Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Чаро - Акълия
:? Мдааа. То проблема не е от издуването... :xplode:
Вариант е да го опашеш със здрава рамка, но си трябва изпитание да се направи.
filmatoplo - майстор
Точно ще се издуе по 30-40 санта от всякъде , ще се спукат и заварките :wink: .Факт -същата цистерна я зазидаха за красота с тухли от всякъде и измазаха -напълниха я с нафта без налягане , ами изду се и събори тухлите :wink:
bardarev - специалист
Здравейте, утре се започва с монтажа, та исках да питам, може ли 300л. бойлер да се използва като буферен съд, защото се оказва, че има два бойлера купувани преди време и мисля да ги сложа. Единият е около 160-200л. и др. 300л.
LazarGanev - "Велик майстор"
Разбира се че може. Обратното не може :)
bardarev - специалист
=D>
LazarGanev написа:
Разбира се че може. Обратното не може :)
bardarev - специалист
Здравейте, най-после намерих време да пиша за новата придобивка. Сложих само трипътен автоматичен вентил и една помпа, след дълги дискусии с човека, който го свърза. Той беше на мнение, че буфер не е нужен и че система много ще се усложни, явно не беше наясно с свързването на буфер към системата. Както и да е, сега обмислям като мине отоплителния сезон да прибавя и буфер. Ползвам парното вече два месеца, като се отопляват около 100кв. и 200л.бойлер. Котела работи предимно вечер около 6-7ч. на температурата на водата е 60-70гр. и вкъщи температурата не пада под 21гр. през другото време. Устройва ме напълно тази температура, но котела не работи оптимално. Моля за предложения за свързване с буфер 500л., който да се комбинира с 350л. бойлер. Предвижда се и включване на слънчеви панели. Ето схемата на свързване:

Прикачен файл

схема парно.png
bardarev - специалист
Здравейте, след година ползване на котела със схемата по-горе, се замислям за малко надграждане на системата. Единият вариант е да намеря човек, който може да изпълни схемата с буфер, а другият е присаждането на пелетна горелка.
Кой вариант ще бъде по-удачен по отношение ефективност-комфорт.

Благодаря!
bardarev - специалист
Горелка Ерато GP 4 30kw ще стане ли на този котел?
vrangelov - специалист
bardarev написа:
Кой вариант ще бъде по-удачен по отношение ефективност-комфорт.

Сложи си буфер и си хвани някой, който разбира да ти го инсталира! Не че аз разбирам нещо, но тази схема, която си начертал нещо... нещо не е пълна. 1500-2000 литра буфер струва колкото една пелетна горелка. Освен това Атмос-ите и горелките нещо не ги спрягат много, много заедно. Не искам да съм лош пророк или да те стряскам нещо, но да не стане така, че като купиш горелка, да трябва да купуваш и котел.

Тема "Въпрос за избор на стоманен котел на твърдо гориво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: