Ето и снимките
Прикачен файл
снимка 1
311220092373.jpg (62.02 KиБ) Видяна 4145 пъти
Прикачен файл
Снимка 2
311220092374.jpg (63.29 KиБ) Видяна 4145 пъти
Прикачен файл
Сникма 3
311220092376.jpg (49.22 KиБ) Видяна 4145 пъти
Прикачен файл
Прикачен файл
Прикачен файл
f_genchev написа:Бойлера ми е свързан към котела за парното. Когато котела работи, съответно имам топла вода в бойлера. Когато обаче не работи и топлата вода вече я няма.Ами като спираш помпата която търкаля през серпентината на бойлера, когато спираш котела.
Въпросът ми е може би малко лаишки, но: Как да задържа топлата вода вътре в бойлера?
armagedamian написа:Да!Ммдаааааа!Ясно!
От това което виждамел нагревателя ти е поставен така,че затопля половината бойлер и ако на 55гр.изключва е логично да нямаш топла вода.Предполагам имаш възвратнаклапа на помпената група така че проблема с загубата на топла вода към колектора не стои на дневен ред
Защо не ползваш парното за да топлиш вода ?Между другото с него ще постигаш същия обем както с ел нагревателя,но на по-висока темп.,което си е нещо все пак.
За пръв път виждам температурен клапан да се поставя по този начин на изхода на топлата вода
![]()
Не че няма логика де ......
filmatoplo написа:Има един вариант да се сложи циркулационна помпа която да развърта целия обем на бойлера , ама за токова малък балон дали си струва.Има и др вариант - да си направиш един фланец от неръждавейка и в него да вкараш нагреватела от бойлера и чрез циркулационна помпа да загряваш пак целия балон - правено е дори има готови модули ама кой ще се залови с това.Варианта с циркулационната помпа всъщност не е лош, но както казваш, кой, как и за колко ще го свърши!!!Фланец от неръждавейка-пак същите въпроси! То така, май по-добре да си сложа още един бойлер!!!:?
drm написа:Да няма проблем с дефиренциалния,и да ти включва слънчевата помпа.Ако е от това никога няма да имаш топла вода. Другото което може да се направи е да свалиш реотана долу на фланеца,от това ще увеличиш количеството на загряваната вода.Няма проблем с термостата, защото помпата сега въобще не включва.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: