Джеки,тоя разход дето го пишеш ми се вижда убийствен,или у вас е поне 30 градуса или нещо не е наред с настройките или топлиш махалата по въздушен път 
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Svezar
- специалист
4600 мнения в "Разход на пелети!"
джеки
- специалист
Svezar написа:Джеки,тоя разход дето го пишеш ми се вижда убийствен,или у вас е поне 30 градуса или нещо не е наред с настройките или топлиш махалата по въздушен пътНезнам може итака да е. Имам 2 конвектора 3 радиатораи 2 лири. радиаторите са с термоглави херц. В къщи е около 23 градуса
Svezar
- специалист
Вярно че има "странни" данни за разход споделени тук,но аз за себе си гарантирам че не си занижавам разхода за да ми завиждат другите
Та при положение че отоплявам по-голяма квадратура от теб /но без бойлер което изравнява нещата/ като едното помещение е пристройка в двора със сериозни топлозагуби и котелното ми е извън къщата ,а котела ми е с присадена горелка което понижава ефективността най-големия разход измерен до сега е 45кг за 24ч. което е 1.8кг на час а твоя варира от 3 до 3.3кг. на час което си е сериозна разлика! Температурата навсякъде е ДЕНОНОЩНО над 22 градуса /22,3-22,5/ понеже при 23 почвам да се потя ако върша нещо 
plamen_peev
- специалист
[/quote]
Лазаре, като си почнал проби, я иди до в къщи и вземи проба от тазгодишните шуменски.
За колегите: топля 200 квадрата, стаен термостат командващ 4-пътен клапан с ел.задвижка, котела е Пропел на 75гр постоянно,
температура 24-25гр в най студеното помещение (пералното
) иначе жената плаче
.
Сега не съм в къщи, но предполагам в стаите е над 25гр. Моля не почвайте коя т-ра е здравословна и т.н. За мен е по здравословно да не ми пилят че е студено.
Разхода тези дни е 40-45 кг за 24 часа Шуменски пелети.
Карам Лазар да провери щото вчера казах на сина да изгори Старозагорските че стоят вече 3 години и разхода е паднал с близо 10 кг.
Та така с калоричността на БГ пелетите. То си е като игра на лотарията.
LazarGanev написа:Вчера започнах едни изследвания за калоричност на различни видове пелети и като за начало съм шокиран от резултатите, но е още рано да ги публикувам, така че четете редовно форума, раздела за отопление и темите за пелетиЕй докато открия как се цитира...
Лазаре, като си почнал проби, я иди до в къщи и вземи проба от тазгодишните шуменски.
За колегите: топля 200 квадрата, стаен термостат командващ 4-пътен клапан с ел.задвижка, котела е Пропел на 75гр постоянно,
температура 24-25гр в най студеното помещение (пералното
Сега не съм в къщи, но предполагам в стаите е над 25гр. Моля не почвайте коя т-ра е здравословна и т.н. За мен е по здравословно да не ми пилят че е студено.
Разхода тези дни е 40-45 кг за 24 часа Шуменски пелети.
Карам Лазар да провери щото вчера казах на сина да изгори Старозагорските че стоят вече 3 години и разхода е паднал с близо 10 кг.
Та така с калоричността на БГ пелетите. То си е като игра на лотарията.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Пламене, кажи на сина си да ми запази от двата вида по 5 чувала, аз ще занеса бартер 10 чувала други. Как Ви се струва калоричност 2.44кВтч/кг? Измерил съм с топломер! Продължавам нататък с други пелети.
Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература