• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 228
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
:-D безжичен е от стаята която искаш до упр на термостата при камината
kaptagona - специалист
интересно защо ми пада налягането. на студено я права на 1на атмосфера и на другия ден пада на 0,8 атм. това вече няколко пъти. а няма въздух и няма и видими течове.от какво може да е. манометъра е в началото на системата след пълначката.
andy_forresite - майстор
Има теч, но е много малък и не можеш да го видиш. На мен ми покапва радиаторен вентил на студена система. Но изобщо не ми се занимава с него в момента. На 12-14 дни доливам по малко вода. През това време налягането спада с 0,2 атмосфери.
kaptagona - специалист
проверявам всеки кран всяка връзка няма и капка.проверявам само на студено имаше 2-3 места но ги притегнах и сега няма.
chipko - специалист
Въпреки, че е дискутирано доста за степените на които работи и кога и как влиза в модулация, ще се допитам за мнение при моя казус:

Дал съм й да модулира по t на водата (на стаята съм я завишил за да не я достига). Когато и дам 58 градуса и да загрява най-много на 4-та степен - разпалва си ги, изрежда си 4..2..3..1 дотига 58 и на първа остава, не влиза в модулация, не прави Standby, не се изключва. Вдигам t на 62 градуса, увеличава си мощността, достига 62 и пада пак до 1-ва. При коя да е температура от 55 до 70 (повече не съм пробвал) поддържа желаната температура на водата +-1 градус и работи постоянно само на 1-ва степен.

Добре ли е да роботи така без да се изключва? Или дали да не увелича малко мощността на 1-ва, за да и дам шанс да прегрява по-лесно.
Пояснявам че на радиаторите имам термо глави и в общи линии след 2-3 часа работа или са затворили, или са в процес на полу затваряне.

Как е по-икономично горенето: бурно горене 10-тина мин. + работа в модулация 30-40 мин. + след това "wait cooling" 10-15 мин. и после пак бурно горене, или непрестанно горене основно на 1-ва и от време на време 2-ра за по 5-10мин? :?
filmatoplo - майстор
По добре да крета на 1 степен ..
chipko написа:
Въпреки, че е дискутирано доста за степените на които работи и кога и как влиза в модулация, ще се допитам за мнение при моя казус:

Дал съм й да модулира по t на водата (на стаята съм я завишил за да не я достига). Когато и дам 58 градуса и да загрява най-много на 4-та степен - разпалва си ги, изрежда си 4..2..3..1 дотига 58 и на първа остава, не влиза в модулация, не прави Standby, не се изключва. Вдигам t на 62 градуса, увеличава си мощността, достига 62 и пада пак до 1-ва. При коя да е температура от 55 до 70 (повече не съм пробвал) поддържа желаната температура на водата +-1 градус и работи постоянно само на 1-ва степен.

Добре ли е да роботи така без да се изключва? Или дали да не увелича малко мощността на 1-ва, за да и дам шанс да прегрява по-лесно.
Пояснявам че на радиаторите имам термо глави и в общи линии след 2-3 часа работа или са затворили, или са в процес на полу затваряне.

Как е по-икономично горенето: бурно горене 10-тина мин. + работа в модулация 30-40 мин. + след това "wait cooling" 10-15 мин. и после пак бурно горене, или непрестанно горене основно на 1-ва и от време на време 2-ра за по 5-10мин? :?
Всъщност, тя си модулира. Мощничка е за това топло време и затова после заспива на 1ва. Според мен е по добре да не се гаси. Явно са уцелени настройките, не ги разбутвай. Като застудее ще работи и на 2ра, може и на 3та.
С малки почивки няма да си облекчиш камината, нито джоба.
bmahob - майстор
Така е по добре от колкото да гасне.... я драсни настройките на 5те степени и вентилатора
filmatoplo - майстор
:-D Това се опитват да постигнат всички ,ти без да искаш го имаш - налей си чаша червено вино съзерцавай пламъка в камината и хич да не ти пука . :wink:
chipko - специалист
bmahob написа:
Така е по добре от колкото да гасне.... я драсни настройките на 5те степени и вентилатора
1-ва 1,1" и 1600 оборота
2-ра 1,6" и 1800 оборота
3-та 2,5" и 2000 оборота
4-та 3,0" и 2200 оборота
5-та 4,0" и 2550 оборота
Ако нещо не ми хареса или искам малко да променя мощностите пипам само първите настройки променяйки процентно всичките мощности, сега са ми:
n-8-1-01 Load pelet: -03
n-8-2-01 Ecxaust Chimney : 00
filmatoplo написа:
Това се опитват да постигнат всички ,ти без да искаш го имаш ....
Това не са ми фабричните настройки. Миналата зима бая си играх докато ми "хареса" пламъка, не че постигнах кой знае какъв по-добър ефект #-o
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 228

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: