нед юни 12, 2022 9:37 amkalin72 написа: Сега видях на линка, дето Лазар е пуснал, 440 евро/тон е най-евтинотоЛАни бяха 240€, сега са 440€ - явно в Германия инфлацията е още по голяма от тогава до сегаДвижим се към 1000 лв за тон, бавно, но спокойно ще ги достигнем. Само се моля на трезвите производители на олио да не вдигнат слъногледовите над 500 лв/тон
![]()
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
3148 мнения в "Мнение за производители на пелети"
Трифон П.Трифонов
- майстор
fbr
- майстор
Докато се налагат идиотски идеи, все така ще е. https://www.24chasa.bg/avto/article/11553291
silent
- майстор
Благодаря!
Шопе правил ли си сметка при каква цена на тока ще ти се изравнят цените на отопление с ТП и пелети. При теб е най меродавно щото си ТП и пелетен котел и всичко останало е еднакво....ма не да смяташ на теория а на база еди си колко си тона срено пелети на сезон по 750лв.тон(каквато е сега цената за хубави пелети) = на еди си колко киловат часа на сезон по бъдеща гранична цена на тока....питам щото си мисля че и при прогнозната на Лазар цена на изравняване от 35-40ст. пак няма да има изравняване....
Вярно че при теб всичко е оптимизирано на макс....но пък може да е някаква отправна точка за отопление с други ТП или климатици с малко или повече лишения и компромиси....
Шопе правил ли си сметка при каква цена на тока ще ти се изравнят цените на отопление с ТП и пелети. При теб е най меродавно щото си ТП и пелетен котел и всичко останало е еднакво....ма не да смяташ на теория а на база еди си колко си тона срено пелети на сезон по 750лв.тон(каквато е сега цената за хубави пелети) = на еди си колко киловат часа на сезон по бъдеща гранична цена на тока....питам щото си мисля че и при прогнозната на Лазар цена на изравняване от 35-40ст. пак няма да има изравняване....
Вярно че при теб всичко е оптимизирано на макс....но пък може да е някаква отправна точка за отопление с други ТП или климатици с малко или повече лишения и компромиси....
Последна промяна от silent на нед юни 12, 2022 5:14 pm, променено общо 1 път.
kalin72
- майстор
Един въпрос - при мен е студено, западните високи полета, н.м 750 метра. Та, термопомпата би ли била ефективна, така, както е в Санданско-Петричкото поле??
Щото имам племенник, живеещ там, и се хвали, че миналата зима плащал по 100 лева ток месечно, общо бойлер+ТП въздух-вода, и готвене/светене.
Щото имам племенник, живеещ там, и се хвали, че миналата зима плащал по 100 лева ток месечно, общо бойлер+ТП въздух-вода, и готвене/светене.
fbr
- майстор
нед юни 12, 2022 5:11 pmkalin72 написа:И ти се хвалИ, кой ти държи сметка. Но, ако искаш сериозен отговор, въпрос на сметки. Знаеш колко пелети си изгорил, тяхната калоричност, получаваш общо енергия за сезон, делиш на среден КОП 2,5 за сезона, разхвърляш 1към 3 нощна/дневна, получаваш сметка за електроенергия на сезон.
silent
- майстор
Аз съм на 720 надморска височина смятай ме на петия етаж ти си на 15тия........шопа и той е в нашия блок ма не знам на кой етаж е....
разбира се че ще е ефективна...стига всичко да е направено както трябва...лошото е че за да е както трябва в повечето случаи трябва да преправя цялата отоплителна инсталация както е при мен и мен това ме спира...

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература