Това че идва голяма е ясно, но като няма друг вариант какво да правят хората?А като няма място и за буфер?Всеки знае кои са хубавите марки коли, но са скъпи.Ама и Ладичката върши работа нали!Извод:Всички с жилища до 100м2 веднага да си демонтират котлите и да минават на друго отопление... 
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
geniya
- специалист
15662 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Ами не, тези с малки жилища, които са купили и смятат да си купуват да си ги ползват със здраве, ама да не мрънкат, че се получава нагар в горивната камера, че котелът пали гасне по-често, че харчи повечко и т.н. Комшията с 200м2 харчел 4 тона, пък аз със 100м2 трябва да харча 2 тона, а харча 3 тона, що така?
Пък иначе естествено, че е по-добре от алтернативата - дърва и въглища.
димитар кисиов
- специалист
Защо е необходимо да искаме винаги перфектна работа всеки ли си кара колата само на пета с 90 и да отказваме други предавки и скорости защото нещо повече горяло .някои знаели какви пелетни системи се ползват от наса в сувалката

Фитилчо
- майстор
По принцип, може да оставяте вратата отворена горната на котлето, така ептен няма да гледате разхода.
Тези системи са мислени и змислени и оптимизирани за високо КПД
ВИе ако искте, ги ползвайте и на 30% КПД, но си мисля, че със същият успех може да си вкарате нафтова горелка и да не я мислите изобщо...
По тази логика
ВИе ако искте, ги ползвайте и на 30% КПД, но си мисля, че със същият успех може да си вкарате нафтова горелка и да не я мислите изобщо...
По тази логика
geniya
- специалист
LazarGanev написа:Ами не, тези с малки жилища, които са купили и смятат да си купуват да си ги ползват със здраве, ама да не мрънкат, че се получава нагар в горивната камера, че котелът пали гасне по-често, че харчи повечко и т.н. Комшията с 200м2 харчел 4 тона, пък аз със 100м2 трябва да харча 2 тона, а харча 3 тона, що така?Лазаре, не съм прочел някой да е мрънкал, че горивната камера му е хванала нагар!Точно пък някой на теб да е мрънкал?Може да са питали и да не им харесва да имат нагар в камерата ама това е положението.Пък иначе естествено, че е по-добре от алтернативата - дърва и въглища.
Фитилчо написа:По принцип, може да оставяте вратата отворена горната на котлето, така ептен няма да гледате разхода.И как трябва да я настроиш тази горелка за има КПД 30%, а?А пък дали някой ще ползва нафтова или друга горелка, въпрос на вкус "Казало кучето и си облизало т...ците"
По тази логика
n.ganev
- майстор
Аз пък като по-опак монтирам трипътно вентилче на 60гр, нагласям Тпомпа на 53гр, задавам Ткотел между 65 и 70 гр. според системата и познайте колко време горелката работи на трета степен колкото и да е студено навън. А като зацъкат термочутурите ме боли долната част на гърба че един път месечно като почиствам котела или на двайсетина дни ще остържа и малко нагар - нали разхода е приличен да не кажа задоволителен.
димитар кисиов
- специалист
[quote="n.ganev"]Аз пък като по-опак монтирам трипътно вентилче на 60гр, нагласям Тпомпа на 53гр, задавам Ткотел между 65 и 70 гр. според системата и познайте колко време горелката работи на трета степен колкото и да е студено навън. А като зацъкат термочутурите ме боли долната част на гърба че един път месечно като почиствам котела или на двайсетина дни ще остържа и малко нагар - нали разхода е приличен да не кажа задоволителен.[/qu. Каква разлика на степените ползваш общо взето всичко ще си кажеш както си почнал ..
димитар кисиов
- специалист
В този случаи ще работи основно само на първа ако недостига мощност каво препоръчваш кажи си без бои ха ха
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература