• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
idunno - специалист
В амазон якета на същия принцип продават, така че няколко квадрата от фолиото и едно яке и ... :)
fu4ko - специалист
Интересно е с якето.като сложиш няколко квадрата фолио няма нужда от яке :-D
rumeniak - специалист
kuuuuuul написа:
rumeniak написа:
На лично за да не излезе че правя реклама! Ефективноста идва от това че ти е топло на краката а не на главата както е при климатика да речем. За комфорта да не говорим. За сметката мога да кажа че зависи само и единствено от това колко добре е изолиран дома ти! А разхода на ток е около 5 KW на ден за стая от 20 кв.м. при -5 градуса външна температура. Тоест при добра изолация за двустаен апартамент разхода на ток на месец ще е максимум 100 лв.
А тем. в стаята каква е била през периода на замерването и как измери разхода?
18-19 градуса. Разхода го засякох по електромера!
bugsbunni - специалист
Колега 18 - 19 градуса не е ли малко хладно. При 23 - 24 градуса при -15 външна темп. предполагам , че ще дойде доста по - висока сметка.
rumeniak - специалист
При такава амплитуда, с каквото и да се топлиш все ще е висока сметката!!!
18-19 градуса е идеална температура, поне за нас. Ако искаш сауна, прави си.
шоп - майстор
Ако вкъщи е 18-19 градуса ще ми избяга жената :-D

23-24-25 е ОК
rumeniak - специалист
шоп написа:
Ако вкъщи е 18-19 градуса ще ми избяга жената :-D

23-24-25 е ОК
При такава температура се развиват бактерии и акари, развиват се алергии. Максималната допустима температура е 21C
fu4ko - специалист
правих експеримент с моето фолио.2 × метър-общо 200 вата.Сложих ги в кухнята 12 квадрата.Не са едно срещу друго.Още като отворя вратата се усеща топлина въпреки,че живачния стаен термометър показа 10 градуса до едното фолио,а в центъра на стаята показа 13 градуса и въпреки това на мен не ми беше студено докато стоях по тънка блуза 10 минути.Мисля да сложа още едно 2 метра срещу едното фолио и да продължа с наблюденията.Ако така стане комфортно,не ми трябва да е пуснато постоянно,а само когато се храним.Точно това е предимството-Влизаш,пускаш и ти е топло.Излизаш и гасиш като не ти трябва.

Прикачен файл

IMG_20121215_092613-1.jpg
IMG_20121215_092613-1.jpg (36.36 KиБ) Видяна 7002 пъти
kuuuuuul - майстор
Малко от това фолио ще е супер за неотопляема тоалетна,а ако може и в банята :?
Чаро - Акълия
fu4ko написа:
не ми трябва да е пуснато постоянно,а само когато се храним.Точно това е предимството-Влизаш,пускаш и ти е топло.Излизаш и гасиш като не ти трябва.
Пробвай да влизаш в кухнята облечен дебело, със зимните обувки и шапка.
Ще ти е топло и без отопление.
:-D

Що се опитвате да изтаковате дявола по неведуми пътища?
:lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16

Тема "С какво да се отоплявам?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: