съб яну 18, 2020 8:02 pmtodoresko написа: Здравейте, отоплявам се с пелетна камина с водна риза Грейко Бижу и от няколко дни започна без никаква видима причина да ми дава грешка "Отворена врата". Някой може ли да ми каже на какво може да се дължи това и съответно - как да отстраня този проблем?1. Запушване по комина или някъде по пътя на димните газове. 2. Не добре уплътнена плоча над димогарните тръби. Ако си чистил там може въжето да не е наместено. 3. Ако е пресостата дефектирал ще отчита веднага грешката. 4. Ако е правена профилактика на вентилатора може да не е добре уплътнена ревизията. Тези 4 неща съм срещал.
съб яну 18, 2020 8:13 pmbrassSob написа:Благодаря, ще разгледам тези варианти.съб яну 18, 2020 8:02 pmtodoresko написа: Здравейте, отоплявам се с пелетна камина с водна риза Грейко Бижу и от няколко дни започна без никаква видима причина да ми дава грешка "Отворена врата". Някой може ли да ми каже на какво може да се дължи това и съответно - как да отстраня този проблем?1. Запушване по комина или някъде по пътя на димните газове. 2. Не добре уплътнена плоча над димогарните тръби. Ако си чистил там може въжето да не е наместено. 3. Ако е пресостата дефектирал ще отчита веднага грешката. 4. Ако е правена профилактика на вентилатора може да не е добре уплътнена ревизията. Тези 4 неща съм срещал.
пет яну 24, 2020 9:42 amRosis83 написа: Здравейте и от мен.
Имам това бижу 16-ка вече две години.
Не бих казал че е перфектната камина но това е друга тема.
Имам един въпрос и ще съм благодарен ако някой може да помогне.
Проблема е.
Вече 5-ти път за един месец циркулационна помпа спира да работи и почва да мига зелено и червено, градосите на водата се покачват и камината си огася.
След това като си паднат градосите се пали пак и всичко е нормално,но това става чак след час защото няма кой да върти водата и бавно истива от камината.
4-пъти го направи един час след запалване а последният път след 26 часа на работа.
С термо глави съм на радиатори те но имам 4 -ри лири отворени за да не се стига до прегряване.![]()
![]()
![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: