Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:) 2 секунди на 40 минути ,как се съчитава релето с платката :? :)
harley davidson - специалист
пон окт 26, 2020 2:17 pmfilmatoplo написа:
:) 2 секунди на 40 минути ,как се съчитава релето с платката :? :)
Използвам един и същ захранващ контакт за платката и допълнително циклично таймер реле с контактор за управление на шнека 2 на 40. Работи не работи управлението като дойде 40-та минута подава за две секунди =D> .Ако се застъпят шнека спира по последния подал сигнал за изключването му..!! :yawinkle: Работи перфектно , особено настройката на вентилатора. Със старото управление едвам успявахме да го намалим :cry: . Затваряхме клапи и слагахме преградни решетки. Това помагаше на горенето,но не чак толкова на почистването.Сега обаче съм отворил всички клапи и модулирам силата от 0 до 100 %. Работи перфектно ,а за почистването като включи ще ми издуха турболаторите през кюнеца..!! #-o
filmatoplo - майстор
Този вентилатор на котела работи ли директно от платката ,не съм включвал такива ,как става като имат кондензатори.
Харли, патентовай, че тука стана лудница!
Чакам утре да ми звъннат. Ако е преди обед, отделям два часа за ситните.
Ако е късно, остава за другата седмица, че отивам на Дупка.

Филме, записвай вечерно или ПУЦ по електротехника!
filmatoplo - майстор
Ай де де Трифоне ти кажи става ли да се захранва мотор с кондензатор от платката ,че да му се менят оборотите от нула до сто .Ако става евала -научих и аз нещо. Признавам си пробвах веднъж да намаля оборотите на вентилатор от същия котел -стана за 3 секунди и :wink: се появи бял пушек от платката на котела :wink:
пон окт 26, 2020 8:36 pmfilmatoplo написа:
Този вентилатор на котела работи ли директно от платката ,не съм включвал такива ,как става като имат кондензатори.
Да работи..!! :prayer: В моя случай е свързан към платката и работи чрез фазово регулиране,но има и подобни които пък работят чрез широчинно импулсна регулация :rolleyes: .Зависи от модела който инсталираш.Абе с две думи - работи перфектно. :supz:
пон окт 26, 2020 8:45 pmТрифон П.Трифонов написа:
Харли, патентовай, че тука стана лудница!
Чакам утре да ми звъннат. Ако е преди обед, отделям два часа за ситните.
Ако е късно, остава за другата седмица, че отивам на Дупка.

Филме, записвай вечерно или ПУЦ по електротехника!
Е...Аз трябва да се уча от вас..!! :prayer: Вие сте майсторите. И да споделиш за ситните..!! :supz:
filmatoplo - майстор
Радвам се ,че става.Аз се направих на култорист и реших да намаля оборотите на вентилатора на такъв котел който си е с оригиналното управление .Намерих фазата която отива към вентилатора -прекъснах я ,и сложих ключ реостат за лампи ,и стана уж :lol: и изпуши управлението .Някаква джаджа изгоря -добре ,че едно момче е чак на електрониката го смени за 2 мин .От тогава страх лозе пази :lol: .
вт окт 27, 2020 8:29 amfilmatoplo написа:
Ай де де Трифоне ти кажи става ли да се захранва мотор с кондензатор от платката ,че да му се менят оборотите от нула до сто .Ако става евала -научих и аз нещо. Признавам си пробвах веднъж да намаля оборотите на вентилатор от същия котел -стана за 3 секунди и :wink: се появи бял пушек от платката на котела :wink:
Сори Фил, Харлито ма изпревари. Онзи ден коментирахме, с него, преди да му пристигне Натюрелката. Вчера не знаеше на кой свят е и спря да ми обръща внимание, хахаааа. Даже не каза как е варненския мискет- наля си и затвори.
Имам една бутилка червено, изостанала от миналата година. Ако идваш на аеропортата- твоя е, само свирни да запаля коолото, че бавно дига въздух!
За съжаление, тестовете с черупки се отлага за началото на другата седмица.
filmatoplo - майстор
:? С вентилаторите съм -осторожно :wink: Веднъж един човек си купи индустриални вентилконвектори с трифазни мотори ,идват с гол мотор и ти по схема си ги свързваш.Бях свързвал такива конвектори в една инсталация ,но ела към моторите ги свърза ел техник -обаче вентилаторите работиха на макс и много шум.Та дадох аз акъл как да си свърже конвекторите да не са на макс ,акъла го даде някой разбирач в тема електротехника ,там зададох въпрос и по коя схема -звезда или триъгълник .Срещам човека и питам радостно -свърза ли ги ,той тъжно -да ,и изгоря . :? Добре ,че втория конвектор го свързал по другата схема и още си работи :wink: .Така,че -за вентилатори вече имам 1 на ум.

Тема "Стaен термостат-проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: