Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pi6ligara - специалист
При мен, гори от 18:00 до 12:00 на обяд на другия ден, на 55°,разход чувал и половина.Останових че стъклото ми се зацапва когато я загася, за времето докато изгасне, иначе за всичките 18 часа горене стъклото не се цапа. Пелетите ако има значение са Зехир Етрополе. Настройките са си фабрични, инсталатора ми е коригирал само времето за подаване на 2ра степен с няколко секунди на горе.Инсталацията като цяло е преоразмерена, 22 киловата е, камината е 16 киловата, но се справя и съм доволен.
nikiww - напреднал
Здравейте, не знам къде да пиша и дали тук е мястото, може ли да се добави "sleep Mode" в менюто на печката, за да може да си цъкнеш примерно 2 часа работа и след това да угасне, защото да нагласяш таймер за пускане и гасене е тъпо. Аз искам преди да легна да я нагласяш на 3 часа и да легна, а не да работи до сутринта. Според мен ще е много удобно. :?:
LazarGanev - "Велик майстор"
И кое му е тъпото? В единия случай примерно в 22ч казваш на камината да работи още 2 часа, т.е до 24ч, а в другия случай само слагаш отметка да работи през третия таймер, който е от 17ч до 24ч. Просто различен подход заради различния софтуер. Да, съгласен съм, че камината на дърва е по-умна в това отношение - сложиш 2 дървета - работи 1 час и спира, сложиш 4 дървета - 2 часа часа работа, няма нужда да нагласяш таймери, всичко е интуитивно :wink: .
nikiww - напреднал
Е толкова ли е трудно да се добави? Едва ли. Примера с дървата е неуместен. Темата не е ли за мнения, препоръки, съвети и други такива? Като ползвател искам това, ако може. Ако не може здраве да е. :partyman:
Но моля някой запознат със софтуера да каже може или не. Благодаря. :yawinkle:
Последна промяна от nikiww на нед ное 24, 2019 9:07 pm, променено общо 1 път.
:cool: Харесва ми напоритостта ти :goodman:
нед ное 24, 2019 12:35 amnikiww написа:
:partyman:
Но моля някой запознат със софтуера да каже може или не. Благодаря. :yawinkle:
Eдва ли има повече от около няколко, дето да са запознати повече от него.
Просто ти метна алтернатива, която е също толкова неудобна (удобна), на исканата от теб. Резултата е абсолютно същият, а разликата е като да сменя ръката, в която държа кафето.
nikiww - напреднал
Не знам как ви е удобно, току що пробвах, Еми страшно неудобно. Трябва да влизам в меню таймер, да видя какви са и т. н. В меню избор режим има таймер, но просто ги включва и изключва, което е неудобно, защото не си лягам под час, че да ползвам таймер примерно да се угаси печката в 3 часа. Проблема при мен е, че печката ми идва малко голяма и нощем почва да се гаси и пуска почти всеки час. Сега има по малка мощност печка, но миналата година нямаше. Пак повтарям, а и за други, ще е страшно удобно да си цъкнеш меню "избор режим" там да има заспиване или гасене сякаш да се казва след 3 часа или колкото си иска човек и готово. Готино, просто без ненужно чудене как беше, къде беше. Какво му трябва на човек-хубава печка, старо вино и една сгодна женица. :drinkers:
Живи и здрави. :partyman:
gopeto87 - напреднал
Здравейте,
понеже последните две седмици опитвам различни настройки и различни пелети исках да споделя вчера кое ме учуди. Един колега е с Burnit Comfort и решихме да разменим чувалче пелети да видя неговите , а той да даде мнение за моите. Без да променям настройки като сложих неговите пелети, хем разхода ми се вдигна и пламъка значително намаля. Общо взето със зор сгрях апартамента. Значителна разлика. Днес се чухме и той ми каза, че като сложил моите пелети въобще не усетил някаква разлика . Какъв ли е извода? Аз съм с Бижу 16 и започнах да се чудя дали пък нашата камина да е по взискателна от към пелети ? Иначе мнението ми за камината е много добро. Горе на вилата съм с Екоспар 24 кв. и Бужюто много ми харесва и съм много доволен.
нед ное 24, 2019 4:25 pmgopeto87 написа:
Аз съм с Бижу 16 и започнах да се чудя дали пък нашата камина да е по взискателна от към пелети ?
Означава единствено, че твоята камина е настроена за твоите пелети, а на комшията вероятно не е настроена за нито един от двата вида :cool:
tachman - специалист
пет окт 18, 2019 6:50 pmАнтон С. написа:
Прав си! Явно са се случили и двете неща, но защо ли...

Изображение
Айде честито! И моята протече току що от същото място!
Кво да кажа!
Майката ....

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: