kipu67 Би ли дал някаква информация каква площ отопляваш с виадруса колко ти е бил разхода за сезона без горелката и как се държи сега с горелката? И аз ползвам такъв котел, но много бих искал да го автоматизирам и аз... Не мога да се оплача от него отоплявам 120 кв без изолация на с едно тенеке сирене ми държи около 10>12 часа не знам колко тежи... Като обслужване го зареждам за една цигара време драскам му клечката и не го мисля до вечерта... Не знам защо имам опасения че с горелката разхода ще ми се вдигне доста...!
perso написа: Ако някой със същия котел има подобни "проблеми" да сподели, на колко време се почиства и от какво се събира толкова конденз от дървата, въглищата или и от двете? Пределно ми е ясно, че конденз ще има и ще го чистя. С него или без него котела е "пушка", гори яко и в нас е яка жега.Ами точно това горене "якото"от 40-60градуса ти прави мизерията,конденза и черната мазнотия по котела

До колегата all4all и аз преди бях на Виадрус но ми изпадна евтино Дакон,да знаеш че се родих направо,гори денонощно не го изгасям,най много 3пъти да отида да му сложа през денонощието.А преди с Виадруса първите 6часа добре ама после като се започне слагане на въглищата през 1-2часа