Най - вълнуващия въпрос зимно време.
вт окт 27, 2020 12:22 pmfilmatoplo написа:
:wink: .Така,че -за вентилатори вече имам 1 на ум.
Кофти е да те подведат.
За такива неща не чета по форуми, а отварям учебник, че не може да се помни всичко.
Подавал съм 220В, на вход за сензор. Бамммммм! Платката извън кутия.
filmatoplo - майстор
Случката е на сляпо ,не знам какво е свързвал човека ,че да изгори -не е изключено и той да е сгрешил нещо.На вентилатора бяха нарисувани двете схеми на свързване -звезда и триъгълник .От там нататък -аз не знаех коя да приложим ,че да работи по умерено и питах тук . :) И сега да ме питаш пак не знам.
harley davidson - специалист
вт окт 27, 2020 12:07 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт окт 27, 2020 8:29 amfilmatoplo написа:
Ай де де Трифоне ти кажи става ли да се захранва мотор с кондензатор от платката ,че да му се менят оборотите от нула до сто .Ако става евала -научих и аз нещо. Признавам си пробвах веднъж да намаля оборотите на вентилатор от същия котел -стана за 3 секунди и :wink: се появи бял пушек от платката на котела :wink:
Сори Фил, Харлито ма изпревари. Онзи ден коментирахме, с него, преди да му пристигне Натюрелката. Вчера не знаеше на кой свят е и спря да ми обръща внимание, хахаааа. Даже не каза как е варненския мискет- наля си и затвори.
Имам една бутилка червено, изостанала от миналата година. Ако идваш на аеропортата- твоя е, само свирни да запаля коолото, че бавно дига въздух!
За съжаление, тестовете с черупки се отлага за началото на другата седмица.
Ооо...тенкс :drinkers: !!! Мискета го глътнах наведнъж с едно кило рачета..Имаш пълна шестица =D> .Ей ся вече те надушиха тука :partyman: А ракийцата ...?? За нея да казвам ли...?? Ако споделя трябва от казана да не излизаш..Бравос..!! Като казах казана се сетих, че вашия там работи на пелети ..Ама не знам с какви горелки са го подкарали..Да нямаш пръст там..??
filmatoplo - майстор
:-D В место да караш китуци на казана -2 чувала пелети :lol:
Има два нови тука, ма не съм ги посещавал още.
Казват, единият бил на газ, ма с къф термостат е незнам. Сигур прецизен?!
За пелетен сефте чувам. При първа възможност ще се информирам на място.
ESPACE - майстор
вт окт 27, 2020 1:19 pmfilmatoplo написа:
На вентилатора бяха нарисувани двете схеми на свързване -звезда и триъгълник .От там нататък -аз не знаех коя да приложим ,че да работи по умерено и питах тук . :) И сега да ме питаш пак не знам.
Няма такова нещо като да работи по-умерено. Трябва да работи и в звезда и в триъгълник все на номинал. Разликата е че двете свързвания са за различно захранващо напрежение. На табелката го пише, примерно звезда/триъгълник 400/230V. Ако искате да духа по малко - честотен инвертор.

Тема "Стaен термостат-проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: