Трифон П.Трифонов написа:+1Emil Inanov написа:.......Имали колеги на моето дереже? Вие как бихте постъпили с този финансов проблем?Бях на твоето дередже и отчитам грешките си.
Изхарчих 10 000лв. за отоплителна инсталация. Котел, буфер, помпи, трипъгни...... Основно парите дойдоха от обезщетение за трудова злополука. Иначе нямах средствата.
Ако бях разумен, с тези пари щях да си наредя радиаторите, да ги вържа към съществуващата каминка и да си изолирам къщата.
После вече по ред на номерата. Така щеше да ми е ясно и какви са ми топлозагубите и другите сметки са лесни.
Сега харча пелети, топло е, но можеше и с по малък разход, особено ако бях си продължил година-две на дърва.
И аз бях на това положение, с изключение на това, че взех кредит, за да направя отоплителната инсталация, това в процеса на строежа (основен ремонт) на новата(стара, 68ма година) къща.
Вярно, че направих вътрешна изолация, вата зад гипсокартон, след 2 години изолирах и подпокривното пространство. Нямам добра входна врата, и оттам губи мноооого топлина...