Без значение кой пита -да мери подналягане ,ако се задръсти камината или комина или някой отвори вратата работейки -ще спре 
пет ное 02, 2018 2:11 pmfilmatoplo написа: Без значение кой пита -да мери подналягане ,ако се задръсти камината или комина или някой отвори вратата работейки -ще спреИ на мен така ми казаха![]()
Този пресостат обаче е аналогов. Работи на принципа он/оф. Налягането което прави вентилатора го включва и позволява на камината да работи. Ако отвориш вратата, ще падне налягането и камината, ще спре. Ако обаче се задръсти комина, ще доведе до повишаване на налягането и камината ще продължи да работи, и дано не удушите някой с това "Бижу".
По този начин, да се мери подналягането, в горивната камера се използва при големи мощности котли, като обикновено се ползват цифрови пресостати, чрез които управлението знае във всеки един момент какво е подналягането в горивната камера и коригира оборотите на вентилатора.
На останалите камини този пресостат мери дали има проходимост след вентилатора и дали има къде да се отвеждат димните газове.
Та това ми прилича на приказката за жабата дето видяла да подковават коня....
И те затова казвам, че: "Бижуто е нещо което работи с пелети" и не знам въобще имат ли инжинери-топлотехници в това Грейко.