Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Извинете за монолога , днес спира един клиент пред къши и вика знаеш ли какво стана -викам си сигурно му гори много горелката , той ми вика -за 24 часа гори торба и полувина , топли 2 етажа по 120 кв м + 500 литра бойлер .За сега работи само по температура на водата без ст термостат или термо глави .
miroslav_cholich - специалист
Здравейте малко помощ, ако е възможно. От една седмица съм запалил и аз горелката обаче на два пъти големият ми шнек спира ( има захранване към него обаче на края на тръбата се задръства и моторчето не може да смогне) трябва да го разклатя да изпопадат малко пелети и се оправя, но това не е работа. Дайте ми съвет какво да правя?
Evgeniy - майстор
Това при мен се случва с малко по-дълги пелети. И причината не е в пелетите, а в спецификата на смотаните ВиК части на шнека - непосредствено след отвора за падане на пелетите от шнека към маркуча има редукция, която е склонна към засядане на пелети.
След като ми писна да го потръсквам или човъркам, просто извадих елемента, загрях го с горелката и с едно бурканче от бебешки храни го разширих да няма свивка там, а да падат свободно пелетите. Е изрязах една част от него.
И се получи това:
Оригинал:
Прикачен файл:
original.JPG
original.JPG (7.62 KиБ) Видяна 1664 пъти
Преработка:

Прикачен файл

IMAG0457.jpg
miroslav_cholich - специалист
Е мерси за отговора и снимковият материал, още утре ще си поиграя.
димитар кисиов - специалист
Махни гумичката и изрежи последния пръстен от пвц прехода аз го правя това на всички шнекове и нямам дертове
filmatoplo - майстор
:? Не разбрах какво режете -двете снимки са еднакви , снимайте детайла на който се прави нещо .
ico_3 - специалист
Горелката ми не иска да запали.От какво може да е?Прави два опита препълва се човката и дава грешка.Нагревателя май не работи.
filmatoplo - майстор
Провери лявото бушонче отпред на горелката , то е за запалката , може да и направиш и тест от менюто , пипни дали загрява ,ако няма никакви индикации след всичко това значи трябва да я извадиш и да я видиш дали конструктивно е задрава , тя контактува на 2 пластинки 1 на 1000 може да не дава добър контакт .С пробна лампа виж дали вади напрежение на изхода на платката когато е подадено такова от управлението .Другото е смяна с нова :) .
ico_3 - специалист
Къде е бушончето?
filmatoplo - майстор
Под дисплея малко в ляво долу .Две чернички -та лявото е за запалката .Ама ти щом не знаеш къде са бушончетата -значи по натам не би се справил .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: