• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 170
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
geniya - специалист
andro440 написа:
колко време би издържала -керамична е !
filmatoplo написа:
Ами това продължава докато запали и фотосензора не види пламъка поне 10 секунди и загася запалката.
Еееее, колко????Да не е господ да знае!Керамичните запалки са най-издръжливи от всички други, при положение че се обдухват и с въздух по време на работа, ще изкарат много паления.НО, мое мнение е, че зависи и от захранващото напрежение, какво имам предвид, ако трафопоста е наблизо до къщата напрежението което идва може да стигне и 400V в редки моменти.Точно едно такова напрежение много скъсява дълговечността на всеки един нагревател.Все пак зимата има големи товари и напреженията падат и всичко е в норма, или би трябвало!
andro440 - майстор
Ти погледна ли какво си написал за трафопоста и за 400 волта ,как го измили това смешното нещо ?
geniya написа:
andro440 написа:
колко време би издържала -керамична е !
filmatoplo написа:
Ами това продължава докато запали и фотосензора не види пламъка поне 10 секунди и загася запалката.
Еееее, колко????Да не е господ да знае!Керамичните запалки са най-издръжливи от всички други, при положение че се обдухват и с въздух по време на работа, ще изкарат много паления.НО, мое мнение е, че зависи и от захранващото напрежение, какво имам предвид, ако трафопоста е наблизо до къщата напрежението което идва може да стигне и 400V в редки моменти.Точно едно такова напрежение много скъсява дълговечността на всеки един нагревател.Все пак зимата има големи товари и напреженията падат и всичко е в норма, или би трябвало!
andro440 - майстор
тази запалка би трябако да има някакво време ,което ако се надхвърли ....да е вече в критично състояние ,нищо ,че се обдухва -и нека да дават коментари, само хора ,които са държали в ръцете си такава запалка и са я тествали ,защото имам усещане ,че някоии ,дори не са я виждали на живо а пишат глупости !
Прикачен файл:
Снимка1377.jpg
geniya - специалист
andro440 написа:
тази запалка би трябако да има някакво време ,което ако се надхвърли ....да е вече в критично състояние ,нищо ,че се обдухва -и нека да дават коментари, само хора ,които са държали в ръцете си такава запалка и са я тествали ,защото имам усещане ,че някоии ,дори не са я виждали на живо а пишат глупости !
Прикачен файл:
Снимка1377.jpg
Ако визираш мен да държал съм такава запалка, че е здрава, здрава е, но има едно НО.Винаги може в най-неподходящия момент да изгори.За напрежението от трафопоста за което съм написал е истина, и това скъсява живота и!Това важи ако си от първите абонати на изход НН от ТП-то!В къщи напрежението е стигало до 248V, aко не вярваш да ти снимам?

Ето:

■Working Voltage: 120 VAC/ 220VAC

■Power 150, 170, 200, 230 (W)

■Dimension of product
Existing Sample:OD10.5*ID6.2*90MM,Holder Size:D17.5*35MM

■Ready to fit solution: High temperature heating element in temperature-resistant

ceramic socket

■Air can flow through and around inside and outside of heater

■Element temperature: over 1000 °C in permanent and alternating operation, for a

short time up to 1200 °C

■Lifetime up to 100,000 heating cycles, depending on operating conditions

■Oxidation and corrosion-resistant

■Ignition through air heating: Due to extremely high heater temperature and ideal

geometric conditions, air is heated in a very short time to very high temperatures –

the ideal ignition blower!

■Igniting wood chips, firewood, coal bricks or other biomass (corn, etc.) is possible.

Ето и линка:
http://www.ebay.com/itm/Ceramic-Igniter ... XQlgtSz8wA
ico_3 - специалист
Такааа,времето застудя ще се пали парното,ама един колега ме притесни има ли вероятност да пукна котела след като горелката ще бие директно отдолу?
шоп - майстор
Не съм виждал спукана секция от горелка. Там отливката е най-здрава, но какво ти пречи да монтираш чугунен, шамотен или карборундов дефлектор, шмиргел :-D , отражател, дожигател или катализатор ( колко много имена се използват за едно и също нещо) Ползата от него е голяма, а струва левчета.
Успехи!
ico_3 - специалист
[quote="шоп"]Не съм виждал спукана секция от горелка. Там отливката е най-здрава, но какво ти пречи да монтираш чугунен, шамотен или карборундов дефлектор, шмиргел :-D , отражател, дожигател или катализатор ( колко много имена се използват за едно и също нещо) Ползата от него е голяма, а струва левчета.
Успехи![/quote]

Благодаря за отговора,но ако можеш да го подплатиш със снимков и видео материал ще съм много благодарен.
шоп - майстор
:) поразровете се из форума. Май бях първият човек, който показа тук снимки на карборундов дефлектор и после, колегите му сложиха името "шмиргел".

Не ми се търси сега, но във форума има снимки и на чугунени и на карборундови дефлектори, а аз напоследък на няколко познати монтирах успешно дефлектори от бракувани селскостопански брани ( чизели ) Много са добри, защото не позволяват към топлообменника на котела да лети прах и сажди. Чистенето на котела ( не на пепелника) става веднъж годишно.
andro440 - майстор
Днес облякох Виадруса в балтон ,за да не топля мазето ,свали веднага на 1 степен и от нея на горе не вдига ,,вчера стигаше и до 3-та ! Не знам колко правилно съм ги регулирал и настроил ,но се кефя ,че ходя по кожа из нас и ми е топло ,за разхода още е рано да коментирам -утре ще изчисля ,колко е глътнал за две денонощия
ето и клипа
https://www.vbox7.com/play:322401ac47
andro440 - майстор
и аз много пъти съм се чудил ,що му викате шмиргел
шоп написа:
:) поразровете се из форума. Май бях първият човек, който показа тук снимки на карборундов дефлектор и после, колегите му сложиха името "шмиргел".

Не ми се търси сега, но във форума има снимки и на чугунени и на карборундови дефлектори, а аз напоследък на няколко познати монтирах успешно дефлектори от бракувани селскостопански брани ( чизели ) Много са добри, защото не позволяват към топлообменника на котела да лети прах и сажди. Чистенето на котела ( не на пепелника) става веднъж годишно.
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 170

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: