• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 60
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dimoni69 - напреднал
vlado_sm написа:
Ами аз затова го нарекох "мигане"-буквално тока спира за секунда,две, понякога и по-малко.Това при нас в Смолян си е редовно явление.Денс само го направи поне 15 -20 пъти.
Става така , защото в подстанцията има монтирано АПВ / автоматично повторно включване / на изводите 20 кV. При преходни / краткотрайни / аварии защитата изключва извода , секунда по - късно АПВ - то прави опит да го включи . Ако за късмет клона / най - често / се е откачил - задържа нормално .
naskov - майстор
joro12 написа:
относно пелетната горелка ivg s40-къде се свързва стаен термостат за да може да се управлява горелката от него?
При свързването на стаен термостат изчезва модулацията и разхода се вдига. Иначе се свързва на клеми GRD и G
filmatoplo - майстор
Абе може и да стане , ако разбираш от електроника :wink: или казано по български -аварийния термостат остава в котела , а термостата за зададена температура го слагаш да мери не водата в котела ами въздуха в стаята + хистерзис .Така горелката ще работи както обикновено -датчика ще бъде излъган , ще си мисли че мери котелната вода само че нагласена на 24 градуса .Това е само теория за ИВГ устройството , въпреки че за газ ги има на практика . :wink:
adi_muc - напреднал
adi_muc написа:
Здравейте,да се включа и аз в темата.........живея в къща на два етажа системата е стара дебели тръби и правено стомамено котле с разширителен съд който е монтиран на тавана,честно казано ми обръзна с въглища и се засилих на пелети да минавам,избрах си една фирма дойдоха и казаха че горелка 35кв. ще ми върши работа...поръчаш-купих дойдоха да я монтират и запалят.Запали се бързо но какво се оказа че за два часа неможеше да вдигне 57гр. на водата,а когато бях на въглища за 40мин.ги постигах.Според майстора ми трябвало по мощна,взеха си малката и до момента нямам сложена друта а съм купил 7тона пелети(колкото харчех въглища)
Ако може някой да ми даде съвет какво да правя-каква горелка да сложа(като отвора на вратичката е вис.16см а шир.24см. горелката която уж не вършела работа я избрах защото влизаше идеално през този отвор и беше на принципа на факелното горене.Благодарен съм за всеки съвет!
Здравейте отново- писано ми е да не се отоплявам тази зима с пелети(няколко горелки пробвах и нестават за моето котле)нямам пари за ново и затова ще се върна към въглищата и дървата.........за голямо съжаление :sad: но имам пълен склад с пелети около 6.5 тона пелетите са отлични - 6мм и са 90% бук и 10% чам ако някой има интерес да ми пише или да звънне на 0888388024 живея в сл.Бистрица давам ги за 380лв. на тон
VLADO66 - майстор
Качи снимки на котела отвън и отвътре-идеята е дали може в горивната камера да се сложат плочи които да възпрепятстват бързото излизане на топлината от горелката от котела.Имам съмнения че топлиш въздуха около къщата.
filmatoplo - майстор
Ти си се разколебал вече , ама за още 1000 и няколко лева щеше да си купиш стоманен триходов нов котел , който щеше да ти свърши работа с горелката -единия вариант.Или направо пелетен Ансамбъл от рода на Пелетерм и подобни.По принцип си е рисковано да се монтира пелетна горелка на правени котли , поради технически причини КПД може да е малко .В повечето случаи -правения котел представлява стоманена кутия с димоотвод и вратичка за вкарване на гориво :wink: .
filmatoplo - майстор
Да питам Пелетермаджиите , имат ли вашите механично самопочистване на горелката , чрез едно бутало .Като отвориш капака който е под бункера се гледа как се движи.
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, разбира се че има, иначе няма да е Пелетерм :cool:
joro_vn - специалист
Бутало има, ама се нахендрих с едни пелети, дето и буталото не помага особено.
filmatoplo - майстор
Ами нахендри името на производитела , че и други да не се нахендрят :) , пък знаеш ли дали иска нещо настройки :? .
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 60

Тема "Пелетни горелки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: