Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
На живо не съм виждал как функционират. Filmatoplo мисля че монтира една суха наскоро. Или само я поръчаха с клиент, не съм сигурен.
Svezar - специалист
пет сеп 28, 2018 10:47 pmkalin72 написа:
Да попитам, разпадат ли се слънчогледовите пелети на прах, така както иглолистните?
Нито иглолистните,нито широколистните се разпадат /освен ако не си ги намокрил/ ,ако не са мокри и се разпадат значи са някакъв пълен боклук от шано производител :idea:
gnt69 - майстор
съб сеп 29, 2018 3:39 pmSvezar написа:
пет сеп 28, 2018 10:47 pmkalin72 написа:
Да попитам, разпадат ли се слънчогледовите пелети на прах, така както иглолистните? Или остават във формата на пелет, ама като го пипна, и става на прах? И оттам да идва големия обем пепел?
Нито иглолистните,нито широколистните се разпадат /освен ако не си ги намокрил/ ,ако не са мокри и се разпадат значи са някакъв пълен боклук от шано производител :idea:
Калин пита за вече изгорени пелети.
Svezar - специалист
:cool: Упс,моя грешка,нещо не съм доразбрал !
filmatoplo - майстор
Ами човека още не е взел Артела ,тука до дни ще е .На вид изглежда добре защото я гледах в магазина на живо ,малка на вид ми изглежда 8 клв :? с не голям бункер -за около 1 чувал .
hellbull85 - помощник
Ще съм много благодарен ако после споделиш дали каминката си върши работата като я запали човека. За сега съм се спрял на 14 киловатова която е с два въздуховода, тази за която съм дал линк в предния ми пост. Сега обаче проучвам за въздуховодите какви тръби да използвам, дали такива със спираловидни канали за уж по-бързо движение на въздуха или от тези гънещите се дето са с изолация? За сега съм се спрял на варината тръбите да вървят по стената на коридора за да може топлината да остава в помещението но мисля и вариант за някакъв декоративен канал в който да сложа тръбите. Та наистина ли въздуха ще се движи по-лесно в тръбите със спираловидните канали или така или инъче въздухът ще се задвижва с вентилатор и няма да има разлика? Дължината на тръбите ще е към 7-8 метра.
andy_forresite - майстор
Не зная по кои ще минава по-лесно. За мен по-добро от гладките отвътре няма. Може и да не съм прав. Всякакви чупки, завранкулки, завихрители и др. подобни подобрители биха спъвали протичането на въздуха. Също си мисля, че този въздух ще се вземе от стаята с камината и по някое време при затворени врати и прозорци нагнетяването ще стане проблем. Не съм инженер, просто логика, която може би не е вярна. Поинтересувай се.
Виждал съм въздушна камина с въздуховоди, но на дърва. Пак така 3 стаи на буква "Г". Еми за 15 минута оставаш по тениска. Супер бързо се затопля като не се грее вода, топлото тръгва едва ли не след като си драснал клечката.
Това е някаква марка, която не прави камини от вчера. Не виждам как ще се изложат на някаква въздушна камина. Освен по управлението нещо да няма което ти искаш (с управление на вентилаторите по t° в стая) или пък да я има, но да не работи точно както го представят. Не се среща рядко това. Може това, може онова, но удобно се премълчават подробности...
пон фев 26, 2018 10:27 pmkalin72 написа:
Приключих с четвъртия тон дървесни пелети, почнах 5тия :) Това от края на септември-началото на октомври. Почти 5 месеца - 4 тона. Един приятел казва, че разхода ми е висок. Вероятно е прав. След като сменя входната врата това лято, ще видим догодина как е.
Смени ли вратата, брезнишки, че сезона почна?
И какви пелети зареди?
filmatoplo - майстор
:) Скоро и у нас ще се влиза като в Асансьор -жената ме нави та си поръчах нова входна врата :lol:
kalin72 - майстор
Да, смених вратата. Имам да слагам корк над теракота в антрето, ама по-нататък.
Имам 1 тон Брезник пелети, не Пелетисимо, и 2 тона слънчогледови на Керпи. Щи поръчам още е тона Керпи и така...

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: