• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 52
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ивайло Аспарухов - напреднал
benimm8808 написа:
tilmar написа:
dier написа:
Незнам каква е нормалната температура на димните газове при мен са на първа и в модулация 78-85гр. на 3 и 4 са около 95-107гр. и на 5 са максимално до 127гр. Ако ви е интересно ще споделя и настройките.
Къде ги виждаш тия газове
Колега дай да тръгнем от началото.Знаеш ли как се влиза в сервизното меню с настройките?Важно е?
Относно това къде можеш да видиш какви са стойностите в реално време-натискаш set след това 2 пъти бутон 6 и пак set, и наблюдаваш обороти на вентилатор,дозата на пелети,градусите на водата,градусите на изгорелите газове и времето до следващия цикъл( било то самопочистване или др.)
Поздрави.
P.S. Ще помагаме ,но трябва първо да се научиш менюто кое за какво е.Темата за настройки на BURNIT 23 kW ще ти бъде доста полезна.
При мен достигат до 180 димните газове.Камината я чистя всеки денНастройките са
1-1,2/1500
2-1,6/1650
3-2,1/1800
4-2,6/2000
5-3,0/2300
С какви настройки да ги сваля?Горе-долу разучих менюто на контролера.Отоплявам около 100 кв м къща.
dier - напреднал
За мойте настройки помощ ми оказа колегата benimm8808 невероятно отзивчив човек, който си загуби една седмица с мен докато докарахме задоволителни параметри на работа.
С тези настройки какъв е разхода ти и по тем. на водата ли работи?
pikelll - специалист
tilmar написа:
Маци написа:
pikelll написа:
Веднага то казвам от къде ти идва проблема.
Забелязах, че цикъла на запалване ти е на три минути. Това си е малко.
И второто което и на мен ми се случва след като не го направя. Когато камината не съм е почиствал два три дни. Както си пише в упътването камината трябва да се почиства ежедневно! Това е предложението от мен.[/quot
:-D не е на 3 беше на 5 направих го на 7 намалих подаването на пелети и сложих един стабелизатор и проблема се реши
На мен инсталатор ми я настройва аз не знам как но пише че работата е 3. Онзи ден ми изключиха на помпата ел релето и сложиха механично защото водата стигаше 95 градуса. Сега какво намалиха на пелетите незнам но та 3 часа ми пълни пепелника с пелети и гасне алармата е 5. Побърках се да отварям и чистя. Казаха че в този форум не е за мен това са фини настройки но утре е събота и инсталатора не работи а аз ще мръзна май. Обяснете на по прост език да разбера. Къде се виждат тия димни газове кво показват
Здравей!
От къде си?
Ако си от Пловдив мога да ти помогна.
Не знам, дали би станало от разстояние след като си нямаш поне малко представа от такива уреди.
Работата която ти показва 3 е степента на която са ти я оставили да ти работи. Мощностите са 5 и се променят от стрелка 6. горе в дясно на контролера.
Аз, ако бях щях да настоявам да дойдат и да си оправят камината от където съм е купил. Докато не заработи правилно. Ако, ще и Нова година да е!
Успех!
dier написа:
За мойте настройки помощ ми оказа колегата benimm8808 невероятно отзивчив човек, който си загуби една седмица с мен докато докарахме задоволителни параметри на работа.
С тези настройки какъв е разхода ти и по тем. на водата ли работи?
Работи с външен стаен термостат.Харчи чувал и половина на 24 часа,като 6-7 часа почива.
pikelll - специалист
Ивайло Аспарухов написа:
benimm8808 написа:
tilmar написа:
Къде ги виждаш тия газове
Колега дай да тръгнем от началото.Знаеш ли как се влиза в сервизното меню с настройките?Важно е?
Относно това къде можеш да видиш какви са стойностите в реално време-натискаш set след това 2 пъти бутон 6 и пак set, и наблюдаваш обороти на вентилатор,дозата на пелети,градусите на водата,градусите на изгорелите газове и времето до следващия цикъл( било то самопочистване или др.)
Поздрави.
P.S. Ще помагаме ,но трябва първо да се научиш менюто кое за какво е.Темата за настройки на BURNIT 23 kW ще ти бъде доста полезна.
При мен достигат до 180 димните газове.Камината я чистя всеки денНастройките са
1-1,2/1500
2-1,6/1650
3-2,1/1800
4-2,6/2000
5-3,0/2300
С какви настройки да ги сваля?Горе-долу разучих менюто на контролера.Отоплявам около 100 кв м къща.
Убедих се, че всяко устройство си е индивидуално и се настройва според условията и обстановката. Ето при мен не работят добре споделените настройки в форума! Играя си с тях вече втора година и се чудя как с толкова силен вентилатор имат по 120 градуса изходящи газове! При мен на колкото настроя вентилатора на толкова са ми изходящите газове. И за това си е настройвам спрямо моите нужди!
За това те съветвам да си я правиш както на теб ти харесва. Намалявай степените и виж как се държи камината, ако те удовлетвори замразявай...
Дори когато споделих моите настройки ми казаха, че така съм щял да имам проблем със загуба на пламък. Втора година вече работи така дори, ще продължавам да си играя докато не сметна, че е напълно удовлетворяваща.
Успех!
На коя степен трябва да е помпата?Едноетажна къща 100 кв м.
Маци - специалист
Малко тъп въпрос но да попитам...всеки ден ли чистите камините си имам предвид горивната камера(кошницата дето падат пелетите и под нея ) а не пепелника
pikelll - специалист
По принцип се нагласят на трета степен помпите. Но, ако чуваш как циркулира водата по радиаторите можеш да си е намалиш. Аз го правих и да ти кажа не намерих разлика. И си е върнах на трета степен.
Виж при теб може да е различно :) Но на всякъде където слагаме за отворени системи забелязвам, че си остават на трета степен.
pikelll - специалист
Тъпи въпроси няма!

Лично аз гледам да си я почиствам всеки ден. Има изключения като дни в които не работи, много и тогава е почиствам през два три дни.
Дори си правя преценка, дали да не започвам да я почиствам когато ми се напълни почти пепелника за пепел. И така съм пробвал и нп.
Производителя съветва всеки ден да се чисти!
Тука пак си е въпрос на личен избор според мен.
Маци - специалист
pikelll написа:
Тъпи въпроси няма!

Лично аз гледам да си я почиствам всеки ден. Има изключения като дни в които не работи, много и тогава е почиствам през два три дни.
Дори си правя преценка, дали да не започвам да я почиствам когато ми се напълни почти пепелника за пепел. И така съм пробвал и нп.
Производителя съветва всеки ден да се чисти!
Тука пак си е въпрос на личен избор според мен.
Мм дааа добре го каза въпрос на личен избор
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 52

Тема "Пелетна камина, "Лили"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: