Най - вълнуващия въпрос зимно време.
MamaMy - майстор
Ако желаете и тук мога да коментирам безпомощността ви в частта електричество, но мисля, че не е подходящото място. Все пак си има правила, а те са за да се спазват. Има си подходящо място и това е говорилнята. Щом желаете на яве да си ровим мръсното бельо аз нямам нищо против.
Супер! С вашите знания ще помогнете и на форума, в който така и не се намери решение на "електрически проблем".

Въпросът бе как да се стабилизират оборотите на електромотор- вентилатор на пелетна горелка, предвид промяната им според промяната в напрежението- 230 волта.
То беше клечано около горелката, нескончаеми промени в настройките, купуване и връщане на стабилизатори......
Аз имам отговор, но предвид безпомощтността ми по материята, ще си го спестя, поне за сега.
Фатална ли е и за кого? Напълни ли Ви паничката или портфейла и с какво?
Същата тази безпомощност ми изгради ОИ, с навързването на всички контролери и помпи*.
За мен, като домашен майстор е напълно достатъчно.

*- пелетна горелка + помпата ѝ.
- контролер на буферен съд, управляващ пелетарката, със сензорите мУ.
- ДТ който управлява помпата на камина с водна риза.
- ДТ Sorel LTDC на слънчевата инсталация.
- контролер на отоплителни кръгове, управляващ моторна задвижка и помпа.
Без газовата инсталация и ТП.

Та, помагайте! Знанията Ви в ползу форума.

пп. Добре е, а смятам и правилно, този въпрос да се изясни тук, в отоплителния раздел, понеже касае и въпросът в тази тема- обороти на вентилатора на пелетна камина/горелка и колко въпросът, чиито отговор от моя страна така горещо коментирахте, е несъществен.
Привет на всички.От много време се боря с едно commo 21 не ще да пали пущината и това си.Виках техници от магазина на Alfa plam в София(освен че ги черпих кафе сладки и 150лв никакъв друг ефект) от магазина в Перник който си закупих камината са ми като постоянни наематели в нас,но ефект няма.Пускам я минават 23-25мин аларма 5 no lightening и това е.Държим си една малка газова горелка до нея и с нея си я паля.За 3 год с нея имам 4 запалки и 4те работят но си ги сминям профилактично След като изчетох целия ама целия раздел взех някакви усреднени данни и настройки и успях да я накарам около 18-20мин да пали.Късно в прозореца,но поне в 95% от запалванията сама си се пали.След като се запали съм много доволен и от разход и това как се държи и как цапа стъклото но мъката е в паленето.Единственото с което успях с малко да скъся времето за палене е намаляването на вентилатора при палене.В момента е на 1700об и пали на около 13-15мин.Живия в къща,камината е на 3тия етаж.Комина е зидана шахта с размери 30х70см висок е около 15м а камината се включва в него горе долу по средата.Докато бях на дърва от тяга ми гасеше вестника при палене.Не вярвам да има проблем с него.В стаята с камината няма абсорбатор.Някакви съвети да дадете как да намаля още малко времето за запалване или поне насоки за това какво мога да направя че като се прибира да не заварвам alarm 5 no lightening след като се е изгасила и следователно тръгнала да си пали и не е успяла.Благодаря
bmahob - майстор
пет ное 21, 2025 2:44 pmIvanIG написа:
Привет на всички.От много време се боря с едно commo 21 не ще да пали пущината и това си.Виках техници от магазина на Alfa plam в София(освен че ги черпих кафе сладки и 150лв никакъв друг ефект) от магазина в Перник който си закупих камината са ми като постоянни наематели в нас,но ефект няма.Пускам я минават 23-25мин аларма 5 no lightening и това е.Държим си една малка газова горелка до нея и с нея си я паля.За 3 год с нея имам 4 запалки и 4те работят но си ги сминям профилактично След като изчетох целия ама целия раздел взех някакви усреднени данни и настройки и успях да я накарам около 18-20мин да пали.Късно в прозореца,но поне в 95% от запалванията сама си се пали.След като се запали съм много доволен и от разход и това как се държи и как цапа стъклото но мъката е в паленето.Единственото с което успях с малко да скъся времето за палене е намаляването на вентилатора при палене.В момента е на 1700об и пали на около 13-15мин.Живия в къща,камината е на 3тия етаж.Комина е зидана шахта с размери 30х70см висок е около 15м а камината се включва в него горе долу по средата.Докато бях на дърва от тяга ми гасеше вестника при палене.Не вярвам да има проблем с него.В стаята с камината няма абсорбатор.Някакви съвети да дадете как да намаля още малко времето за запалване или поне насоки за това какво мога да направя че като се прибира да не заварвам alarm 5 no lightening след като се е изгасила и следователно тръгнала да си пали и не е успяла.Благодаря
Сподели каква ти е първоначалнатата доза за палене и максималното време на цикъла за палене и максимално време за стартиране. Комина има значение .......

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: