• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Ако става дума за малкия кръг -по добре капсулован термовентил , ако е за смесителен вентил към радиаторите става задвижката е пак на Есбе -кр 110 .
srusev - специалист
Да, ама мен ме интересува задвижката от към какъв енергоизточник се свързва.
filmatoplo - майстор
Ако е 24 в се захранва с адаптор от 230 /24 в , юпиеса е преди адаптора .Есбе имат всичко необходимо-задвижка серия -90С или 90К.Само не разбрах монтира ли смесителен вентил преди радиаторната помпа -снимай ако е Да.А вентил на котелната помпа само капсулован термовентил 60 градуса и него мисли. Абе хем няма майстори да разбират ,хем ми правят пазарлъци за труда за подобни неща -това последното не е адресирано до теб.
srusev - специалист
А помпена група ако сложа след котела с връщаща 55гр. вода?
обаче тази, която ми предлагат е 3/4(DN25) дали ще е с малък дебит или там не е толкова необходимо. Така както е монтирано горе е 1 1/4 а долу 1".

Есбето само съм го намерил и ще го купя сега.
stefan4087 - специалист
srusev написа:
А помпена група ако сложа след котела с връщаща 55гр. вода?
обаче тази, която ми предлагат е 3/4(DN25) дали ще е с малък дебит или там не е толкова необходимо. Така както е монтирано горе е 1 1/4 а долу 1".

Есбето само съм го намерил и ще го купя сега.

Здравей!DN25 не е ли цол?
srusev - специалист
Не знам точно :?, но е ДН 25.Ако е цол значи идеално.
filmatoplo - майстор
Ти котелна помпа си имаш, сложи само термовентил Есбе 60 гр и си готов , помпена група има в Термоикономик Бургас -даже 60 гр , но ще оплетеш тръбите -не си усложнявай живота с нея .3 пътен смесителен вентил монтира ли към радиаторите. :?Пич от форума си монтира по мой съвет и си свирка вече .
srusev - специалист
Уф незнам вече, днес дойде един инжинер спец по парно и му го показах така както е монтиран, той каза че в случая буфера играе ролята да защитава котела от корозия, само ми каза да си изолирам комина(кюнците). Иначе онова, за което се оплаквах преди поизчезна и вече горната камера е кафява. Всичко се оправи като го дигнах на 80гр. и държи по дълго с едно зареждане. Засега него паля, защото е топло доста.
filmatoplo - майстор
Смесителния поне монтирай , айде котела ще го държиш на 80-85 гр, но към радиаторите ще регулираш температура колкото ти трябва за сезона -в по топли дни 50-60 гр -в по студено 70-75 гр. :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 22

Тема "Въпроси,относно Атмос ДС25S" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: