Е хайде сега, не са чак толкова шумни. Поне моя Junkers на Бош е приблизително колкото вътрешното тяло на климатик Шарп. Поставен е в Кухня-всекидневна без никакви изолации и шкафове. А и не работи постоянно! Сега се вкл. само сутрин и вечер за около час. Настроен е на 22* денем и 18* нощем.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
strelec
- специалист
286 мнения в "Отопление на газ-изгодно ли е?"
lov
- майстор
tretre написа:И в Италия вали сняг. Казах че ги слагат в някакви кутии метални, въпреки че имаше и директно монтирани на терасата. Що се отнася до спирането на газта, не ми се е случвало за 8 години. Разбира се като спре тока спира котлето, но мисля че UPS решава проблема. Според мен по-скоро въпросът е дали има повече топлинни загуби котлето на терасата, от колкото дали би могло да замръзне. Разбира се има вариант да се шумоизолира, но според ситуацията.Не ми обяснявай за Италия колко и кога вали сняг и до какви минусови градуси падат и за колко време.
То там кат завали сняг дето ние му викаме че все още се кани си е природно бедствия. На работа не се ходи колата не се изкарва щот станало много страшно...
Да падат до около минус 4-5 за една нощ и толкова. Те и ВиК инсталациите си ги правят външни но разчитат точно на това.
Това в лявата страна на картинката не е газова тръба а си е за вода. Снимките са правени малко по на север от Рим. Щото по на доле и котлета почти не им трябват.
VLADO66
- майстор
Не разбирам за какво се дърляте
-има котли за външен монтаж като този http://10370.bg.all.biz/stenen-kombinir ... azh-g65410 и по нагоре беше споменато че могат да се слагат в бокс.

lov
- майстор
Аз нищо не се дърлям. Газово котле съм виждал само на снимка.
Слагай си какъвто котел искаш ако ще и на покрива. Опитвах се като човек да ти обясня че проблема не е в котела ами с подвързването и последващата изолация на тръбопроводите и техническата потдръжка.
А Лазар по горе и той ти намекна за какво идва реч ама ти като не захапваш давай акъли колкото си искаш как са го правели у италианско.

Слагай си какъвто котел искаш ако ще и на покрива. Опитвах се като човек да ти обясня че проблема не е в котела ами с подвързването и последващата изолация на тръбопроводите и техническата потдръжка.
А Лазар по горе и той ти намекна за какво идва реч ама ти като не захапваш давай акъли колкото си искаш как са го правели у италианско.
Makc05
- помощник
Здравейте колеги,
към темата бих искал да се присъединя и аз, с доста въпроси и мнения.
В момента живеем със съпругата ми в апартамент с жилищна площ от 80кв. Досега сме се отоплявали и охлаждали с климатици. Трудно е особено през студените месеци на годината, а падне ли температурата под -5 градуса става изключително трудно за стопляне. Климатиците са конвенционални т. нар. 9-ки на всичките 3 стаи. Отопляваме само всекидневната, а вечер преди да си легнем трябва да "подгреем" климатика в спалнята за поне час за да има "скършена" температура и направо под юрганите.
Предвид очаквания 3-ти член в семейството се замислихме за отопление на газ през следващата зима. Доста изчетох преди да пиша и питам, но каква препоръка бихте ми дали за газов котел?
Искаме да отопляваме 4 стаи от които- 12 кв кухня, където най-вероятно ще е котела (северна), спалня 1-14 кв.- изцяло северна, спалня 2 -14 кв.- север/ запад и хол 20 кв.-запад. Апартамента е с външна изолация - стандартна 5см ЕПС.
Към момента сме се насочили към Bosch GAZ 3000. Основния ни проблем е че миналата година правихме ремонт на коридор, тоалетна и баня( останалите 20 кв.) и жена ми не иска да разбиваме отново.
Та чудя се струва ли си този газов котел или който и да е друг дву-контурен при положение, че няма да използваме БГВ или е по-добре да се насочим към едноконтурен ( а дали има смисъл изобщо)?
Благодаря предварително!
към темата бих искал да се присъединя и аз, с доста въпроси и мнения.
В момента живеем със съпругата ми в апартамент с жилищна площ от 80кв. Досега сме се отоплявали и охлаждали с климатици. Трудно е особено през студените месеци на годината, а падне ли температурата под -5 градуса става изключително трудно за стопляне. Климатиците са конвенционални т. нар. 9-ки на всичките 3 стаи. Отопляваме само всекидневната, а вечер преди да си легнем трябва да "подгреем" климатика в спалнята за поне час за да има "скършена" температура и направо под юрганите.
Предвид очаквания 3-ти член в семейството се замислихме за отопление на газ през следващата зима. Доста изчетох преди да пиша и питам, но каква препоръка бихте ми дали за газов котел?
Искаме да отопляваме 4 стаи от които- 12 кв кухня, където най-вероятно ще е котела (северна), спалня 1-14 кв.- изцяло северна, спалня 2 -14 кв.- север/ запад и хол 20 кв.-запад. Апартамента е с външна изолация - стандартна 5см ЕПС.
Към момента сме се насочили към Bosch GAZ 3000. Основния ни проблем е че миналата година правихме ремонт на коридор, тоалетна и баня( останалите 20 кв.) и жена ми не иска да разбиваме отново.
Та чудя се струва ли си този газов котел или който и да е друг дву-контурен при положение, че няма да използваме БГВ или е по-добре да се насочим към едноконтурен ( а дали има смисъл изобщо)?
Благодаря предварително!
LazarGanev
- "Велик майстор"
Газ 3000 6-20кВт не е най-доброто решение, но става, особено щом ще е едноконтурен. Много по-съвременно решение е Газ 7000, а е само стотина лева по-скъп, но е двуконтурен. Огледай и Теси Соло Компакт 3-12кВт - едноконтурен, но е по-скъпичък. Ако на по-късен етап поискаш и БГВ (а то ще се случи
) - не е проблем да добавиш и подходящ серпентинен бойлер

Makc05
- помощник
LazarGanev написа:Газ 3000 6-20кВт не е най-доброто решение, но става, особено щом ще е едноконтурен. Много по-съвременно решение е Газ 7000, а е само стотина лева по-скъп, но е двуконтурен. Огледай и Теси Соло Компакт 3-12кВт - едноконтурен, но е по-скъпичък. Ако на по-късен етап поискаш и БГВ (а то ще се случиЗдрасти и благодаря за бързия отговор.) - не е проблем да добавиш и подходящ серпентинен бойлер
С какво 7000 би бил по-добър от 3000 при избора ми?
LazarGanev
- "Велик майстор"
Ами с това, че е няколко поколения напред - все едно да сравняваш Опел Астра с Опел Аскона
. Газ 7000 има същото съвременно управление като кондензните котли от същата марка - Управляващ блок Bosch Heatronic 3 ®, който е съвместим с модулиращия стаен терморегулатор FR100. За Gaz 3000 съвместимостта е само с он/офф термостати. Има и доста други по-малки предимства. Лично аз съм спрял изобщо да предлагам Gaz 3000, още щом излезе Gaz 7000

Тема "Отопление на газ-изгодно ли е?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература