• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 61
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
съб дек 11, 2021 5:22 amЖоро Георгиев написа:
В отговор на многобройни запитвания до "Овергаз Мрежи" АД, касаещи цените на природния газ за месец октомври 2021 г
Много ще ми е интересно писмото след сметките за ноември!

За декември ще е още по-интересно, след като цената от 01.12.2021 се повиши с ОЩЕ 10%, а средномесечната температура спрямо октомври логично ще е по-ниска.

През този период, цената се е увеличила малко повече от три пъти
Това са фактите.!!! А другото, демек писмото е бла, бла, бла
Защо не кажат директно: скъпи абонати: миналата година плащахте 200 лв, сега ще плащате НАД 600 лв ( пример)
За декември 600лв + 10% увеличение на цената + застудяването, което усреднено е 9м3 газ за всеки 1 градус.

През есенния сезон, всеки един градус по-ниска средна температура, означава повишение на месечното потребление средно с 9 куб. метра за домакинство.
А през пролетният сезон или през зимният сезон с колко м3 ще е повишението или понижението на потреблението в м3?
Отново бла,бла,бла
За един заможен собственик инвестирал в топлоизолация и рекуперация увеличението може да е 1м3 за градус, за средния българин може да е 17м3 за градус.
Средно пак е 9м3 за градус по-ниска средномесена температура.
Демек за какво е това писмо пълно с плява?!

Относно въпроси е посочен имейл, аз бих попитал: как можем с 30% по-евтино да се топлим на газ спрямо ток?
Ако аз бях абонат на газодружеството бих попитал директно и чрез обудсмана как изчислиха тези 30% и дали това не е подвеждаща реклама?
Предполагм тук отговора е, че е калкулиран и тока на трета инстанция и фирменият ток.
Обаче нали ние съфорумците сме битови абонати и гледаме да се топлим на евтин нощен ток, даже имаме и термопомпени машини :-)))))
infomar
Този който може да си позволи да плаща месечно 600 лева за отопление, не го мисля.
Щом може да си го позволи, значи не страда от липса на пари и не чака на една пенсия..
Поради тази причина и не питам дали братята които приватизираха БМФ и им опростиха 50 милиона, дали си плащат тока.
шоп - майстор
съб дек 11, 2021 12:55 pminfomar написа:
Този който може да си позволи да плаща месечно 600 лева за отопление, не го мисля.
Щом може да си го позволи, значи не страда от липса на пари и не чак на една пенсия..
Според мен не си прав!
Много хора от незнание или от без хаберие миналият отоплителен сезон имаха сметки от по 200 лв и ги плащаха.
Сега им идват сметки х 3 !!!
Нито ги оправдавам, нито ги критикувам, но сметките трябва да се платят
ПИТО-ПЛАТЕНО

Мравките, които работеха, а не свиреха като щурците инвестраха в топлоизолация, рекуперация и хладилни машини +огромни буфери с висок или с приличен КОП.
Други свирци заложиха на евтиното и газово отопление и сега са ококорени!
Трети заложиха на пелети, които бяха евтини към момента, но мръсни и с хамалогия. Към момента само са мръсни, скъпи и с хамалогия.

Четвърти вкараха пари в деверсификация. Могат да се греят и на метан, пропан бутан, ток хладилни машини, слънчева и вятърна енергия, дърва , чипс, агро отсевки, зърно, дървесни и агро пелети, брикети, нафта, мазут, леко корабно гориво, шлам, въглишен прах, въглища...
Избират най-икономичното отопление. Според мен те ще излезат победеителите спрямо противника на монопола.
infomar
съб дек 11, 2021 1:15 pmшоп написа:
..........
Четвърти вкараха пари в деверсификация. Могат да се греят и на метан, пропан бутан, ток хладилни машини, слънчева и вятърна енергия, дърва , чипс, агро отсевки, зърно, дървесни и агро пелети, брикети, нафта, мазут, леко корабно гориво, шлам, въглишен прах, въглища...
Избират най-икономичното отопление. Според мен те ще излезат победеителите спрямо противника на монопола.
Имам чувството, че имаш в предвид кюмбетата "циганска любов", в която се гори всичко :lol: :lol: :lol: :lol:
Пожелавам го на всичко софиянци и големите градове да ги ползват със здраве.
шоп - майстор
съб дек 11, 2021 1:53 pminfomar написа:
съб дек 11, 2021 1:15 pmшоп написа:
..........
Имам чувството, че имаш в предвид кюмбетата "циганска любов
Не!
MamaMy - майстор
А трябва! Това е най-екологичното отопление. След теб не оставяш в природата найлон и опаковки които не се разлагат 100 години. Освен всичко друго, количеството изхвърляни отпадъци от домакинството намалява драстично. Лятото всеки ден изхвърлях по една торбичка. Сега зимата хвърлям седмично по толкова пепел. Изобщо няма да коментирам за колко време затопля едно кюмбе спрямо всякакви други източници на топлина. Слагам заредено гюмче като се прибера от работа вечер. В стаята е 5-6 градуса максимум. Драскам клечката и докато се съблека в стаята вече е приятно топличко. След 15 минути вече не се диша и затварям въздуха на кюмбето, а отварям прозорец. Като го постигнеш това с климатик или ТП ела и се обади. :)
Lisko - майстор
съб дек 11, 2021 9:30 amidealist написа:
4,1 GJ са около 1140 kw/h или 110-120 куб.м газ. Имали сте меко време. За коя провинция иде реч ?
БиСи
idealist - специалист
Типично по нашенски: Да правиш чуждата сметка.
Не мислете използващите за отопление природен газ.
Както е казала оная: 'Щом съм се качила - значи съм се решила !"
silent - майстор
Щурци мравки....каквото да туриш...колкото и да туриш все си прецакан. Всичко върви в пакет..и да набиваш пари в пет вида отопление само щото някоя година някой енергоносител може да изозстане ценово пак не прави баланса плюсов...
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 61

Тема "Честита ви нова цена на метана!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: