Алгоритъма на тази горелка е за работа по температура на котела. Но въпреки всичко - много пъти и аз съм писал, че всяка система си е идентична. Иначе по мои наблюдения си е най-добре работа по температура на водата + трипътник + някои други глезотии, които обаче да бъдат съобразени.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev
- майстор
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
Evgeniy
- майстор
Не съм от тях... (професионалистите), но:
- ако настройката на термоглавите е 25*, а на стайния термостат 17* ще имаш голяма икономия...
Всичко зависи от целите и задачите. Термоглавите поддържат константна температура в стаята, а стайния термостат може да намалява генерално температурата в часовете, в които няма никой в къщи.
Специално при мен има голям ефект и комфорт. В сегашните температури стайният термостат включва горелката от един до два пъти на ден, точно когато трябва.
- ако настройката на термоглавите е 25*, а на стайния термостат 17* ще имаш голяма икономия...
Всичко зависи от целите и задачите. Термоглавите поддържат константна температура в стаята, а стайния термостат може да намалява генерално температурата в часовете, в които няма никой в къщи.
Специално при мен има голям ефект и комфорт. В сегашните температури стайният термостат включва горелката от един до два пъти на ден, точно когато трябва.
doobref
- специалист
Evgeniy написа:Не съм от тях... (професионалистите), но:
Извинявай но не мисля,че стайният ако е на 17 градуса , а термовентила на 25 ще има полза. Просто горелката няма да се включи докато в стаята не падне под 17 градуса.
doobref
- специалист
Evgeniy написа:Определено. Забравих да вметна, че това е шега, заради очевидната икономия... Втората част е същинското мнение.О,к, но нека не се шегуваме с колегите и то през зимата. От 4 години съм с пелетна горелка, като първо бях с Фероли 7, сега съм с Грейко РВ20 и много съм си играл, но не без помоща на Николай Ганев- да пием за негово здраве, защото е много далече.
Evgeniy
- майстор
Наздраве за негово здраве. И аз съм от тези, които с негова помощ съм направил нещата да се случват. Дай Боже повече такива отворени за експерименти и активно експериментиращи, проверяващи за тяхна сметка какво и как би се случило "ако"...
А за шегата... предполагах, че е разбираемо и очевидно абсурдна. Има много материал за четене по темата.
А за шегата... предполагах, че е разбираемо и очевидно абсурдна. Има много материал за четене по темата.
achmonek
- специалист
И от мене наздраве за негово здраве! При мен нещата се получават също благодарение на Ганев. Колкото до стайния и термоглавите - има и програмируеми термоглави (за тях научих също от Ганев
), за които сигурно ви е известно, които също могат в определени часови диапазони да намалят желаната температура, а оттам и разхода. Така, че стайният май отпада, но и аз се придържам към мнението, че всичко е строго индивидуално.

DimitarD
- специалист
Щом сте казали ами наздраве.
dobref, твоят солитех няма нищо общо с моя
Отвън:
- RF module
- wifi стаен термостат
- ламбда контрол
- програмируеми термоглави
- Monitor Power Energy /все още не е монтиран/
- Serial RS232 to Wifi converter /все още не е монтиран/
- Laser Distance Meter с метал детектор в бункера
- Цифров термометър от 0-800 ℃ с K Type с термодвойка /все още не е монтиран/
- 8kw агрегат
Отвътре
Отражатели които са плътно прилепнали към стените на котела
- ламаринки в горната част, с "турболаторите" зиг-заг резултатите ми не бяха добри, а тези намалиха Тдг и събират прашилката.
- допълнителен фотосензор.
Друго за сега нямам, но ще се радвам г-н Н. Ганев да сподели за неговите глезотийки, както и инж. Евгений (знам че има)
ако настройката на термоглавите е 23℃, а на стайния термостат да гравитира около 20℃ през нощта и 21-22℃ през деня ще има икономия. Това го пиша по мои наблюдения, защото аз съм със стаен термостат и термоглави.
За другите програмируемите термоглави незнам дали позволяват настройка за даден час желана температура. Така че като избираш го имай в предвид това ограничение
dobref, твоят солитех няма нищо общо с моя

pol79 написа:А нещо за глезотийките , ако не са тайна ?моите глезотийки са тези:
Отвън:
- RF module
- wifi стаен термостат
- ламбда контрол
- програмируеми термоглави
- Monitor Power Energy /все още не е монтиран/
- Serial RS232 to Wifi converter /все още не е монтиран/
- Laser Distance Meter с метал детектор в бункера
- Цифров термометър от 0-800 ℃ с K Type с термодвойка /все още не е монтиран/
- 8kw агрегат
Отвътре
Отражатели които са плътно прилепнали към стените на котела
- ламаринки в горната част, с "турболаторите" зиг-заг резултатите ми не бяха добри, а тези намалиха Тдг и събират прашилката.
- допълнителен фотосензор.
Друго за сега нямам, но ще се радвам г-н Н. Ганев да сподели за неговите глезотийки, както и инж. Евгений (знам че има)
Evgeniy написа:Не съм от тях... (професионалистите), но:Aз също не съм от тях... (професионалистите)
ако настройката на термоглавите е 23℃, а на стайния термостат да гравитира около 20℃ през нощта и 21-22℃ през деня ще има икономия. Това го пиша по мои наблюдения, защото аз съм със стаен термостат и термоглави.
achmonek написа:.......................има и програмируеми термоглави (за тях научих също от Ганевachmonek, програмируемите термоглави salus имат два режима Comfort и Economy с фиксирани температури /зададени фабрично или си настройваш персонално според нуждите/, които могат да се ползват за програмиране през седмицата. Останалите три не могат. Иначе всичките режими може да се управляват ръчно.), за които сигурно ви е известно, които също могат в определени часови диапазони да намалят желаната температура, а оттам и разхода. Така, че стайният май отпада, но и аз се придържам към мнението, че всичко е строго индивидуално.
За другите програмируемите термоглави незнам дали позволяват настройка за даден час желана температура. Така че като избираш го имай в предвид това ограничение

Прикачен файл
отражатели
IMG_3578.JPG (22.81 KиБ) Видяна 1863 пъти
Прикачен файл
ламаринки
IMG_3426.JPG (23.39 KиБ) Видяна 1863 пъти
димитар кисиов
- специалист
и все пак икономията е майка на мизерията се казва нека не имаме лъжливи очаквания .Темперирането на жилището е много инертна и бавна работа оптималната работа ще дойде при настройки на време и температура може да се постигне и със стаентермреголатор , термо глави който може да са програмеруеми или с времева работа на горелката имам добри резултати по всеки начин тоест хубаво е да се прецени помисли и после да се действа .
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература