Ти нищо не знаеш, едно време смущавахме телевизора на комшиите с едно електромоторче на батерии, не знам какво се случваше но телевизора показва снеговалеж.
И сега продавач на пелети ще броди и ще вдига разхода.
LazarGanev написа:Ееее, чак толкова черноглед недей бъди - тия хакерчета нямат ли си по-доходосни занимания, че да прескачат оградите и да обикалят около къщята на неграмотни хорица, решили незнайно защо да се обзаведат с модерен компютърен мониторинг на горелките сиАми да имаш париците не те прави грамотен. Масово явление според мен ще бъде да се оставя рутера "така" - с парола по подразбиране - особено ако си го купуват щото е модерно, но реално не знаят как да го ползват или не им трябва. Ако софтуера е само за чист read-only мониторинг - ок, но ще има полза ако можеш да пипаш настройките си отдалечено, пр: пусни се ей сега или еди кога си, намали/увеличи мощността, прати ми съобщения и т.н. Примерно, не зная какво ще стане с котела ако на BP-то му дадат first_load=480s, min. load/max. load =240s. и т.н. през wifi. Ако не са си сложили добра защита, може например налягането да избие 3 бара и да отидат тръбите.
При кабел, "хакера" трябва да ми влезе в къщата. С wifi, при определени условия, може и от доста преки да се влиза.
Та така.