• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 39
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:) Аз първо мислех да го напиша в тема ИВГ ама спазвам правилата , е малко ми е черен хумора :wink: ама чуденето ми остава :) :?
LazarGanev - "Велик майстор"
filmatoplo написа:
:) Аз първо мислех да го напиша в тема ИВГ
Сакън!!! Ще има :axe:
feikot - специалист
Че аз за настройки и проблеми с горелката не пиша,Филмче :wink: Писах,че КОТЕЛА има нещо като прогорено,но говорих с БГ терм и си стигнахме до решение.
tokbatak - специалист
filmatoplo написа:
:? Чудя се хора с горелки ГП4 защо не пишат за проблеми и настройки :? -Фейче ти не се ли чудиш :) .
LazarGanev написа:
Филме, не захващай болна тема :)
Ами Филме, и да пишат тва кво ще им помогне. Софтуера е заключен. Нищо не могат да направят. Щат, не щат при проблем звънят на техника. Лазар да каже! :)
Другото е че будни хора/масово са тук по форумите/ едва ли ще си вземат заключена горелка. Тях ги човърка нещо отвътре ако не човъркат нещо отвънка. :lol:
Лазаре, защо да е болна темата.... то просто тема не може да има по въпроса. Прочети заглавието на форума. Кво ще правиш сам по горелка ГП. НИЩО, освен да платиш на техника. Не вярвам да има желаещи да описват плащанията си! :)
filmatoplo - майстор
Аз по скоро исках да има дебат и за ГП4 , за да мога да науча нещо обеспокоително ако има , да реагирам адекватно.
tokbatak - специалист
Не си ли ходил на обучение в Ерато. Нали уж монтираш такива горелки а всичките им монтажници са обучени специалисти. Бъркал си в кацата с мед така да се каже. :)

Пробвайте да отворите тема "Горелки ГП" - може и да се запише някой собственик с мнение. Вие сте по информирани за тези горелки. Аз и да отворя тема няма какво да напиша.
filmatoplo - майстор
Колко се обучаваш 2 часа :wink: за да натиснеш 1 копче , при моите монтирани горелки ГП4 не е имало проблеми :? затова питам дали има въобще :wink: .
feikot - специалист
Дефинирай ми - При ГП няма проблем
plastkomfort - специалист
След толкова години на пазара белкем са се научили да правят качествени горелки.
Другите пройзводители сега прохождат дано се научат по-бързо :)
LazarGanev - "Велик майстор"
tokbatak написа:
Щат, не щат при проблем звънят на техника. Лазар да каже! :)
Разбира се, от това по-нормално няма - всяка горелка трябва да си има техник и сервиз, който да отговаря за нея и ако има някакъв проблем, собственика само трябва да вдигне телефона и да звънне на сервиза. Горелката има 2 години гаранция и отстраняването на проблемите е безплатно. Специално със ГП4 съм имал 2 проблема - един неработещ бутон на гъвкавата клавиатура (сменихме клавиатурата гаранционно) и един повреден насила датчик за обратен огън, негаранционно - клиентът беше изключил горелката от шалтера, а не от клавиатурата, за да може да си догори финално. Затова вече гледам да не пускам горелка без стаен термостат и изключването става от него. Някои дори не знаят функциите на четирите бутона на клавиатурата. Колкото до менюто - да, нормално е да си има сервизно меню, недостъпно за всеки за да не се разбутат неволно настройките, но на любознателни и технически грамотни клиенти съм го предоставял, ако преценя че човека знае какво прави. Лично аз не съм имал нужда да променям нещо - алгоритъма е така направен, че няма нужда от донастройки, ако се спазват 2 прости условия:
1. Използват се стандартни дървесни пелети, което не е трудно, защото давам първоначална ориентация
2. Шнека трябва да се монтира под ъгъл 45*С. Ако по някаква причина не е възможно това, техника прави корекция още по време на пуска и оттам нататък все едно че е изпълнено това условие.
Горелката има няколко фиксирани мощности, за които е настроено количеството гориво и количеството въздух, така че да са в идеално съотношение. При пуск операторът може да ограничи максималната мощност на някоя от тези 5 стандартни - например 7, 15, 20, 25 или 28 (последната е само в краен случай и за кратко). Горелката си пали безпроблемно и след кратко разгаряне тръгва на максимално ограничената мощност и при доближаване на зададената температура (10 градуса преди нея) намалява мощността си на половина. Ако е ограничена на 25 - пада на 12.5, ако е ограничена на 20, пада на 10, ако е ограничена на 15, пада на 7, ако е ограничена на 7 - не пада, а кара така до достигане на зададената температура и после изгасва. Ако това се случи - значи горелката не е избрана правилно, а е преоразмерена. Всички тези мощности, които споменах са фиксирани, както казах и за тях горивото и въздуха са настроени от производителя. И така по време на работа горелката си модулира между 2 мощности - максимално ограничената и половината от нея. В по-студено време работи повече на максимално ограничената, по-малко на ниската, в по-топло време се задържа повече на ниската мощност. Може да се случи така, ч горелката да работи само на една мощност, бе без да достигне температурата, при която става намаляването на мощността. Единствената роля на оператора е да избере на коя мощност на ограничи горелката, за да отговаря най-добре на нуждите на инсталацията.
Та, питам аз tokbatak - ако имаш горелка с тоя алгоритъм - кой точно параметър изпитваш нужда да промениш? :)
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 39

Тема "Мнение и съвет за котел + горелка (пелети)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: