети да видя неговите , а той да даде мнение за моите. Без да променям настройки като сложих неговите пелети, хем разхода ми се вдигна и пламъка значително намаля. Общо взето със зор сгрях апартамента. Значителна разлика. Днес се чухме и той ми каза, че като сложил моите пелети въобще не усетил някаква разлика . Какъв ли е извода? Аз съм с Бижу 16 и започнах да се чудя дали пък нашата камина да е по взискателна от към пелети ? Иначе мнението ми за камината е много добро. Горе на вилата съм с Екоспар 24 кв. и Бужюто много ми харесва и съм много доволен.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература