Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте колеги за мен сезона свърши .отоплявах къща 90кв. бойлер 80л. изолация 6см стереопор. ПВЦ дограма разхода от 10 10 2017 до днес Великден е 3600кг.моля за мнение а искам да кажа отоплението беше постоянно 21/23гр.изкам още да кажа пелетите бяха иглолистни
Dzvera - напреднал
Здр. на всички ! От следващата зима и аз се присъединявам към пелетогорячите :-D Бяхме се отказали, но благодарение на няколко гадинки(сколопендри, паяци, мравки..) от дървата ,съпругата даде зелена светлина :cool: Други ден отиваме да гледаме Бърнит 13-а на уж промо цена от 2420 лв+ подарък или прахосмукачка или термометър . Както бях писал в по стари коментари, ще топлим първи етаж панел, на 90% външни стени, саниран със сменени дограми, за зимата смятам да налепя по тавана декоративните плоскости за момента да има някаква изолация , до де събера за ремонт и да сложа гипсокартон с вата. Имам следните въпроси :
1- 13-а ще стигне ли за 4 радиатора ( 2 панелни обикновени и 2 алуминиеви единия 10 глидера , един 20 на 60 височина )
2- какви термо глави е по добре да взема ( имам от едно време ни ги слагаха от топлофикация, когато бяхме на нея, обикновенни врътки с 5 степени)
3- Някой колега от Бургаска област да каже от къде и кога е най изгодно да се взимат пелети, че все пак с бебок на 8 месеца.

Благодаря ! :drinkers:
filmatoplo - майстор
Само не камина Бурнит ,посъбери някой лев за Грейко .
Dzvera - напреднал
filmatoplo написа:
Само не камина Бурнит ,посъбери някой лев за Грейко .
Защо ? Проблемни ли са или ?
huligancho - напреднал
Привет на всички,
За предстоящия отоплителен сезон за пръв път ще се отоплявам на пелети. Котел и горелка Грейко, 30 кв. Подготвил съм 5000 кг слънчогледови пелети, 8 мм. Етаж от къща 130 кв, 4 радиатора с термоглави, бойлер 80 литра... Изолация на тавани и външни стени. Надявам се да ми стигнат предвидените чувалчета... :rolleyes:
LazarGanev - "Велик майстор"
huligancho написа:
Привет на всички,
За предстоящия отоплителен сезон за пръв път ще се отоплявам на пелети. Котел и горелка Грейко, 30 кв. Подготвил съм 5000 кг слънчогледови пелети, 8 мм. Етаж от къща 130 кв, 4 радиатора с термоглави, бойлер 80 литра... Изолация на тавани и външни стени. Надявам се да ми стигнат предвидените чувалчета... :rolleyes:
Ако беше чел или поне писал преди покупката на котела, щеше лесно да научиш някои истини, които сега пак ще ги научиш, но по трудния начин! Съжалявам!
filmatoplo - майстор
Айде котела 30 не му пречи чак толкова-дал си 100 лв отгоре ,ама горелката 30 е много -трябвало е 20ката. :wink: Използвам случая да кажа нещо -давам съвети примерно каква конфигурация и мощност да се избере ,повечето отговарят-той комшията е с еди какъв си котел или камина -Много е доволен. :wink:
huligancho - напреднал
Да разбирам ли, че няма да ми стигнат?
LazarGanev - "Велик майстор"
Пречи му, пречи му - ще почнат кондензи. Котелът е максимално преоразмерен за 30кВт горелка, че като сложиш 20-ка и като я караш на минимум, някои от тръбите не работят и само правят конденз - трябва да ги затваряш с капак :-D . Иначе 30кВт горелка добре работи с 20кВт котел.
huligancho написа:
Да разбирам ли, че няма да ми стигнат?
Разбирам, че още не разбираш за какво си говорим :cool:

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: