Най - вълнуващия въпрос зимно време.
MamaMy - майстор
Ако желаете и тук мога да коментирам безпомощността ви в частта електричество, но мисля, че не е подходящото място. Все пак си има правила, а те са за да се спазват. Има си подходящо място и това е говорилнята. Щом желаете на яве да си ровим мръсното бельо аз нямам нищо против.
Супер! С вашите знания ще помогнете и на форума, в който така и не се намери решение на "електрически проблем".

Въпросът бе как да се стабилизират оборотите на електромотор- вентилатор на пелетна горелка, предвид промяната им според промяната в напрежението- 230 волта.
То беше клечано около горелката, нескончаеми промени в настройките, купуване и връщане на стабилизатори......
Аз имам отговор, но предвид безпомощтността ми по материята, ще си го спестя, поне за сега.
Фатална ли е и за кого? Напълни ли Ви паничката или портфейла и с какво?
Същата тази безпомощност ми изгради ОИ, с навързването на всички контролери и помпи*.
За мен, като домашен майстор е напълно достатъчно.

*- пелетна горелка + помпата ѝ.
- контролер на буферен съд, управляващ пелетарката, със сензорите мУ.
- ДТ който управлява помпата на камина с водна риза.
- ДТ Sorel LTDC на слънчевата инсталация.
- контролер на отоплителни кръгове, управляващ моторна задвижка и помпа.
Без газовата инсталация и ТП.

Та, помагайте! Знанията Ви в ползу форума.

пп. Добре е, а смятам и правилно, този въпрос да се изясни тук, в отоплителния раздел, понеже касае и въпросът в тази тема- обороти на вентилатора на пелетна камина/горелка и колко въпросът, чиито отговор от моя страна така горещо коментирахте, е несъществен.

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: