Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Алгоритъма на тази горелка е за работа по температура на котела. Но въпреки всичко - много пъти и аз съм писал, че всяка система си е идентична. Иначе по мои наблюдения си е най-добре работа по температура на водата + трипътник + някои други глезотии, които обаче да бъдат съобразени.
pol79 - напреднал
А нещо за глезотийките , ако не са тайна ?
Evgeniy - майстор
Не съм от тях... (професионалистите), но:

- ако настройката на термоглавите е 25*, а на стайния термостат 17* ще имаш голяма икономия...

Всичко зависи от целите и задачите. Термоглавите поддържат константна температура в стаята, а стайния термостат може да намалява генерално температурата в часовете, в които няма никой в къщи.
Специално при мен има голям ефект и комфорт. В сегашните температури стайният термостат включва горелката от един до два пъти на ден, точно когато трябва.
doobref - специалист
Evgeniy написа:

- ако настройката на термоглавите е 25*, а на стайния термостат 17* ще имаш голяма икономия...

Всичко зависи от целите и задачите. Термоглавите поддържат константна температура в стаята, а стайния термостат може да намалява генерално температурата в часовете, в които няма никой в къщи.
Специално при мен има голям ефект и комфорт. В сегашните температури стайният термостат включва горелката от един до два пъти на ден, точно когато трябва.

Извинявай но не мисля,че стайният ако е на 17 градуса , а термовентила на 25 ще има полза. Просто горелката няма да се включи докато в стаята не падне под 17 градуса.
Evgeniy - майстор
Определено. Забравих да вметна, че това е шега, заради очевидната икономия... Втората част е същинското мнение.
doobref - специалист
Evgeniy написа:
Определено. Забравих да вметна, че това е шега, заради очевидната икономия... Втората част е същинското мнение.
О,к, но нека не се шегуваме с колегите и то през зимата. От 4 години съм с пелетна горелка, като първо бях с Фероли 7, сега съм с Грейко РВ20 и много съм си играл, но не без помоща на Николай Ганев- да пием за негово здраве, защото е много далече.
Evgeniy - майстор
Наздраве за негово здраве. И аз съм от тези, които с негова помощ съм направил нещата да се случват. Дай Боже повече такива отворени за експерименти и активно експериментиращи, проверяващи за тяхна сметка какво и как би се случило "ако"...

А за шегата... предполагах, че е разбираемо и очевидно абсурдна. Има много материал за четене по темата.
achmonek - специалист
И от мене наздраве за негово здраве! При мен нещата се получават също благодарение на Ганев. Колкото до стайния и термоглавите - има и програмируеми термоглави (за тях научих също от Ганев :yawinkle: ), за които сигурно ви е известно, които също могат в определени часови диапазони да намалят желаната температура, а оттам и разхода. Така, че стайният май отпада, но и аз се придържам към мнението, че всичко е строго индивидуално.
DimitarD - специалист
Щом сте казали ами наздраве.

dobref, твоят солитех няма нищо общо с моя :?
pol79 написа:
А нещо за глезотийките , ако не са тайна ?
моите глезотийки са тези:
Отвън:
- RF module
- wifi стаен термостат
- ламбда контрол
- програмируеми термоглави
- Monitor Power Energy /все още не е монтиран/
- Serial RS232 to Wifi converter /все още не е монтиран/
- Laser Distance Meter с метал детектор в бункера
- Цифров термометър от 0-800 ℃ с K Type с термодвойка /все още не е монтиран/
- 8kw агрегат
Отвътре
Отражатели които са плътно прилепнали към стените на котела
- ламаринки в горната част, с "турболаторите" зиг-заг резултатите ми не бяха добри, а тези намалиха Тдг и събират прашилката.
- допълнителен фотосензор.

Друго за сега нямам, но ще се радвам г-н Н. Ганев да сподели за неговите глезотийки, както и инж. Евгений (знам че има)
Evgeniy написа:
Aз също не съм от тях... (професионалистите)
ако настройката на термоглавите е 23℃, а на стайния термостат да гравитира около 20℃ през нощта и 21-22℃ през деня ще има икономия. Това го пиша по мои наблюдения, защото аз съм със стаен термостат и термоглави.

achmonek написа:
.......................има и програмируеми термоглави (за тях научих също от Ганев :yawinkle: ), за които сигурно ви е известно, които също могат в определени часови диапазони да намалят желаната температура, а оттам и разхода. Така, че стайният май отпада, но и аз се придържам към мнението, че всичко е строго индивидуално.
achmonek, програмируемите термоглави salus имат два режима Comfort и Economy с фиксирани температури /зададени фабрично или си настройваш персонално според нуждите/, които могат да се ползват за програмиране през седмицата. Останалите три не могат. Иначе всичките режими може да се управляват ръчно.
За другите програмируемите термоглави незнам дали позволяват настройка за даден час желана температура. Така че като избираш го имай в предвид това ограничение :)

Прикачен файл

IMG_3578.JPG
отражатели
IMG_3578.JPG (22.81 KиБ) Видяна 1863 пъти

Прикачен файл

IMG_3426.JPG
ламаринки
IMG_3426.JPG (23.39 KиБ) Видяна 1863 пъти
димитар кисиов - специалист
и все пак икономията е майка на мизерията се казва нека не имаме лъжливи очаквания .Темперирането на жилището е много инертна и бавна работа оптималната работа ще дойде при настройки на време и температура може да се постигне и със стаентермреголатор , термо глави който може да са програмеруеми или с времева работа на горелката имам добри резултати по всеки начин тоест хубаво е да се прецени помисли и после да се действа .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: