• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Svezar - специалист
Джеки,тоя разход дето го пишеш ми се вижда убийствен,или у вас е поне 30 градуса или нещо не е наред с настройките или топлиш махалата по въздушен път :shock:
Ruseff - специалист
Джеки уточни,че е без стаен термостат,а се подразбира,че май няма и термоглави.Следователно никакъв контрол на температурата,освен ако не превиши 80 градуса.
джеки - специалист
Svezar написа:
Джеки,тоя разход дето го пишеш ми се вижда убийствен,или у вас е поне 30 градуса или нещо не е наред с настройките или топлиш махалата по въздушен път :shock:
Незнам може итака да е. Имам 2 конвектора 3 радиатораи 2 лири. радиаторите са с термоглави херц. В къщи е около 23 градуса
джеки - специалист
незнам какви настроики да правя на пелетерма освен на колко киловата да работи и градусите на термостата то друго няма. несам сигурен дали всички колеги казват истината за разхода. и наи вече на колко градуса стоят
Svezar - специалист
Вярно че има "странни" данни за разход споделени тук,но аз за себе си гарантирам че не си занижавам разхода за да ми завиждат другите :) Та при положение че отоплявам по-голяма квадратура от теб /но без бойлер което изравнява нещата/ като едното помещение е пристройка в двора със сериозни топлозагуби и котелното ми е извън къщата ,а котела ми е с присадена горелка което понижава ефективността най-големия разход измерен до сега е 45кг за 24ч. което е 1.8кг на час а твоя варира от 3 до 3.3кг. на час което си е сериозна разлика! Температурата навсякъде е ДЕНОНОЩНО над 22 градуса /22,3-22,5/ понеже при 23 почвам да се потя ако върша нещо :)
джеки - специалист
може би грешката ми е че го паля сутрин за около 3 часа и вечер за 5-6 часа. Но ако го оставя да работи денонощно мисля сте глътне около 60кг. Забравих да оточня че в хола имам 4 огромни прозореца и може би и оттам вдига разхода
geniya - специалист
Моя рaзход зa 105м2 без бойлер при постояннa рaботa нa горелкaтa е 27-28кг. зa 24ч.рaдиaторите сa около 13кW, котелa е виaдрус у22 24.4кВ и грейко РБ20.Темпер. нa котелa 48гр, Тстaи 25.1-25.3гр.Със стaйния термостaт беше същия рaзход зa 24ч..
krasen1 - специалист
Моя разход за месец ноември е 620кг като котела работи денонощно.Само последните дни гори 25-27кг.
plamen_peev - специалист
[/quote]
LazarGanev написа:
Вчера започнах едни изследвания за калоричност на различни видове пелети и като за начало съм шокиран от резултатите, но е още рано да ги публикувам, така че четете редовно форума, раздела за отопление и темите за пелети :wink:
Ей докато открия как се цитира... :-D
Лазаре, като си почнал проби, я иди до в къщи и вземи проба от тазгодишните шуменски.

За колегите: топля 200 квадрата, стаен термостат командващ 4-пътен клапан с ел.задвижка, котела е Пропел на 75гр постоянно,
температура 24-25гр в най студеното помещение (пералното :-D ) иначе жената плаче :axe: .
Сега не съм в къщи, но предполагам в стаите е над 25гр. Моля не почвайте коя т-ра е здравословна и т.н. За мен е по здравословно да не ми пилят че е студено. :partyman:
Разхода тези дни е 40-45 кг за 24 часа Шуменски пелети.

Карам Лазар да провери щото вчера казах на сина да изгори Старозагорските че стоят вече 3 години и разхода е паднал с близо 10 кг.
Та така с калоричността на БГ пелетите. То си е като игра на лотарията.
LazarGanev - "Велик майстор"
Пламене, кажи на сина си да ми запази от двата вида по 5 чувала, аз ще занеса бартер 10 чувала други. Как Ви се струва калоричност 2.44кВтч/кг? Измерил съм с топломер! Продължавам нататък с други пелети.
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: