Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob
- майстор
2276 мнения в "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21"
andy_forresite
- майстор
Има теч, но е много малък и не можеш да го видиш. На мен ми покапва радиаторен вентил на студена система. Но изобщо не ми се занимава с него в момента. На 12-14 дни доливам по малко вода. През това време налягането спада с 0,2 атмосфери.
chipko
- специалист
Въпреки, че е дискутирано доста за степените на които работи и кога и как влиза в модулация, ще се допитам за мнение при моя казус:
Дал съм й да модулира по t на водата (на стаята съм я завишил за да не я достига). Когато и дам 58 градуса и да загрява най-много на 4-та степен - разпалва си ги, изрежда си 4..2..3..1 дотига 58 и на първа остава, не влиза в модулация, не прави Standby, не се изключва. Вдигам t на 62 градуса, увеличава си мощността, достига 62 и пада пак до 1-ва. При коя да е температура от 55 до 70 (повече не съм пробвал) поддържа желаната температура на водата +-1 градус и работи постоянно само на 1-ва степен.
Добре ли е да роботи така без да се изключва? Или дали да не увелича малко мощността на 1-ва, за да и дам шанс да прегрява по-лесно.
Пояснявам че на радиаторите имам термо глави и в общи линии след 2-3 часа работа или са затворили, или са в процес на полу затваряне.
Как е по-икономично горенето: бурно горене 10-тина мин. + работа в модулация 30-40 мин. + след това "wait cooling" 10-15 мин. и после пак бурно горене, или непрестанно горене основно на 1-ва и от време на време 2-ра за по 5-10мин?
Дал съм й да модулира по t на водата (на стаята съм я завишил за да не я достига). Когато и дам 58 градуса и да загрява най-много на 4-та степен - разпалва си ги, изрежда си 4..2..3..1 дотига 58 и на първа остава, не влиза в модулация, не прави Standby, не се изключва. Вдигам t на 62 градуса, увеличава си мощността, достига 62 и пада пак до 1-ва. При коя да е температура от 55 до 70 (повече не съм пробвал) поддържа желаната температура на водата +-1 градус и работи постоянно само на 1-ва степен.
Добре ли е да роботи така без да се изключва? Или дали да не увелича малко мощността на 1-ва, за да и дам шанс да прегрява по-лесно.
Пояснявам че на радиаторите имам термо глави и в общи линии след 2-3 часа работа или са затворили, или са в процес на полу затваряне.
Как е по-икономично горенето: бурно горене 10-тина мин. + работа в модулация 30-40 мин. + след това "wait cooling" 10-15 мин. и после пак бурно горене, или непрестанно горене основно на 1-ва и от време на време 2-ра за по 5-10мин?

filmatoplo
- майстор
По добре да крета на 1 степен ..
Трифон П.Трифонов
- майстор
chipko написа:Въпреки, че е дискутирано доста за степените на които работи и кога и как влиза в модулация, ще се допитам за мнение при моя казус:Всъщност, тя си модулира. Мощничка е за това топло време и затова после заспива на 1ва. Според мен е по добре да не се гаси. Явно са уцелени настройките, не ги разбутвай. Като застудее ще работи и на 2ра, може и на 3та.
С малки почивки няма да си облекчиш камината, нито джоба.
filmatoplo
- майстор

chipko
- специалист
bmahob написа:Така е по добре от колкото да гасне.... я драсни настройките на 5те степени и вентилатора1-ва 1,1" и 1600 оборота
2-ра 1,6" и 1800 оборота
3-та 2,5" и 2000 оборота
4-та 3,0" и 2200 оборота
5-та 4,0" и 2550 оборота
Ако нещо не ми хареса или искам малко да променя мощностите пипам само първите настройки променяйки процентно всичките мощности, сега са ми:
n-8-1-01 Load pelet: -03
n-8-2-01 Ecxaust Chimney : 00
filmatoplo написа:Това се опитват да постигнат всички ,ти без да искаш го имаш ....Това не са ми фабричните настройки. Миналата зима бая си играх докато ми "хареса" пламъка, не че постигнах кой знае какъв по-добър ефект

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература