Всички части ги имам вече , за 5 минути в гаража и готово
-само да направя 2 тръбички 3/4 с дължина по 13,5 санта и съм готов
, има и една шлосерска стругарска работа .Нали ризата е вътре , а тръбите трябва да се покажат от сегашната външна ламарина , за целта трябва да отрежа с мини флекс отвори -които няма как с точност до милиметър да преценя отвътре навън , така че ще се направят малко по големи отвори , в най лошия случай с 5 мм разлика .Та предвиждам да направя две капачки които да прикрият грозните отвори на тръбите , за целта на две планки с размери 6на 8 санта -ще пробия точни отвори колкото за 3/4 тръба , ще се надянат на двата извода и ще прикрият отворите от които инак ще пуши , ще ги хвана със самонарезни винтове.Има си ядове за кито трябва да се мисли и иска време
.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
100 мнения в "Водна риза"
filmatoplo
- майстор
Готово -монтирах ризата и работи перфектно , печката работи главно с нея
, за мое учудване
и фурната си нагрява както преди
кеф.Сега топли с по малко дърва -това ми беше и целта .Сега съм само с 1 термостат , но ще сложа и втори .Ще направя втори тест сега като запаля следобед печката
, ако всичко е ок -може да се приложи и от всеки който има желание да си направи сам риза в печката
.
filmatoplo
- майстор
Стига хвалене , ама сега точно си гори и топли по добре от преди -много съм доволен , да вдигнат ръка тези които бяха скептици.
с двойно по малко гориво работи .Това си беше и тест за мен ,да си припомня старите времена когато заварях правени котли
-най ме кефи капачките които затварят отворите на тръбите които срязах с флекса по ламарината на печката , добре че в гаража имам струг
.Снимки още не съм правил , чаках теста да мине успешен
- а пък ще започнете с въпросите
.
filmatoplo
- майстор
Последна промяна от filmatoplo на пет дек 09, 2011 6:22 pm, променено общо 1 път.
ZMeyGorianin
- майстор
Как е положението с тягата на комина?
filmatoplo
- майстор
Добре е -новата риза не е на кюнеца че да го охлади , не съм мерил температурата преди и сега , дървата ми са сурови и поне в месеца се налага да чистя кюнците , ще видя сега за колко време ще се налепят пак. Утре ще правя тръба за свеж въздух отвън -смятам да се подобри двойно тягата от сега ,за тест като отворя балконската врата , която е на 20 санта от печката -полудява, затворя ли стоп
.
ZMeyGorianin
- майстор
Ами остана да качиш схеми и снимки и да почваме масово
Каква ти беше камината?
filmatoplo
- майстор
Аз имах и друг замисъл да и сложа 4пътен вентил , ама нямам време .Та ризата е от 3 мм ламарина -размерите ги писах по напред.Печката е Прити 10 клв риза с фурна.
armagedamian
- специалист
filmatoplo написа:Добре е -новата риза не е на кюнеца че да го охлади , не съм мерил температурата преди и сега , дървата ми са сурови и поне в месеца се налага да чистя кюнците , ще видя сега за колко време ще се налепят пак. Утре ще правя тръба за свеж въздух отвън -смятам да се подобри двойно тягата от сега ,за тест като отворя балконската врата , която е на 20 санта от печката -полудява, затворя ли стопСамо една идея!.
Не е ли добре допълнителния въздуховод за свежия въздух да идва от покрива и да се движи успоредно на комина.Така ще постигнеш 2 неща:
1.Температурата в подпокривното пространство е по-висока от тази от вън.
2.Движейки се успоредно на комина(долепен до комина),въздуха допълнително ще се дозагрява.Мисля че това са добри решения
Тема "Водна риза" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература