Това не знам дали не го по-отрекохме да вкарваме тръбичката с фреон като серпентина на бойлера , мисля че се реши -топлото и бгв да са с приоритет .Или да започва топлото на апартамента първо а затоплянето на бгв да става в друг удобен момент -при вечерен спад или при изключено отопление по програматор или стаен термостат .Ако ще се топли бгв лятото за сметка на охлаждането
става -преценете си + и -.
stivemaster написа:Писал съм по принцип, как най енергоефективно би трябвало да се направи ,Филма мисля че веднага ще разбере какво имам предвид .Ако ви се обсъжда някакъв случаен, но пък скъп модел ,който не е направен така ,това е друга работа.Според мен термопомпата, трябва да служи както за отопление така и за охлаждане.И ако освен това от нея трябва да се добива и БГВ, трябва да е направена с два чифта изходи с различен дебит.Единия (с по малък дебит) извеждащ фреон преди четирипътния вентил и служещ за кръга за БГВ.Втория с по голям дебит е за топлообменника захранващ конвекторите .В случая наистина случаен модел. А за скъп не е скъп, има къде по скъпи и то х3,х4 в цената. И те са изпълнени точно така, като този случаен модел.