• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
cefy - специалист
Ето и снимките

Прикачен файл

311220092373.jpg
снимка 1
311220092373.jpg (62.02 KиБ) Видяна 4083 пъти

Прикачен файл

311220092374.jpg
Снимка 2
311220092374.jpg (63.29 KиБ) Видяна 4083 пъти

Прикачен файл

311220092376.jpg
Сникма 3
311220092376.jpg (49.22 KиБ) Видяна 4083 пъти
cefy - специалист
В същност не знам дали мога да си променя сам градусите, мове би така си е зададено от управлението, в което никъде не указано, че може да се променят настройките на изключването на нагревателя!
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ!!!ДА Е ХАИРЛИЯ, ДА Е УСМИХНАТА, ДА Е ЩАСТЛИВА И...ПО-МАЛКО РАБОТА - ПОВЕЧЕ ДОХОДИ!!!(не знам как става последното, ама искрено го желая на всички)
EmoZ - специалист
f_genchev написа:
Бойлера ми е свързан към котела за парното. Когато котела работи, съответно имам топла вода в бойлера. Когато обаче не работи и топлата вода вече я няма.

Въпросът ми е може би малко лаишки, но: Как да задържа топлата вода вътре в бойлера?
Ами като спираш помпата която търкаля през серпентината на бойлера, когато спираш котела.

п.п. Въпроса ти е несъстоятелен (да не кажа тъп), нямаш загуба на топла вода, а загуба на топлина.
armagedamian - специалист
Да!
От това което виждамел нагревателя ти е поставен така,че затопля половината бойлер и ако на 55гр.изключва е логично да нямаш топла вода.Предполагам имаш възвратнаклапа на помпената група така че проблема с загубата на топла вода към колектора не стои на дневен ред :)
Защо не ползваш парното за да топлиш вода ?Между другото с него ще постигаш същия обем както с ел нагревателя,но на по-висока темп.,което си е нещо все пак.
За пръв път виждам температурен клапан да се поставя по този начин на изхода на топлата вода
:?
Не че няма логика де ......
filmatoplo - майстор
Монтира се такъв клапан и още как - в схемите на Атмос има на бойлера и на др места съм срещал , в повечето случаи се практикува на слънчевите системи по вилите . :wink:А забравих да кажа - малките обеми на тоя модел бойлери са пълен т.....к .Окичени със серпентини и датчици то литраж не остава вътре , после няма место за нагревателя и затова е вместен между 2 те серпентини доста горе -надолу стои студен .Лятото по бива защото долната серпентина от слънцето го загрява целия обем но като цяло съм брал ядове . :evil:
cefy - специалист
armagedamian написа:
Да!
От това което виждамел нагревателя ти е поставен така,че затопля половината бойлер и ако на 55гр.изключва е логично да нямаш топла вода.Предполагам имаш възвратнаклапа на помпената група така че проблема с загубата на топла вода към колектора не стои на дневен ред :)
Защо не ползваш парното за да топлиш вода ?Между другото с него ще постигаш същия обем както с ел нагревателя,но на по-висока темп.,което си е нещо все пак.
За пръв път виждам температурен клапан да се поставя по този начин на изхода на топлата вода
:?
Не че няма логика де ......
Ммдаааааа!Ясно!
Сега вариантите според мен са следните:
1. Да наглася управлението да включва автоматично по часове нагревателя и по този начин да поддържам сравнително постоянно една висока температура на бойлера. Недостатъка - разходииииии;
2. Да намеря начин да увелича темепературата на изключване на нагревателя.Не знам обаче:
2.1. Дали фирмата ще се навие - ще кажат гаранции, проблеми и т.н.
2.2. Не знам дали е възможно технически - да се смени датчика, релето което изключва, целия нагревател или ...... не знам....или само е въпрос на настройки на управлението.

Не използвам котела за подгряване на бойлера, защото поддържам ниска температура на горене - 40-50 градуса. Така ще се получи че ще охлаждам!Иначе завирам вкъщи-не се трае!Проблем може би с преоразмеряване ли, серпентините на подовото ли, добрата изолация ли......Също поредната недомислица на изпълнителите, но ...съдба, какво да правя-не мога да разбирам от всичко!Затова казах, че това е въпрос за друга, нова тема!
filmatoplo - майстор
Има един вариант да се сложи циркулационна помпа която да развърта целия обем на бойлера , ама за токова малък балон дали си струва.Има и др вариант - да си направиш един фланец от неръждавейка и в него да вкараш нагреватела от бойлера и чрез циркулационна помпа да загряваш пак целия балон - правено е дори има готови модули ама кой ще се залови с това. :?
cefy - специалист
filmatoplo написа:
Има един вариант да се сложи циркулационна помпа която да развърта целия обем на бойлера , ама за токова малък балон дали си струва.Има и др вариант - да си направиш един фланец от неръждавейка и в него да вкараш нагреватела от бойлера и чрез циркулационна помпа да загряваш пак целия балон - правено е дори има готови модули ама кой ще се залови с това. :?
Варианта с циркулационната помпа всъщност не е лош, но както казваш, кой, как и за колко ще го свърши!!!Фланец от неръждавейка-пак същите въпроси! То така, май по-добре да си сложа още един бойлер!!!:?
Ако не друго поне място имам.... :cry:
drm - специалист
Да няма проблем с дефиренциалния,и да ти включва слънчевата помпа.Ако е от това никога няма да имаш топла вода. Другото което може да се направи е да свалиш реотана долу на фланеца,от това ще увеличиш количеството на загряваната вода.
cefy - специалист
drm написа:
Да няма проблем с дефиренциалния,и да ти включва слънчевата помпа.Ако е от това никога няма да имаш топла вода. Другото което може да се направи е да свалиш реотана долу на фланеца,от това ще увеличиш количеството на загряваната вода.
Няма проблем с термостата, защото помпата сега въобще не включва.
А нагревателя незнам как може да се премести, при положение, че долу е серпентината на колектора?!Тогава май вече ще стане проблем с диференциалния?!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "Въпрос за загуба на топла вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: