Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Без значение кой пита -да мери подналягане ,ако се задръсти камината или комина или някой отвори вратата работейки -ще спре :wink:
zaid1127 - специалист
пет ное 02, 2018 2:11 pmfilmatoplo написа:
Без значение кой пита -да мери подналягане ,ако се задръсти камината или комина или някой отвори вратата работейки -ще спре :wink:
И на мен така ми казаха :-D :-D :-D .
Този пресостат обаче е аналогов. Работи на принципа он/оф. Налягането което прави вентилатора го включва и позволява на камината да работи. Ако отвориш вратата, ще падне налягането и камината, ще спре. Ако обаче се задръсти комина, ще доведе до повишаване на налягането и камината ще продължи да работи, и дано не удушите някой с това "Бижу".
По този начин, да се мери подналягането, в горивната камера се използва при големи мощности котли, като обикновено се ползват цифрови пресостати, чрез които управлението знае във всеки един момент какво е подналягането в горивната камера и коригира оборотите на вентилатора. :-D :-D :-D :-D.
На останалите камини този пресостат мери дали има проходимост след вентилатора и дали има къде да се отвеждат димните газове.
Та това ми прилича на приказката за жабата дето видяла да подковават коня.... :-D :-D :-D
И те затова казвам, че: "Бижуто е нещо което работи с пелети" и не знам въобще имат ли инжинери-топлотехници в това Грейко.
velislav07 - помощник
Благодаря за съветите и мненията колеги ,като цяло след разговори и с разни търговци,както и един от представителите на грейко ни каза че въпросната камина ще е леко слабичка за нашите условия ,пък и дизайна не ни хареса затова се насочихме към алфа плам комо 21 и лили 20 ,но избрахме комо 21 дано сме направили добър избор ,ако имате някакви съвети към въпросната как да я поддържам и какво да и се настройва съм отворен за мнения ако не дано не ми се налага да ви търся за помощ :Д
П.С. камината вече е доставена,само трябва да махнем старата на дърва и да вържем новата.
fbr - майстор
Я затвори изхода на прахосмукачката, и пробвай дали тегли.
Тоя човек са обърка нещо.
Вентилатора на изхода прави подналягане в горивната камера, където е пресостата и е настроен на някакво подналягане да разрешава на камината да работи.
При частично или пълно запушване на комина, налягането в камерата ще се повиши и на определена стойност ще забрани работата на камината.
Но това вече е без значение.
Дано да сте направили правилен избор и каквото си вземете, със здраве да си го ползвате!

Въййй, търговците казали, че Бижуто ще малее на 100 квадрата къща!!!
LazarGanev - "Велик майстор"
Заиде, понякога е по-добре да си замълчиш, дори и да създаваш впечатление за некомпетентност, отколкото да се обадиш и да затвърдиш това впечатление :wink: . С топлотехниката не знам как си, но от механика на флуидите явно нямаш понятие :cool: . ФБР-то те попита - как така при запушен комин, пресостатът, който мери подналягане в горивната камера ще отчете стойност? Освен, че ти бяга теорията, явно и не си пипал Бижу, ама ако ти падне случай, пробвай дори и лекичко да създадеш съпротивление в комина, да видим дали няма да спре :cool: . Пресостатът е сложен на най-правилното място, по най-правилния начин, с най-малък риск от запушване на маркуча, с тръба на Вентури (тоя не е от вашия клас и предполагам не го познаваш :wink: ). Работи перфектно! Освен това камината е обезопасена с противовзривна клапа - колко от конкурентите имат такава? А всички знаем за риска от детонационно палене при смяна на пелетите, чували сме и за много случаи на строшени стъкла при такова детонационно палене! Освен противовзривната клапа, "нещото за изгаряне на пелети", както му викаш има и защитен капак, какъвто капак няма никоя камина в тоя ценови клас. Но, традицията на Грейко от горелките за няколко допълнителни защити е пренесена и при камините. И тази традиция се казва safety first, а не продажбите да са водещи!
Лазаре, щом за лаик, като мен, тия работи можах да си ги обясня, демек бяха ясни още на първо четене, то този човек е просто някакъв наперен инсталатор.
Заид, продължавай с монтажите и да си жив и здрав!
filmatoplo - майстор
16 киловата малко ли са за 100 кв.м :wink: за дизайна съм съгласен -жената избира :) .
Последна промяна от filmatoplo на съб ное 03, 2018 8:22 am, променено общо 2 пъти.
bmahob - майстор
пет ное 02, 2018 5:30 pmvelislav07 написа:
Благодаря за съветите и мненията колеги ,като цяло след разговори и с разни търговци,както и един от представителите на грейко ни каза че въпросната камина ще е леко слабичка за нашите условия ,пък и дизайна не ни хареса затова се насочихме към алфа плам комо 21 и лили 20 ,но избрахме комо 21 дано сме направили добър избор ,ако имате някакви съвети към въпросната как да я поддържам и какво да и се настройва съм отворен за мнения ако не дано не ми се налага да ви търся за помощ :Д
П.С. камината вече е доставена,само трябва да махнем старата на дърва и да вържем новата.
Честито колега в нашия раздел сме на линия да помагаме..... дано не се налага в началото бяхме малко, но растем.... в началото ми бе трудно четех по цял ден в еди. Сръбско харватски дорум но вече камината е разгадана..... Почистването е фасулско, настройката не ролкова трудна ако схванеш смисъла. :-D

Тема "Каква камина на пелети да избера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: