• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
strelec - специалист
Е хайде сега, не са чак толкова шумни. Поне моя Junkers на Бош е приблизително колкото вътрешното тяло на климатик Шарп. Поставен е в Кухня-всекидневна без никакви изолации и шкафове. А и не работи постоянно! Сега се вкл. само сутрин и вечер за около час. Настроен е на 22* денем и 18* нощем.
tretre - специалист
Е то сега аз съм го изключил, говорим за зимата!
lov - майстор
tretre написа:
И в Италия вали сняг. Казах че ги слагат в някакви кутии метални, въпреки че имаше и директно монтирани на терасата. Що се отнася до спирането на газта, не ми се е случвало за 8 години. Разбира се като спре тока спира котлето, но мисля че UPS решава проблема. Според мен по-скоро въпросът е дали има повече топлинни загуби котлето на терасата, от колкото дали би могло да замръзне. Разбира се има вариант да се шумоизолира, но според ситуацията.
Не ми обяснявай за Италия колко и кога вали сняг и до какви минусови градуси падат и за колко време.
То там кат завали сняг дето ние му викаме че все още се кани си е природно бедствия. На работа не се ходи колата не се изкарва щот станало много страшно...
Да падат до около минус 4-5 за една нощ и толкова. Те и ВиК инсталациите си ги правят външни но разчитат точно на това.
Това в лявата страна на картинката не е газова тръба а си е за вода. Снимките са правени малко по на север от Рим. Щото по на доле и котлета почти не им трябват.

Прикачен файл

PA110326.JPG

Прикачен файл

PA100255.JPG
tretre - специалист
Абе пич, и в България вече на доста места има котли на терасите, какво се опитваш да ми обясниш ти не мога да разбера!
VLADO66 - майстор
Не разбирам за какво се дърляте :? -има котли за външен монтаж като този http://10370.bg.all.biz/stenen-kombinir ... azh-g65410 и по нагоре беше споменато че могат да се слагат в бокс.
lov - майстор
Аз нищо не се дърлям. Газово котле съм виждал само на снимка. :lol:
Слагай си какъвто котел искаш ако ще и на покрива. Опитвах се като човек да ти обясня че проблема не е в котела ами с подвързването и последващата изолация на тръбопроводите и техническата потдръжка.
А Лазар по горе и той ти намекна за какво идва реч ама ти като не захапваш давай акъли колкото си искаш как са го правели у италианско.
Makc05 - помощник
Здравейте колеги,

към темата бих искал да се присъединя и аз, с доста въпроси и мнения.
В момента живеем със съпругата ми в апартамент с жилищна площ от 80кв. Досега сме се отоплявали и охлаждали с климатици. Трудно е особено през студените месеци на годината, а падне ли температурата под -5 градуса става изключително трудно за стопляне. Климатиците са конвенционални т. нар. 9-ки на всичките 3 стаи. Отопляваме само всекидневната, а вечер преди да си легнем трябва да "подгреем" климатика в спалнята за поне час за да има "скършена" температура и направо под юрганите.

Предвид очаквания 3-ти член в семейството се замислихме за отопление на газ през следващата зима. Доста изчетох преди да пиша и питам, но каква препоръка бихте ми дали за газов котел?

Искаме да отопляваме 4 стаи от които- 12 кв кухня, където най-вероятно ще е котела (северна), спалня 1-14 кв.- изцяло северна, спалня 2 -14 кв.- север/ запад и хол 20 кв.-запад. Апартамента е с външна изолация - стандартна 5см ЕПС.

Към момента сме се насочили към Bosch GAZ 3000. Основния ни проблем е че миналата година правихме ремонт на коридор, тоалетна и баня( останалите 20 кв.) и жена ми не иска да разбиваме отново.

Та чудя се струва ли си този газов котел или който и да е друг дву-контурен при положение, че няма да използваме БГВ или е по-добре да се насочим към едноконтурен ( а дали има смисъл изобщо)?

Благодаря предварително!
LazarGanev - "Велик майстор"
Газ 3000 6-20кВт не е най-доброто решение, но става, особено щом ще е едноконтурен. Много по-съвременно решение е Газ 7000, а е само стотина лева по-скъп, но е двуконтурен. Огледай и Теси Соло Компакт 3-12кВт - едноконтурен, но е по-скъпичък. Ако на по-късен етап поискаш и БГВ (а то ще се случи :) ) - не е проблем да добавиш и подходящ серпентинен бойлер
Makc05 - помощник
LazarGanev написа:
Газ 3000 6-20кВт не е най-доброто решение, но става, особено щом ще е едноконтурен. Много по-съвременно решение е Газ 7000, а е само стотина лева по-скъп, но е двуконтурен. Огледай и Теси Соло Компакт 3-12кВт - едноконтурен, но е по-скъпичък. Ако на по-късен етап поискаш и БГВ (а то ще се случи :) ) - не е проблем да добавиш и подходящ серпентинен бойлер
Здрасти и благодаря за бързия отговор.

С какво 7000 би бил по-добър от 3000 при избора ми?
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами с това, че е няколко поколения напред - все едно да сравняваш Опел Астра с Опел Аскона :) . Газ 7000 има същото съвременно управление като кондензните котли от същата марка - Управляващ блок Bosch Heatronic 3 ®, който е съвместим с модулиращия стаен терморегулатор FR100. За Gaz 3000 съвместимостта е само с он/офф термостати. Има и доста други по-малки предимства. Лично аз съм спрял изобщо да предлагам Gaz 3000, още щом излезе Gaz 7000
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29

Тема "Отопление на газ-изгодно ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: