Най - вълнуващия въпрос зимно време.
geniya - специалист
Това че идва голяма е ясно, но като няма друг вариант какво да правят хората?А като няма място и за буфер?Всеки знае кои са хубавите марки коли, но са скъпи.Ама и Ладичката върши работа нали!Извод:Всички с жилища до 100м2 веднага да си демонтират котлите и да минават на друго отопление... :evil:
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами не, тези с малки жилища, които са купили и смятат да си купуват да си ги ползват със здраве, ама да не мрънкат, че се получава нагар в горивната камера, че котелът пали гасне по-често, че харчи повечко и т.н. Комшията с 200м2 харчел 4 тона, пък аз със 100м2 трябва да харча 2 тона, а харча 3 тона, що така? :) Пък иначе естествено, че е по-добре от алтернативата - дърва и въглища.
димитар кисиов - специалист
Защо е необходимо да искаме винаги перфектна работа всеки ли си кара колата само на пета с 90 и да отказваме други предавки и скорости защото нещо повече горяло .някои знаели какви пелетни системи се ползват от наса в сувалката :? :? :?
Фитилчо - майстор
По принцип, може да оставяте вратата отворена горната на котлето, така ептен няма да гледате разхода.
Тези системи са мислени и змислени и оптимизирани за високо КПД

ВИе ако искте, ги ползвайте и на 30% КПД, но си мисля, че със същият успех може да си вкарате нафтова горелка и да не я мислите изобщо...

По тази логика :-D
geniya - специалист
LazarGanev написа:
Ами не, тези с малки жилища, които са купили и смятат да си купуват да си ги ползват със здраве, ама да не мрънкат, че се получава нагар в горивната камера, че котелът пали гасне по-често, че харчи повечко и т.н. Комшията с 200м2 харчел 4 тона, пък аз със 100м2 трябва да харча 2 тона, а харча 3 тона, що така? :) Пък иначе естествено, че е по-добре от алтернативата - дърва и въглища.
Лазаре, не съм прочел някой да е мрънкал, че горивната камера му е хванала нагар!Точно пък някой на теб да е мрънкал?Може да са питали и да не им харесва да имат нагар в камерата ама това е положението.
Фитилчо написа:
По принцип, може да оставяте вратата отворена горната на котлето, така ептен няма да гледате разхода.
Тези системи са мислени и змислени и оптимизирани за високо КПД

ВИе ако искте, ги ползвайте и на 30% КПД, но си мисля, че със същият успех може да си вкарате нафтова горелка и да не я мислите изобщо...

По тази логика :-D
И как трябва да я настроиш тази горелка за има КПД 30%, а?А пък дали някой ще ползва нафтова или друга горелка, въпрос на вкус "Казало кучето и си облизало т...ците" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Фитилчо - майстор
Мое си запалите и пелетите в средата на Хола, няма да издребняваме сега и котел да взимаме :lol:
Ше топли много яко
n.ganev - майстор
Аз пък като по-опак монтирам трипътно вентилче на 60гр, нагласям Тпомпа на 53гр, задавам Ткотел между 65 и 70 гр. според системата и познайте колко време горелката работи на трета степен колкото и да е студено навън. А като зацъкат термочутурите ме боли долната част на гърба че един път месечно като почиствам котела или на двайсетина дни ще остържа и малко нагар - нали разхода е приличен да не кажа задоволителен.
[quote="n.ganev"]Аз пък като по-опак монтирам трипътно вентилче на 60гр, нагласям Тпомпа на 53гр, задавам Ткотел между 65 и 70 гр. според системата и познайте колко време горелката работи на трета степен колкото и да е студено навън. А като зацъкат термочутурите ме боли долната част на гърба че един път месечно като почиствам котела или на двайсетина дни ще остържа и малко нагар - нали разхода е приличен да не кажа задоволителен.[/qu. Каква разлика на степените ползваш общо взето всичко ще си кажеш както си почнал ..
n.ganev - майстор
Без бой нищо не казвам. Виж само колко спокойно съм го написал :supz: щото знам, че си надалек и имаш работа че не ти идва на ум да ме млатиш :axe: .
В този случаи ще работи основно само на първа ако недостига мощност каво препоръчваш кажи си без бои ха ха

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: