И аз на този етап съм без изолация, но си мисля че при мен тя би имала доста слаб ефект, защото съм със залепени къщи и от двете ми страни и заради балконите от другите 2 страни външните стени са почти 0. Единственото което би имало ефект евентуално е да изолирам таваните и най-вече този на 2ри етаж, но това до година или 2 че сега има други задачи и така.
andy_forresite написа:В крайна сметка ако се зададат 65 градуса на водата, а стаите ще се затоплят с 57° в дадения ден, управлението ще свали мощността до минимум. За времето до достигане на 10 градуса над зададените при 3 киловатчаса топлинна мощност (в случая 75 градуса) може някоя термоглава да отвори и да поеме от температурата.Логиката на управлението на Торч е сбъркана, вижда се от графиките. На този 150 килограмов котел му трябва буфер или малък и голям кръг с балансиране на температурите в двата през вентил със задвижка. С него големия кръг ще работи на нужните градуси, а в малкия ще държи 2, 5, 10 или 20 градуса по-висока температура на котела, като резерв, ако някоя термоглава или бойлер се отворят и ще пази котела от по-често изстиване под 40 градуса, което също се вижда в графиките.