• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 48
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
След монтажа на ламбда наблюдението котела взе да произвежда брашно. Все съм го виждал бял ама чак толкова не съм.

:partyman:
6osi6 - майстор
bobi65 написа:
и вече съм на изходящи 66 гр.
bobi, при мен падат до минус 261 в изчакване. Бягай за нови опорки.
Прикачен файл:
FAD542.png
FAD542.png (123.02 KиБ) Видяна 1097 пъти
6osi6 - майстор
gnt69 написа:
След монтажа на ламбда наблюдението котела взе да произвежда брашно.
Брашно си правя със слънчогледа без никакъв проблем и без ламбда. Мисля, че трябва да върнеш цвета към светло сив, на границата преди да стане бял. При мен с този цвят гори по-добре и се образуват най-малко бучки. Може котела да дърпа въздух от вратите и това да влияе на ламбдтата и да гориш с повече въздух от необходимото. За този цвят в третия ход те питах преди няколко дни. Ти каза, че имаш зелен цвят в пепелта - това е шлака.
Преди всичко трябва да търсиш най-голяма ефективност от горенето.
gnt69 написа:
След монтажа на ламбда наблюдението котела взе да произвежда брашно. Все съм го виждал бял ама чак толкова не съм.

Това, ако е от слънчогледови пелети, го постигам без никакъв ламбда контрол. С дървесни не мога.
Какво гориш?
Сив цвят със слънчогледови не се получава. Почва да става по кремав.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт дек 20, 2016 10:18 pm, променено общо 1 път.
gnt69 - майстор
6osi6 написа:
bobi65 написа:
и вече съм на изходящи 66 гр.
bobi, при мен падат до минус 261 в изчакване. Бягай за нови опорки.
Прикачен файл:
FAD542.png
Наближаваш абсолютната нула. Още малко −273,15°C
gnt69 - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
gnt69 написа:

Това, ако е от слънчогледови пелети, го постигам без никакъв ламбда контрол. С дървесни не мога.
Какво гориш?
Само слънчоглед. Миналата година беше бял сега още повече, много по бял.
gnt69 - майстор
6osi6 написа:
gnt69 написа:
След монтажа на ламбда наблюдението котела взе да произвежда брашно.
Брашно си правя със слънчогледа без никакъв проблем и без ламбда. Мисля, че трябва да върнеш цвета към светло сив, на границата преди да стане бял. При мен с този цвят гори по-добре и се образуват най-малко бучки. Може котела да дърпа въздух от вратите и това да влияе на ламбдтата и да гориш с повече въздух от необходимото. За този цвят в третия ход те питах преди няколко дни. Ти каза, че имаш зелен цвят в пепелта - това е шлака.
Преди всичко трябва да търсиш най-голяма ефективност от горенето.
Не знам според мен гори перфектно. Пепелта има зеленикъв отенък като на някои участъци от магистралата. Там ползват някакви зеленикави камъчета за последната набитата фракция за износоустойчивост. А шлака никаква няма, няма две залепени пелетчета едно за друго да не говорим за бучки. :partyman:
Верно е много бял, като снежинка. Трябва да го чистиш по често.
Какъв цвят, при горене на слънчоглед, сочи най ефективно горене, при положение, че не знаем ламбдата?
gnt69 - майстор
Аз моята я знам 1.6 /1.7. Но за това бялото горене има значение според мен че котела гори 95% от времето на 2 степен с 2.5 кила слънчоглед на час. Ако има 1 степен няма да е толкова бяло ще отиде към сиво. :partyman:
6osi6 - майстор
bobi65 написа:
6osi6, това са модули за пържене на двигателите на колите... те се ползват основно в ламбда 0.85-0.9...отвори
PDf фала с името на тази сонда и се запознай...максимума е 1.7.. останалото са просто реклами.
bobi, не ми трябва ламбда 2.3. Дай пи-ди-еф на твойта сонда. Максимума устройството е 1.8 или 25.3 AFR. Освен това, може да се свърже с компютър за запис на данни. Твоето "наблюдение" може ли. Не знам как ще стане, освен ако не киснеш с тефтер и молив до котела.

Хората си ти дали, че мери до 2,5. Ето ти картинка, ето ти и файла.
Прикачен файл:
HBG8.JPG
HBG8.JPG (72.85 KиБ) Видяна 1068 пъти
http://www.ecotrons.com/files/Bosch_LSU49_Tech_Info.pdf
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 48

Тема "Ламбда контрол на котел" | Включи се в дискусията: