• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 61
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Фитилчо - майстор
нед дек 12, 2021 4:23 pmsilent написа:
Щурци мравки....каквото да туриш...колкото и да туриш все си прецакан. Всичко върви в пакет..и да набиваш пари в пет вида отопление само щото някоя година някой енергоносител може да изозстане ценово пак не прави баланса плюсов...
Ти мАни тая работа...
Ако нямах котле и на въглища, сега трябваше да съм дал 4000 лева за пелетки този сезон , а мерси, нЕма нужда :wink:
А се оглеждам и за термо помпа също...
silent - майстор
Ти 10тона пелети ли гориш....ако е така продавай пелетарника....
шоп - майстор
нед дек 12, 2021 9:37 amLazarGanev написа:
https://www.standartnews.com/biznes/bul ... 79065.html
Абе те прогнозите са хубаво нещо, но в случая и прогнозата е черна и мрачна.

Сравнение на европейските цени на газа и на европейските заплати да правим ли?
От 01.12.2021 имаме средно 10% по-скъп газ.
От 01.02.2022 оптимистичната прогноза е за още нови 20% увеличение.
Lisko - майстор
Един приятел вика - както и да го смяташ, сметката винаги идва и винаги е "по-голяма".
:partyman:
Фитилчо - майстор
нед дек 12, 2021 7:57 pmsilent написа:
Ти 10тона пелети ли гориш....ако е така продавай пелетарника....
4 до 5 тона... по 800 лева, както искаш така ги смятай!
PIP - майстор
Че цената на газта се вдигна прекалено много, особено за стандарта ни е вярно, но не мога да разбера набиването на пари и време в няколко алтернативни източници на отопление. Единствено има логика, ако един вид енергоизточник го хване липсата и останеш на студено.
Отоплението на дърва за сезон ми излизаше 1200лв, сега по сметките на газта ще е двойно, но и дървата вече са на различна цена. Тока също се говори да го вдигат, дано не се случи, че ще трябва тогава да се трошат глави. За себе си предпочитам да мисля как да изкарам разликата от 1200лв вместо тепърва да добавям нов източник.
Климатици не понасям, а термопомпите в нашия край не виждам как ще са по-икономични от отоплението на газ, колкото и да са на мода в момента. В Пловдив и Благоевград може и да вършат работа, но на 1000м надморска височина въздух вода за по-голяма къща освен за преходните сезони не виждам как ще е по-евтино. А да се похарчат 15х.лева за резервен вариант... ако ги имам няма да ме плаши цената на газта.
Фитилчо - майстор
Добре, а може ли да дадеш 4К за сезон на някакви скапани спекуланти.... тряа си абсолютно ненормален! Аз заради принципа няма да им ги дам, дори да ги имам за хвърляне тия пари.
Може ли тон пелети в Чехия миналата седмица да е 390 лева, а наще да искат по 800, че и със записване било...
Бе я довиждане.
PIP - майстор
Съгласен съм с теб. Аз и преди поскъпването пелетите не съм ги смятал за алтернатива за отопление, основно заради производителите и липсата на контрол върху качеството им. По-скоро бих останал на дърва.
silent - майстор
нед дек 12, 2021 10:13 pmФитилчо написа:
Добре, а може ли да дадеш 4К за сезон на някакви скапани спекуланти.... тряа си абсолютно ненормален! Аз заради принципа няма да им ги дам, дори да ги имам за хвърляне тия пари.
Може ли тон пелети в Чехия миналата седмица да е 390 лева, а наще да искат по 800, че и със записване било...
Бе я довиждане.
Август месец купих хубави пеелети за 420лв на тон...имаше и под 400лв...така че не ги смятай по 800лв...щото догодина пелетитте вероятно ще мръднат малко назад тока за бита ще мръдне повечко напред а може и много повечко ...и ако мислиш че дървата и кюмюра ще стоят и дремят на тазгодишните цени и чакат някъде назад назад в ценовата опашка за да си грееш евтино задника си в грешка...и накрая като удариш чертата все тая и все е за твоя сметка....
Аз вероятно ще взема климатици щото темопомпа не ми е на оферта...и не щото ще мие много по-евтино ако въобще ми е поевтино и не щото ще ми е по комфортно ,хеле пък никога няма да им избия парите...а щото е по чисто и най вече няма да се чудя всяка година как да мъкна на ръка 3 тона пелети по един 100метров баир....е ще мисля през година или две щото малко или много ще горя и пелети освен ако не се изтрелят ценово в космоса....
Фитилчо - майстор
Абсолютно съгласен, и аз по същата причина съм се насочил към термо помпа. А тя ми е на оферта, защото ще правя основен ремонт напролет и ше сложа подово, а и освен това ми е много лесно да си ползвам инсталацията, подменяйки само радиаторите с конвектори.
Пелети, въглища ще си ги оставя като бекъп ако случайно захванане пак месец с много големи студове като преди. В това време компресорните машини стават дста неефективни.
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 61

Тема "Честита ви нова цена на метана!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: