• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Всички части ги имам вече , за 5 минути в гаража и готово :wink: -само да направя 2 тръбички 3/4 с дължина по 13,5 санта и съм готов :wink: , има и една шлосерска стругарска работа .Нали ризата е вътре , а тръбите трябва да се покажат от сегашната външна ламарина , за целта трябва да отрежа с мини флекс отвори -които няма как с точност до милиметър да преценя отвътре навън , така че ще се направят малко по големи отвори , в най лошия случай с 5 мм разлика .Та предвиждам да направя две капачки които да прикрият грозните отвори на тръбите , за целта на две планки с размери 6на 8 санта -ще пробия точни отвори колкото за 3/4 тръба , ще се надянат на двата извода и ще прикрият отворите от които инак ще пуши , ще ги хвана със самонарезни винтове.Има си ядове за кито трябва да се мисли и иска време :wink: .
filmatoplo - майстор
Готово -монтирах ризата и работи перфектно , печката работи главно с нея :wink: , за мое учудване :? и фурната си нагрява както преди :) кеф.Сега топли с по малко дърва -това ми беше и целта .Сега съм само с 1 термостат , но ще сложа и втори .Ще направя втори тест сега като запаля следобед печката :wink: , ако всичко е ок -може да се приложи и от всеки който има желание да си направи сам риза в печката :wink: .
filmatoplo - майстор
Стига хвалене , ама сега точно си гори и топли по добре от преди -много съм доволен , да вдигнат ръка тези които бяха скептици. :wink: с двойно по малко гориво работи .Това си беше и тест за мен ,да си припомня старите времена когато заварях правени котли :wink: -най ме кефи капачките които затварят отворите на тръбите които срязах с флекса по ламарината на печката , добре че в гаража имам струг :wink: .Снимки още не съм правил , чаках теста да мине успешен :) - а пък ще започнете с въпросите :-D .
filmatoplo - майстор
:) Най накрая се стоплих -сега тествам фурната , за мое и на Лазар успокоение :-D .Колко години съм се мъчил и съм горял дърва на вятъра :? . Утре започвам да мисля и за въздушна клапа -която ще вкарва въздух от вън -директно под скарата на печката , дали ще стане а :) .Няма вече да се притеснявам и опушвам кухнята , че не и стига въздух за горенето и се стреми да си навакса под входната врата и така влиза студ в коридора :wink: .1 мм цепка има под вратата но засмуква и става яко течение -терикота лед уж имам там 4 глидера .Разбрах кой е виновен -това се случва и у вас -ако има възможност ги оправете тези неща -топлината днес е скъпа. :)
Последна промяна от filmatoplo на пет дек 09, 2011 6:22 pm, променено общо 1 път.
ZMeyGorianin - майстор
Как е положението с тягата на комина?
filmatoplo - майстор
Добре е -новата риза не е на кюнеца че да го охлади , не съм мерил температурата преди и сега , дървата ми са сурови и поне в месеца се налага да чистя кюнците , ще видя сега за колко време ще се налепят пак. Утре ще правя тръба за свеж въздух отвън -смятам да се подобри двойно тягата от сега ,за тест като отворя балконската врата , която е на 20 санта от печката -полудява, затворя ли стоп :wink: .
ZMeyGorianin - майстор
Ами остана да качиш схеми и снимки и да почваме масово :) Каква ти беше камината?
kok - специалист
хехехехе :-D филма и той хванал Михаля :lol:
filmatoplo - майстор
Аз имах и друг замисъл да и сложа 4пътен вентил , ама нямам време .Та ризата е от 3 мм ламарина -размерите ги писах по напред.Печката е Прити 10 клв риза с фурна.
armagedamian - специалист
filmatoplo написа:
Добре е -новата риза не е на кюнеца че да го охлади , не съм мерил температурата преди и сега , дървата ми са сурови и поне в месеца се налага да чистя кюнците , ще видя сега за колко време ще се налепят пак. Утре ще правя тръба за свеж въздух отвън -смятам да се подобри двойно тягата от сега ,за тест като отворя балконската врата , която е на 20 санта от печката -полудява, затворя ли стоп :wink: .
Само една идея!
Не е ли добре допълнителния въздуховод за свежия въздух да идва от покрива и да се движи успоредно на комина.Така ще постигнеш 2 неща:
1.Температурата в подпокривното пространство е по-висока от тази от вън.
2.Движейки се успоредно на комина(долепен до комина),въздуха допълнително ще се дозагрява.Мисля че това са добри решения :roll:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: